Zase přepis

prohledat
54 příspěvků (zobrazeno 51 až 54) od 12.03.2011 do 07.07.2011, založil/a Petr_LLL
řadit dle data
18:19:48
12.03.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Tomaso435: Pokud on i ZTP spadají pod stejný RV, tak se potom ani odhláška nedělá a přepíše se to přímo. Polopřevod se dělá jen mezi jednotlivými RV.
18:10:41
12.03.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Petr_LLL:

- Takhle ja to píšeš, zaplatíš správní poplatek 800Kč za registraci a poplatek na podporu sběru a recyklaci autovraků podle přslušné Euro normy, kterou vozidlo (ne)plní (3-10tis.Kč).

- Musel bys to udělat přesně obráceně - vlastník osoba ZTP a provozovatel ty. Takže STK/EP na vlastníka, ZTP je myslím osvobozen i od správního poplatku 800Kč nebo platí jen 200Kč (nevím z hlavy), zákonné pojištění logicky na provozovatele.

- Dvě EP by jsi musel mít jen pokud by jsi vozidlo přihlašoval nejdřív na jednoho a vzápětí na druhého. Platnost EP je 30 dní, ale na některých RV i kratší (14dní).

- Podle mě máš jednodušší udělat dvě EP, zařídit dvě pojistky (stejně ji hned zrušíš) a udělat dva přepisy, protože stejně budeš platit jen jeden.

- Pokud bude kupní smlouva na tebe, zbytečně si to komplikuješ a zaděláváš oběma na prů***, musel bys napsat další z tebe naZTP a pak dalšá od ZTP na tebe - to už je do nebe volající! To samé odhláška.
upraveno 3x, naposled 12.03.2011 18:18:15
18:01:40
12.03.2011
Tomaso435
řek bych že majitel si cálne eko . provozovatel asi nééé

a proč to dělat tak složitě ?

kupní smlouvu na něj, ( s tím že ty budeš ho zastupovat s plnou mocí v ruce ve věcech ohledně koupě vozu, on se nemusí učastnit ale bude o tom vědět.)

odhlášení na něj,

evidenčku udělá kodokoliv za 200

pojistit to muže kdokoliv

přepis na něj hotovo.... za přihlášení ztp neplatí

Nech aby to auto bylo aspon chvíli jeho, pak to vypadá hodně blbě...

pak to on ohlásí na tebe, ty si zajedeš na evidenčku, za 200 , dohlásíš na sebe za 800 a sbohem.

upraveno 3x, naposled 12.03.2011 18:08:38
17:57:49
12.03.2011
Petr_LLL
Zdravím.

Po dlouhém procházení článků zde na virtu i na internetu mám totálně zamotanou hlavu.

Jde mi opět o přepis vozidla, u kterého se má platit ekopoplatek...

Představoval bych si to takto:

1) Vozdilo koupím já, kupní smlouva bude také napsána na mě. Vozidlo je registrováno v Táboře.

2) Vozidlo na mě bude odhlášeno.

3) Vozidlu vyřídím povinné ručení mým jménem (bez konkrétní SPZ)

4) Udělám mým jménem technickou, která zároveň bude sloužit jako evidenční kontrola.

5) Na úřadě předložím plané doklady, přepíši vlastníka na sebe, provozovatel bude dědeček (vlastník ZTP, pochopitelně :) ).

6) Vozidlo odprostím od EKO poplatku a ihned změním provozovatele na sebe.

7) Hotovo.

Tak a teď proč se na to ptám tak komplikovaně. Vozidlo budu přihlašovat v Bystřici pod Hostýnem. Když jsem tam volal, nejmilejší úředník p. Caletka mě slušně poslal do prdele. Asi jsem ho rušil při nicnedělání. Raději jsem se tedy informoval na magistrátu v Brně. V BpH mi řekli, že to je podvod :-D. V Brně mi řekli, že stačí, aby byl provozovatel držitel ZTP a tím se vozidlo od poplatku oprostí. Ale co jsem se dočetl na internetu, tak víceméně všude tvrdí, že ZTP osoba musí být přímo vlastníkem. Jak to tedy je?

A k tomu dalších pár otázek:

Platí tedy ZTP poplatek za přihlášení? (800Kč)

Musí být povinné ručení na ZTP v případě, že bude muset být vlastníkem?

Musí se provádět dvě evidenční kontroly?

Prý to všechno dost záleží na úřednících. Nevíte někdo jak jsou na tom v Bystřici? Já jsem tam měl dříve vždy dost potíže.

Může být kupní smlouva napsaná na mě v případě, že se to napřed bude muset napsat na ZTP? A můžu podepsat smlouvu já, ikdyž je na ZTP? Pán, který mi Škodu prodává to chce mít všě dopředu nachystané, tak abych věděl.

Pkud to napřed budu muset napsat na ZTP tak musím také sjednat postupně dvě povinná ručení?

Nejvíc by se mi líbil postup, který jsem si já vymyslel, ale mám strach, že to tak jednoduché nebude.

A ještě jedna maličkost. Když přepisuji auto, jak dlouho má platnost evidenční kontrola, která je součástí technické? Jde totiž o to, že jsem na jiném autě udělal nedávno technickou a auto už teď opět není schopné provozu, ale potřeboval bych ho přepsat. Technická se dělala asi před měsícem jménem budoucího vlastníka.

Děkuji za rady, snad z toho budu moudrý.
Extreme Tyres