Vyzva k uhradě příspěvku nepojištěných

prohledat
81 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 16.11.2011 do 07.01.2013, založil/a pajak
řadit dle data
17:04:46
07.01.2013
Jarda/felda
-> King: taky nemam nic proto čkp, ale jejich praktiky se mi nelíbí
20:16:27
06.01.2013
King
-> Hurdis: Sice nemám žádnej důvod podepisovat petici proti zmrdí partě ČKP, ale souhlasím s Víťou, že je aspoň nějaká naděje, že si toho média všimnou a co je medální téma, to se řeší.

Ty třeba máš koule a hlavu se bránit, spousta lidí svěsí před tou mafií vocas a platí. Co se voleb týče, moje svědomí je čistý, ale dobrovolně se mísit mezi tu sebranku - na to nemá žaludek každej :)
02:17:27
06.01.2013
dragon_cb_cz
-> Hurdis: Jsem poslední dobou nějak v ráži no 4
01:26:24
06.01.2013
Hurdis
-> dragon_cb_cz: Víťane, Ty se mě už dlouho snažíš umořit dotazy a utlouct argumenty. Jen do toho, supy už krouží nad mršinou. :-))

Ale děláš to dobře, jen na špatné adrese. Myslíš, že bych jen tak plácal o nějaké kandidátce? No asi ano, je to tady zvykem, plácat. Ale po několika volebních obdobích už jsem zjistil, že tahle cesta opravdu je. Přiblížit se k nějakému regionálnímu středisku strany z jakékoliv strany a štouchat do jejich neschopnosti pod záštitou známosti s někým tak dlouho, až Tě v pozici vymění za nějaké jiného akčního mlaďáka, pak už je potřeba jenom aktivovat roviny příbuzenstva a známých, kamarádů ..........na udržení .......4 roky počkat při předstírané činnosti a pak je lehká šance.
01:08:36
06.01.2013
dragon_cb_cz
-> Hurdis: Já nesázím na petici jako takovou, šance na úspěch je samozřejmě mizivá. Ale jak říkám, občas se utrhne a je virální. V tu chvíli se občas podaří nasbírat i podpisy lidí, kterým je normálně to konkrétní téma úplně u pr... a když je podpisů fakt hodně, tak to pro politika lačného hlasů v dalších volbách je signál, že tu existuje téma na kterém lze nějaké nahnat. To samé když se toho chytnou novináři.

Argument "seberte se a běžte kandidovat" (který jsi napsal jinde) je určitě relevantní a nemysli si, že už ve mě tohle dlouho nevrtá. Problémy jsou dva - na komunální úrovni jsem ještě nikde nezakotvil do té míry abych byl obdařen významnější znalostí místních poměrů (za posledních pár let jsem se 4x stěhoval). A na celostátní úroveň se jaksi necítím kompetentní, nehledě na to, že politický subjekt který je mi nebližší momentálně asi velké šance na celostátní úrovni nemá.
00:21:40
06.01.2013
Hurdis
-> dragon_cb_cz: Vycházím asi z jiných údajů, např. z nového zastupitelstva kraje znám osobně více než polovinu zastupitelů + množství neúspěšných kandidátů a nějak bych na petici nesázel. Zvláště na takovouhle "kravinu", kterou nemá v kompetenci ani radní pro dopravu v žádném z krajů a jeikož je pružnost MD asi stejná jako pro mne známá situace u MŽP, MZe, MMR,..tak je to celkem fuk.
00:10:20
06.01.2013
dragon_cb_cz
-> Hurdis: Moc to nestojí a občas se nějaká stane dostatečně virální a nasbírá dost podpisů, aby se z ní stalo mediální téma. A nic jiného než mediální témata politici neřeší...
23:18:04
05.01.2013
Hurdis
Hrozná zbraň ta petice. Normální válka :-)

