skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Možu sa nalepit folie na predné okná v Sk?
prohledat
76 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 27.07.2011 do 27.07.2011, založil/a 4FELDA4 - zrušená registrace
-> škodec: mafia može všetko

-> alpin: ale so slečnou sa nemusí presúvať na zadné sedadlá..

-> alpin: 

-> alpin: abi nebolo dusno v aute preto

-> škodec: dpč šak prídeš večer k autu padnu ti klúče za sedačku asi v pi..či do rána nikam nejdeš
-> Jožynek : plech nejdem dávat 

-> alpin:
no co paci sa mu to

-> alpin: no uz som videl aj take komplet najtmavsie skla aj s celnym sklom na ciernom meďáku..ked to pri mne zastavilo nebolo mi vsetko jedno

-> 4FELDA4: čo vezieš tajne klobáse cez somálsko že musíš mať fólie ? 

-> 4FELDA4: to je rozumné a na zadok si daj hoc aj plech miesto okien...
no na predok by som to neriskoval..

-> Jožynek : tak potom si nechám čo mám tam tie tonované zelené a bude pokoj
-> Jožynek : lenze na predok povolene nieje nic okrem pokovenia z fabriky
-> 4FELDA4: osobne si myslím že či ich tam budeš mať alebo nie tak to aj tak nejaký efekt nebude mať...
-> škodec: ale veď do tých 30% sú povolené, ďalej už nie....či? a tie 30% su slabé, to je ako normal okno...
-> škodec: ale veď do tých 30% sú povolené, ďalej už nie....či? a tie 30% su slabé, to je ako normal okno...
-> Jožynek : ja nechcem úplne tmavé folie do predu stačili bi aj tie 30%
-> U-Geen: Jo veď o tom celú dobu hovorím, tak je jasné že pokial sú tie okná také od výroby asi si tam fole dávať nebude, myslel som to tak keď tie okná origo tonované niesu...
-> Jožynek : aha..no to si myslis..kamarat tak mal a policajt nieje zase taky sprosty. Na tom aute to spravi poriadnu tmu takze to vyzera aj s takou vacsou priepustnostou dost podozrivo..no a prisiel tak o technicak.
-> Jožynek : 30% je celkovejch ne? tzn se origo tonovanim, ktery ma tak tech 30% uz tam moc prostoru neni :)
-> škodec: myslel som to tak, že mu nalepí dopredu tie čo majú len to 30% zatmavenie, či priepustnosť svetla či čo to je, alebo tú bezpečnostnú...a to aj tak v podstate ani nespozoruje či ich tam má alebo nie, nebavíme sa o vyslovene tmavých oknách...
-> Jožynek : nalepit ich nalepi ale nemoze, lebo sa davaju stitky pod foliu s cislom..teda "atestom" a pod predne ju dat nesmie podla zakona..cize ma ich na vlastnu zodpovednost ak su tam bez stitku, ak je tam aj stitok tak je to magor ten co to lepil a chce si spravit problemy aby mu vzali licenciu. Maximalne ako bolo spomenute je bezpecnostna 100% priehladna folia proti kradezi.

Josifek 27.07.11 22:17:42 napsal:
alebo nech si dotycny zrychli motorceky stahovania a v pripade hliadky ihned
stiahne okienka :Dto bude cez zimu luxus
alebo nech si dotycny zrychli motorceky stahovania a v pripade hliadky ihned
stiahne okienka :Dto bude cez zimu luxus

čo som chcel vediet už viem a tím dakujem čo tu písali 

alebo nech si dotycny zrychli motorceky stahovania a v pripade hliadky ihned stiahne okienka :D
-> škodec: nalepit mu môže folie, ale neviem či má zmysel dávať ich, tie "povolené" keď rozdiel aj tak skoro nespozná...
-> castrol: takto ako píšu tak asi nebude s toho nič
-> 4FELDA4: lenze ked ta zastavia moze mat dotycny problemy lebo podla zakona to nedovoluje, udelit certifikat na folie na predne skla a ty budes automaticky s pokutou prinajhorsom bez technicaku.
-> 4FELDA4: pochybujem ze ti ich nalepia
-> Tommyk: to nezahodím

