nesjednaná pojistka a polopřevod

prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 12.06.2011 do 14.07.2011, založil/a Mantrabeach
řadit dle data
21:53:32
14.07.2011
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
To že je na někoho auto v polopřevodu odhlášené, ješte neprokazuje že je majitelem ne? Prokazatelne jsem majitelem až když přijdu na úřad a nechám si na sebe auto dohlásit. Co když je auto rok v polopřevodu na mě, nepojištené, já ho po roce pojistím a přihlásím ?

Pokud dostanu složenku, tak čestne prohlásím, že uvedenou dobu jsem já nebyl majitelem vozidla, majitelem byla třeba osoba blízká proti které ze zákona nemusím vypovídat. Jsem to mohl den poté co bylo auto na mě odhlášené darovat nebo prodat osobě blízké, která mě to po roce prodala zpátky, já to pojistil a dohlásil ne ?

Takhle by to nešlo čiste teoreticky ???
20:23:01
14.07.2011
Čokin
Když jsem byl tohle řešit na inspektorátu, že jsem to taky asi měsíc neměl pojištěno tak mě ten uředníček prozradil, že pokud je to nepojištěno nic se neděje a oni o tom neví, jakmile se ale auto pojistí okamžitě dohledají, že bylo nějakou dobu předtím nepojištěné a řeší to.
20:06:50
06.07.2011
StepaNoFUN
-> Star LC20: V polopřevodu to bylo když to bylo nepojištěný... Pak jsem dodělal, pojistil, udělal STK, přihlásil... No teď dorazila složenka... :-/ Ale byli "hodný". Doufám, že to nebude pokračovat. Nepojištěný to bylo skoro rok (správně uvedeno v dopise) a chtěj zaplatit 3 měsíce...
23:03:13
04.07.2011
Star LC20
-> Stepan FUN: a jsi majitel, nebo to "něco" máš v polopřevodu ?
22:59:35
04.07.2011
StepaNoFUN
Mě teď po roce a půl přišla složenka na 4,5tis... :-/
13:15:42
04.07.2011
Mantrabeach
-> Hurdis: no tak to je taky pěkný8
09:20:37
24.06.2011
Hurdis
-> Mantrabeach: Já jsem za Tebe taky platil ČKP 13 dní kdy to stálo v garáži bez dokladů. 1 Jsou zmetci rychlý.
23:49:16
23.06.2011
che.jiri
Já mám trochu smutnější zkušenost...

Rapid v polopřevodu od podzima 2008, od 1.1.09 začal platit onen zákon, sjednal jsem pojistku a začal shánět evidenčku na auto, který už bylo na tři půlky:-) postupně jsem si pojistku prodlužoval, ovšem vznikla tam díra 15dnů (nedělal jsem celoroční, protože jsem doufal v dohledné dořešení), dva roky byl klid po pěšině a v květnu 2011 mi přišla složenka na 920kč a zdůrazňuju, že v tom dubnu 2009 to bylo v polopřevodu na mě, nic jinýho, dohlašoval jsem to a dával do depa někdy koncem léta až s tou evidenčkou.

A co sem vysledoval, tak na netu se dá pojistit auto i zpětně, zrovna těch 14dní dle mě úplně v pohodě a byl by klid jistý.
18:52:51
13.06.2011
Mantrabeach
takže byl sem na pojišťovně sjednat ručení a tam mi bylo řečeno po zjištění že jsem jen v polopřevodu že nic platit nebudu.že bych musel bejt majitel.a kdybych byl majitel tak by mi prej stačil nějakej papír s razítkem ze servisu že auto v tu dobu bylo v opravě a mělo by to většinou stačit
14:37:21
13.06.2011
ondie
-> doly120: těch 14 dní je taková lhůta která se týká,že si to máš do této doby přepsat na sebe,aby se jim neválelo moc aut v polopřevodu,pravdou je že po tomto prakticky nikdo nejde.

Ale pov.ručení žádnou toleranci nemá,teoreticky to nesmí být nepojištěno ani den,jedinej důvod jak beztrestně neplatit je depozit,likvidace,odcizen í a podobné zásadní argumenty.

Kdysi sem kupoval auto a šel sem si ho dohlásit asi právě po 14ti dnech,s tím,že si uzavřeu i pojistku...za půl roku liebesbrief od kanceláře pojistitelů,že ať podám vysvětlení,proč na autě nebyla těch 14dní pojistka,když je to na mě odhlášené a pův.majitel pojistku zrušil anebo ať zaplatím asi 1500kč... Moc se s tim neserou.Bacha na to.
19:21:59
12.06.2011
Mantrabeach
-> doly120: ok,zítra ji právě sjednám ať je klid.
16:35:51
12.06.2011
doly120
-> Mantrabeach: Na mě bylo nahlášený auto taky,o kterém sem nevěděl,doma sem ho něměl...

Musel sem na přestupkovou komisi,a zaplatit pokutu,tam mi bylo řečeno,že do 14dní se musí sjednat pojištění. Takže ji sjednej třeba ještě dneska někde online,a třeba ti nepříde nic. Uředník mi řekl,že to někdy je i 2měsíce bez pojistky,a nepříde nic,je to o náhodě.
15:26:38
12.06.2011
Mantrabeach
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : hmm tak je to v hajzlu,to asi přijde určitě,už se mi to jednopu stalo.akorát teda když sem koupil první felinu tak majitel nějakou dobu platil pojistku a pak asi přestal nebo nevím a já mezitím sem si sjednal pojistku a nic nepřišlo.ale když sem jednou nezaplatil žlutou tak mi přišlo že mám zaplatit asi 2t.kč
15:22:29
12.06.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Mantrabeach: Ano hrozí, správně bys to měl mít pojištěný od prvního dne, co jsi majitelem podle kupní smlouvy. Doporučuju sjednat pojistku co nejdříve a doufat, že nic nepřijde. Jinak se asi nic jinýho dělat nedá.
15:22:26
12.06.2011
Mantrabeach
takže ikdyž to mám v polopřevodu tak je to moje kaše
15:15:06
12.06.2011
Zeke-ten šestý
no podle me asi hrozi, protoze majitel auta ses ty a pojisteny to nemas.... :(
15:14:23
12.06.2011
Mantrabeach
hoj.mám tu malej problém.koupil sem auto na rychlovku.majitel ho na mě převed do polopřevodu a já si přes známýho dohodl pojistku,jenže jak jsem byl v belgii tak on ji nesjednal a já mám auto přes měsíc nepojištěný.hrozí mi nějakej postih od český kancelářew pojistitelů když je to na mě v polopřevodu?nechci platit za blbost když sem ji chtěl sjednat a nestalo se
Extreme Tyres