Není lepší hlídat si svoje povinnosti a následně proti píčám svá práva? Vloni jsem vyhrával na peníze pravda sotva 840:750, letos už 48500:0 . Takže stačí mít snahu o dokumentaci a nechovat se vůči pojišťovnám a registru jako úplné prase. Středně velké čuňárny evidentně projdou jen se ohánějte lejstrama hned a bez okolků, nebudete potřebovat nesmyslnou petici.
23:55:45
30.12.2012
King
-> Jarda: Ale přibejvaj :)
20:06:00
30.12.2012
Jarda - zrušená registrace
dragon_cb_cz 29.12.12 16:51:13 napsal:

Tak už to někoho naštvalo natolik, že udělal petici – tak

podepisujte… www.petice24.com/petice_p roti_praktikam_eske_kancel ae_pojistitel_kp

hmm tak podpisy uz nepribyvaji :( poslal jsem to vsem v adresari
11:56:11
30.12.2012
dragon_cb_cz
-> Shadow_: Petice není můj nápad, jen sdílím.... a ČKP je normální zákonem zřízená legální mafie. Když jsem se na tohle téma nasral před kamarádkou-právničkou tak mě zarazila s tím, že o nich nic nového slyšet nepotřebuje, že je řeší skoro pořád a že si nechce u piva kazit náladu 4
10:30:21
30.12.2012
Shadow_
-> dragon_cb_cz: máš to tam za mě bejku. Mě už taky serou, dvakrát během půl roku mě poslali stejnou výzvu na dokazování nebo pokuta. Tak jsem jim tam zavolal a řekl že druhou výzvu dokazovat nebudu že už ta první byla vyřízena pozitivně a ta čubka co jsem s ní mluvil mi řekla ať ji znova přepošlu dokazování tak jsem jim poslal slušně do řitě. Šel jsem na PČR kde jeden dobrý policejní důstojník "kamarád" se na mě informoval na ČKP a najednou ejhle došlo k chybě na jejich straně a po týdnu mi přišel omluvný dopis.
10:09:29
30.12.2012
Bukaj
-> dragon_cb_cz:

Díky za odkaz, podepsáno 4
16:51:13
29.12.2012
dragon_cb_cz
Tak už to někoho naštvalo natolik, že udělal petici - tak podepisujte... www.petice24.com/petice_p roti_praktikam_eske_kancel ae_pojistitel_kp
09:34:12
29.06.2012
Hydron
-> Stepan FUN: Tak to jo, v tom máš asi pravdu, je to sviňárna, takhle čekat kdo se chytí, státem posvěcená zlodějna nejvyššího kalibru.8
19:57:52
28.06.2012
dragon_cb_cz
-> Stepan FUN: Já ti říkal, že se ti žena na soudě bude hodit 4
18:11:52
28.06.2012
StepaNoFUN
-> Hydron: Ale nemýlím se. To že se na to vydávaj platební rozkazy automaticky, je věc mě známá (pro místní okres je píše moje mladá). Nicméně praxe je taková, že pokud proti němu podáš odpor, oni příkaz stáhnou (to lze), tudíž nedojde k soudu a není možný předkládat jakýkoli důkazy. A za nějakej čas to zkusej znovu... :-/ A čekaj, až někdo prošvihne lhůtu na podání odporu a dojde to do exekuce... Je to svinstvo, ale je to tak... A bohužel z toho není úniku. Prostě nekonečnej kolotoč.

