skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Přední okno a pruh nalepovací nebo nápis
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 10.06.2010 do 12.06.2010, založil/a Tomifavo91
-> Bucin: zevnitr je to akorat nafialověle -ale za ty co tam daj clonku nepruhlednou-ty bych vyhodil taky okamite z STK

-> Kaprof: jasny ale je vidět že je to pruhledny a ne plny tydy jde spíže o to když máš propustny a on tě vyrazí tak je to pako 

-> Pavel P..: tejď jsi mi připoměl že jsem je od repase taky ještě nepromazal 

já mám asi 10cm na vokně folii co de z černý do stříbrný-je to průhledný a nikdy to nikomu nikde nevadilo

-> Bucin: šak já to měl propustné... byli to takový tečky který přecházely do ztracena... holt nedostal všimný když mě zavolal do montážní jáamy, aby mi ukázal suchý svisláky

-> Pavel P..: nemělo by to být plné ale částečně propustné. takove jen castecne zatmaveni proto jsem si to svoje obhajil žě je do ztracena a nepřekáží výhledu jinak se mu to taky nelíbilo a malem me donutil to sundat.
-> Hurdis: tak to jsme na tom stejně i se stejnym pruhem jen ten muj předchozí majitel při montáži pokonil :(
tak mě s timhle asi 8cm proužkem z STK vyrazil.... a to předtim na autě byl minimálně 10 let.
Přesně tak, jak si to kdo vyloží. Míval jsem na sedanu na horním okraji hustotunerský nápis několik let, prošel jsem dvakrát legální STK a hromadou kontrol bez povšimnutí. Pravda, černé písmo tolik nepoutalo pozornost. Dnes bych už stejně takovouhle věc nedělal, ačkoliv na Rapidu mám tento tonovací pruh po předchozím majiteli a sundávat ho asi nebudu.
-> OndraKrupi-TenČtvrtý: jde o výklad zákona... každý z pěti právníků ti libovolný zákon vyloží jinak. V zorném poli řidiče nesmí být nic, co by bránilo výhledu. Z jednoho pohledu je zorným polem řidiče celé okno, kvůli rozhledu a výhledu třeba nahoru na semafory, z jiného pohledu je to jen prostor, který setřou stěrače, protože třeba za deště přes to ostatní stejně není vidět. Vzhledem k tomu, že jsou schopní dát pokutu i za držák navigace na skle, tak se většina příslušníků kloní spíš k tomu, že čelní sklo je posvátné. Na druhou stranu, brácha měl dřív na 120 i 136 a za těch pár kontrol nikdy nikdo nic neříkal.
Ale na technický s tím může být problém.
Ale na technický s tím může být problém.
-> Tomaso435: hovno někde v zákoně je že je tam určitej pruh okna, který se nebere jako výhledový, tudíž tam může být folie. ale nevim kolik.
-> Tomifavo91: tak bejt tam nic navíc než je sklo nesmí, vyjímkou sou tonovaný pruhy od výrobce skla. případně pruhy z folií který lepí firma na tonovani skel amá na to certifikát a lepí jenom takový folie aby splnovali předpisy, pod folii ti vložej ještě štítek s číselným kodem kterej je ta homologace..dneska už tam krom čísla dávaj i do čtverečku ATEST 8SD XXXX číslo....... ale když šikovně nalepíš tu průhlednou folii ze vnitř tak to je jako kdyby to tak mělo bejt,,,, a nikdot to řešit nebude..teda pokud nebudou vidět bublinky... a uplně nej je, když koupíš takovou tu stínovanou do ztracena...
Mě přes to běhala špička stěrače (cca 2 cm) a nic to s tim neudělalo.
S tím zda smí nebo nesmí být si nejsem jistej, je tam sice zmínka o 10 cm, ale stejně mám pocit že když tam nalepíš "nějakou" (= nehomologovanou) folii tak by to asi být nemělo. Nicméně se to asi moc neřeší...
S tím zda smí nebo nesmí být si nejsem jistej, je tam sice zmínka o 10 cm, ale stejně mám pocit že když tam nalepíš "nějakou" (= nehomologovanou) folii tak by to asi být nemělo. Nicméně se to asi moc neřeší...
takže když to bude do 10cm tak nic švestky říkat nebudou?

-> Tomifavo91: od horního a spodního okraje by to mělo být široké do 10cm, pokud chceš jen nálepku tak mimo stěrač, protože ten ti jí odře a možná i sundá dolů
Jak jeto někde sem slyšel že můžu mít nálepku ale nesmějí mě do toho zasahovat stěrače jeto tak?