-> castrol: tak pojdem do téj firmy kde lepili folie do zadu a tam spravia aj predok ako može bit na SK dajú štítky a dopíšu aj do kartičky
-> 4FELDA4: 

-> mb136gl: folie na zatmavovanie ma netrapia, skor nejaky ten napis ci je povoleny...
-> škodec: dobre si informovaný to som chcel vediet dík

-> Jožynek : pisem len co mi bolo povedane dalej som to neskumal -> 4FELDA4: ze mas karticku to este nic neznamena
-> Josifek 27.07.11 21:53:45: od vrhnej hrany čelného skla môžeš nalepiť 10cm pás fólií s 50% priepustnosťou
edit: na predných bočných sklách môžeš mať maximálne bezpečnostnú fóliu..
edit: na predných bočných sklách môžeš mať maximálne bezpečnostnú fóliu..
-> 4FELDA4: tak ju rovno zahoď....

-> Tommyk: tak si ich pekne obišiel
-> castrol: ale ja mám kartičku od folií a tam je obrázok že sa možu dat aj do predu folie
folie mozes mat len na zadnych sklach...mozu byt cierne ako uhol a mozu byt aj nepriehladne, nápisy na zadnom skle mozu byt tiez ako kolvek velke..na celnom len 13cm pás 70% priehladnostou tusim a pismo max 8cm ak si pametam. Predne bocne skla a celne ale NESMIE mat ziadnu foliu iba ak sú okná pokovené z výroby ale to býva vacsinou v TP zapisane takze v ziadnom pripade a ani ked si to das nalepit v CZ, Rumunsku, Estonsku ani Mogadišu.

-> Jožynek : mas pravdu... auto musi splnat technicke predpisy pre tu krajinu v ktorej je prihlasene... to je napr jedina moznost ako mozes u nas jazdit s pravostrannym autom, ze ho mas prihlasene v GB
-> Nwkt: kterou já nesplním. mám tam "jen" 20% propustnost. + zeleny okna...
-> Tommyk: v čr můžeš mít, pokud splníš celkovou propustnost
-> castrol: no neviem, ale podľa mňa je to blbosť...iné by bolo keby si jazdil autom prihláseným v CZ po SK a mal folie na oknách...
-> 4FELDA4: toto nemuze byt ani v čr.. na technickou jsem měl předky dole 

-> Jožynek : informoval som sa u jedneho majstra co sa venuje foliam a vravel ze v cechach ti ich nalepia a na slovensku no problem
-> Tommyk: vypada pekne ale v SK asi nemožu bit folie
-> Jožynek : jj
-> Josifek: tiez by sa tam nemalo nic nachadzat ale to neviem na 100%
-> castrol: a čo by získal tým že si to dá nalepiť v CZ na auto ktoré ma SK čísla? autro je evidované v SR takže musí splňať aj SR zákony...
-> 4FELDA4: jo ty originalni do zelena muzes mit..
našel sem pro tebe nejaky fotky..
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../4_105_5794__2009 -10-15_22-18-53_88.jpg
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../4_105_5794__2009 -11-30_17-50-31_26.jpg
-> alpin 27.07.11 21:49:44: vis kdyz zatonujes uz jednou zatonovany okno, dosahnes nejakyho uplne jinyho tonu, nez kdybys dal na cisty sklo folii s 30% zatmavenim.. (ta propustnost bude mensi nez 70%, což nesmí být..)
našel sem pro tebe nejaky fotky..
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../4_105_5794__2009 -10-15_22-18-53_88.jpg
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../4_105_5794__2009 -11-30_17-50-31_26.jpg
-> alpin 27.07.11 21:49:44: vis kdyz zatonujes uz jednou zatonovany okno, dosahnes nejakyho uplne jinyho tonu, nez kdybys dal na cisty sklo folii s 30% zatmavenim.. (ta propustnost bude mensi nez 70%, což nesmí být..)
-> castrol: jj myslel som si, ale na zadnom to uz nieje zakazane pokial viem ?
-> Josifek: nesmie iba to co tam ze z vyrobi