Edit: Pro správné pochopení - Tím mým předchozím příspěvkem bylo myšleno, že nejdou do soudního řízení, nikoli k soudu obecně.
upraveno 1x, naposled 28.06.2012 18:13:37
10:55:11
28.06.2012
dragon_cb_cz
-> Hydron: To že soud vydá platební rozkaz ještě nic neznamená, soud ho vydá na žádost žalující strany skoro vždy pokud nějak přiměřeně hodnověrně doloží, že by dluh mohl existovat, je známé bydliště dlužníka a pár dalších podmínek. Nijak to ale nenaznačuje, jak dopadne případný soudní spor. A jakmile proti němu podáš odpor, tak to jde do normálního řízení a tam jde o to nějak rozumně upozornit na důkazní nouzi druhé strany - pokud ty a případně nějaký svědek prohlásíte, že se auto ani na vteřinu neocitlo na pozemní komunikaci, tak můžou vymáhat leda prd pokud nedokážou opak.
14:43:55
27.06.2012
Hydron
-> Stepan FUN: S tím soudem se mýlíš, oni k soudu davají jednotlivé případy a není jich zrovna málo, známá co pracuje na okresním soudě mi potvrdila, že měsíčně podepisuje až 70 žalob od ČKP. A soud ve ve velké většině z nich opravdu vystavuje platbení příkaz pro tyto dlužníky.
20:40:41
26.06.2012
dragon_cb_cz
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Co jsem zatím zkoumal tak jediný rozumný postup je asi čestné prohlášení, že auto nebylo provozováno - půjdeš touhle cestou? Pokud ano, docela by mě zajímalo jak to pak dopadně (možná mě to čeká s fichtlem který před dvěma roky prošel dědictvím a máma se o něj nezajímala, tudíž není ještě přehlášenej a ani pojištěnej).
20:15:19
26.06.2012
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Stepan FUN: to je mi jasný že se na to vysrat nemohu, ale v zákone je možnost jak z toho vykličkovat, tak proč platit ..
18:08:15
26.06.2012
StepaNoFUN
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: Nevím jak to chceš řešit, ale pokud tak, že se na to vyse_eš, tak bacha. Pokud to předaj tý exekuční firmě, tak je potřeba hlídat poštu a okamžitě se odvolávat... Oni do soudu prej nejdou, ale pruděj a to tak, že dost... Když se někdo neodvolá proti platebnímu rozkazu, okamžitě to jde jako exekuce, pokud ano, tak to stahujou a za čas to zkusej znovu... :-/
17:40:29
26.06.2012
-> Pavel P..: zatím je to asi 4700kč 3 posílaj to po 3měsících kokoti.

Od nás ale neuvidí ani korunu 40 celkem to dělá asi 20tis kč3
14:31:03
26.06.2012
Pavel P..
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: to nebude levný3
14:25:01
26.06.2012
hmm tak nám taky přišel pozdrav, teda chudák starému pánovi který nám za úplatu auto protáhl přes ZTP, auto na nás hned po převodu odhlásil a pojistku zrušil ..

my jsme to asi za 13 mesíců dohlásili na sebe a zaplatili poistku, pak šlo auto do depozitu.

Zatím to chtěj čurdové za první 3měsíce, i když ve výzvě je doba mezi zjištenými pojistkami 13 měsíců..očekávám pak další pozdravy3
19:48:14
13.05.2012
myschaak AZNP K.Hora
-> Stepan FUN: aspoň že tak
19:43:32
13.05.2012
StepaNoFUN
Hurá. Sice první 2 výzvy k zaplacení příspěvku jsem jim zaplatil (nebyl čas ani nálada to řešit), nicméně pak jsem zkonstatoval, že další prachy už ode mě nedosatnou (dalšího cca půl roku, takže něco kolem 10tis). Tudíž jsem jim napsal dopis, doložil papírem ze servisu že auto stálo na jeho pozemku a hle - případ byl ukončen aniž by po mě chtěli peníze. :-)
20:01:04
22.02.2012
Petrc
To Saskyn2:

V té žádosti mě zaujalo, že na sjednání pojištění je lhůta 14.dní. To jsem jim teda zaplatil 1000kč za avii, kterou jsem neměl pojištěnou 10.dní po zakoupení zbytečně.

Jinak, dneska jsem to všechno ještě jednou pořádně prozkoumal a těch cca 5.tis,který po mě chtěj je za auto, které bylo v té době už půl roku odhlášené.

Takže, vždy to chce všechno zkontrolovat a dvakrát prověřit než něco zaplatíte. Mají v tom šílenej bordel!!!22
00:21:45
21.02.2012
saskyn2
→ Petrc: Jestli ti to nějak pomůže tak od právníkoj, nebát se toho, oni s tím k soudu nepůjdou, neměli by šanci vyhrát.:

V .. dne ..

Věc: Vyjádření k výzvě VS ..

Dne ..mi byla odeslána výzva k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných – VS .. za vozidlo RZ …

Tímto prohlašuji, že ve Vámi uvedené době, tj. od .. do .., nebylo vozidlo RZ .. provozováno a nebylo tedy nutné uzavřít pojištění odpovědnosti z provozu vozidla dle zákona 168/1999 Sb. Vozidlo bylo umístěno na neveřejně přístupném místě, mimo prostory uvedené v § 1 odst. 2) zákona 168/2009 Sb. Uvedené tvrzení dokládám čestným prohlášením osob, které potvrzují mé tvrzení, a to ..a .., dále přikládám fotografii havarovaného vozidla na svém veřejně nepřístupném pozemku a kopii TP bez platné STK.

V období ..jsem prováděl opravy uvedeného vozidla, které bylo po havárii nepojízdné a od .. nemělo ani platné STK, od..bylo vozidlo v polopřevodu, bez vydaného osvědčení o registraci. Vozidlo v uvedeném období nebylo schopno provozu a nemohlo se pohybovat po veřejné komunikaci s ohledem na ustanovení § 7 odst. 2 zákona 13/1997 Sb. Zákona o pozemních komunikacích.

Dále podle zákona 168/1999 § 15 odst. 5 mám lhůtu 14 dní na sjednání nové pojistné smlouvy, tuto lhůtu jsem dodržel

Žádám o uznání uvedených tvrzení a zároveň o zrušení povinnosti úhrady zákonného příspěvku nepojištěných.

S pozdravem

Jinak to že jim musíš doložit že si vozidlo neprovozoval v paragrafu 24c zákona 168/1999 Sb. skutečně je, jenže tento paragraf je dle rozhodnutí NS v rozporu s listinou lidských práv a tím pádem i naší Ústavou(oni mi musí dokázat vinu, ne já jim nevinu – Presumpce neviny je právní fikce, podle které je na účastníka trestně-právního řízení v různých fázích řízení (podezřelého, obviněného, obžalovaného) nahlíženo jako na nevinného, dokud není pravomocným rozsudkem soudu rozhodnuto o opaku. Je jedním z principů právního státu a výkonu soudnictví. Odpovědnost za dokazování viny leží na žalobcích, žalovaný nemusí dokazovat svou nevinu. Presumpce neviny je uvedena v Listině základních práv a svobod v oddílu Právo na soudní a jinou právní ochranu) jinak řečeno, já jim to prokážu svým prohlášením, a pak je na nich aby mi dokázali že to tak není.

Jinak to posílaji i lidem který nikdy v TP vůbec nebyli, jen třeba zaplatili na auto povinné ručení, přičemž nikdy nebyli vlastník ani provozovatel, jak a proč by měli toto dokazovat. Jinak když to neuznají tak jim znovu odpovědět at ti navrhnou jak to máš podle nich dokázat.

Aspon zatím neznám jediného člověka kterému by soud(ne samosoud elektronickým příkazem)přikázal zaplatit, když ho nechytili s nepojištěným autem na ulici
23:13:15
20.02.2012
StepaNoFUN
-> Petrc: Musel bys to doložit... Já neměl sílu a čas to dotáhnout do konce, tak jsem podruhé zaplatil... Už jsem v tom za víc jak 9tis... :-/ Až přijde další, jdu za právníkem... ;-)
17:55:09
20.02.2012
Petrc
Kancelář pojistitlů mě také pravidelně bombarduje upomínkama. První byla naštěstí placená, bordel v tom měli oni. Pak byl rok klid, než přišla upomínka(oprávněná)zhruba na 1200 kč za babettu, kterou jsem neměl pojištěnou asi dva měsíce.To jsem zaplatil a od té doby mě bombardují zhruba po měsíci. Občas koupím něco na díly, rozeberu, nebo naopak opravím a prodám dál. Posílají už upomínky i za 10.dní,než jsem auto pojistil po zakoupení. Myslím, že jsem četl na jejich stránkách, že to pojištění vymáhají do roku 2009. Starší už ne. Teď mi přišlo 4500kč na škodovku 100, kterou jsem koupil už bez stk v r.2009, rozebral a po 3.měsících odhlásil.Pokusím se jim také napsat,že stála rozebaraná na dvoře bez stk a uvidíme.Za pokus to stojí. Nemáte už nikdo odpověď na toto? 169
22:32:12
25.12.2011
PS: Právničinu fakt nemusím, ale to tu kruci nickdo neni třeba z Plzně, kdo by se rochňal ve sterších okřídlenejch šípech ;-) a studoval onu vyhlášenou právní fakultu... Nebo tam někdo nemáte dobrý kamarády? - Celkem by se to hodilo...
22:29:42
25.12.2011
Tak jsem si článek četl znova a to včetně plodné diskuze pod ním... Mimochodem je tam toto:

17.11 2011, 22:00, uživatel: Žolík (21) (21) Odpovědět

Dle rozsudku Nejvyššího soudu sp. zn. 28 Cdo 614/2009 lze dovodit, že registr vozidel má deklaratorní charakter. Tzn. ČKP musí prokázat, žr vozidlo bylo provozováno, protože pouhé zapsáná v registru vozidel nic neznamená. Registr vozidel je plný nepřesných údajů - např. vozidla co neexistují, ... (Odpovědí: 0)
14:03:39
15.12.2011
StepaNoFUN
Tak je to skoro 6 neděl co jsem posílal na ČKP dopis (přes internet, takže to určitě došlo) a zatím se nic neděje. Pořád je tam stav "námitka - čeká na ověření". Tak uvidíme co se bude dít...
11:56:19
12.12.2011
Jozka
-> Luky.: To právě nevím. ČKP operuje pochopitelně s presumpcí viny.. (Tož ma zatvortě aj za znásilněnie, aparát tiež mám..). Ale jestli oprávněně, tak na to by právě chtělo toho právníka.. 10
10:23:22
12.12.2011
Luky
Jozka 12.12.11 10:17:05 napsal: → RM: A jak zpětně prokazatelně doložit, že auto na komunikaci nestálo..? to zrovna vymýšlíme..

Já bych to řekl jinak - Jak ČKP zpětně prokáže, že auto na komunikaci stálo? 1 Není důkazní břeměno na nich?
10:17:05
12.12.2011
Jozka
-> RM: Právníka určitě.. není to totiž takhle jednoduchý, viz odkaz od -> Luky. 17.11.11 10:07:53: .. Ověřoval jsem, co je tam psáno (kámoš si nechal 3/4 roku na dvoře Formana - přičemž pojistku převedl na nový auto) a je to přesný.. A jak zpětně prokazatelně doložit, že auto na komunikaci nestálo..? to zrovna vymýšlíme..
11:37:31
11.12.2011
Mimochodem zkuste se podívat na tu legislativu, pokud jsem to tady dobře pročítal, tak platit PR je potřeba v případě, že vozidlo JE NA VEŘEJNÉ KOMUNIKACI, což třeba soukromý pozemek není, žeáno... A vzhledem k tomu, že registr vozidel je pouze informativní (viz ten článek na iDnes), tak by to mohlo jít touto cestou. , ale už by to chtělo právníka...
21:05:36
28.11.2011
tomsal55
-> myschaak AZNP K.Hora: Jestly to platila ,tak si v poho. Tet jestli jsou živy papíry ,tak se ti mužou ozvat ale jestli máš tu kupní smlouvu na jejímž základě si rušil pr ,tak snad dobrý radši bych se na to ale zeptal.
upraveno 1x, naposled 28.11.2011 21:08:20
15:23:00
25.11.2011
myschaak AZNP K.Hora
-> Mil@n: jelikož to bylo v okrese tak polopřevod si mohla s mojí plnou mocí zařídit ona....takže jsem stále v TP majitel...polopřevod prázdnej...ale pojistku jsem rušil na základě kupní smlovy s ní,to má ČP okopírovaný....
21:43:18
24.11.2011
Mil@n
Hlavní je že máš tu kupní smlouvu,takže to vše zacaluje ten co to koupil4
21:31:19
24.11.2011
Mil@n
-> myschaak AZNP K.Hora: počky ted to čtu znova ty jsi to odhlasil do polopřevodu na ní nebo jsi jí dal plnou moc a si v TP majitel?
21:25:15
24.11.2011
myschaak AZNP K.Hora
-> Mil@n: kupní smlouvu mám,je na jejím základě zrušená moje pojistka,ona si to pak snad pojistila ale to asi jo
21:18:04
24.11.2011
Mil@n
-> myschaak AZNP K.Hora: Podle mě určitě,ale jestli maš kupní smlouvu tak jí pošleš okopírovanou s papírama co ti pošlou a budou to vymahat po tom majiteli co to koupil
20:28:03
24.11.2011
myschaak AZNP K.Hora
když jsme u toho....moje první auto jsem prodal někdy v roce 2004,mám kupní smlouvu,na základě který jsem to odhlásil,bylo to prodaný v okrese tak jsem dal jen plnou moc a že si to ženská přehlásí....samozřejmě se tak nestalo,auto už pět let fyzicky neexistuje,já od něj žádný papíry nemám ale je stále na mě.....můžou po mě jít?
16:42:50
24.11.2011
Mil@n
Aha takže to bude cca 15000 to je teda pěkné8
08:47:46
23.11.2011
StepaNoFUN
-> Mil@n: Vzpomenou si za měsíc až 2... Berou to postupně. Po 90ti dnech...
00:09:27
23.11.2011
Matsoft
-> Mil@n: to ti prijde zvlast.... dalsi upominkou
16:49:29
22.11.2011
Mil@n
Tak mi došel taky dopis,ale nějak to nechapu.... píšou že pojištěně to bylo od 27.5.2008 do 14.8.2008 pak nepojištěno a nova pojistka je až 13.11.2009 pojištěno je to dotěd a oni píšou že mám zaplatit za období 1.1.2009 až 31.3.20099 a to zbývající období od 1.4.2009 až 12.11.2009 nechcou zaplatit nebo co?
12:45:22
21.11.2011
Jozka
-> Syny 17.11.11 13:47:14: To ustanovení o úředním vyřazení je ještě z doby před ekolikvidačním šílenstvím, se kterým se to tluče.. Do zákona 56/2001 posléze přidali ustanovení o předložení potvrzení o autovraku jako podmínce vyřazení vozidla a tím to dle mě "zbourali".

Moc možností vyzout se není, nepomůže ani dodatečně ohlásit krádež.. Snad jen dlouhodobej pobyt v zahraničí nebo v nemocnici. Nebo jim nasat - já ten obecní úřad (nebo Magistrát) ani zaboha nemohl najít.. 3 - viz zákon 168/1999, §12:

(3) Zanikne-li vozidlo, které podléhá evidenci vozidel, je dnem zániku pojištění odpovědnosti den jeho trvalého vyřazení z evidence vozidel podle odstavce 1 písm. c) s výjimkou případu, kdy osoba oprávněná k tomuto evidenčnímu úkonu nemohla z důvodů nezávislých na její vůli tento evidenční úkon provést a jestliže tak učinila bezodkladně, kdy tyto překážky pominuly. V takovém případě je dnem zániku pojištění odpovědnosti den, kdy nastala nevratná změna znemožňující jeho provoz
Extreme Tyres