zrušení pojistky...

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 18.01.2010 do 25.01.2010, založil/a gorg555
řadit dle data
08:42:50
25.01.2010
myschaak AZNP K.Hora
-> Jozka: když jsou oni podvodníci tak jak se do lesa volá tak se z lesa ozývá4
08:33:02
25.01.2010
Jozka
-> myschaak AZNP K.Hora: Copak jsem nějakej podvodník?4
20:06:05
21.01.2010
myschaak AZNP K.Hora
-> Tampajs: -> Jozka: máte si napsat kupní smlouvu a nazdar
08:23:13
21.01.2010
Jozka
-> Tampajs: No, mě řekli 5 týdnu před koncem, že snad kdybch si zajel na ústředí, do Phy, tak možná.. Nezaplatit jsem ani nezkoušel, to už je porušení smluvních pomínek se snadno odhadnutelnými následky.
21:06:57
20.01.2010
Tampajs
Ano já chtěl taky vypovědě smlouvu.. 4týdny před koncem a nešlo to.. Tak sem holt nezaplatil.. Pak mi přišla jedna upomínka druhá.. pak zrušení pojistky doplatek 1580kč a pak nějaká upomínka i na těch 1580 který sem samozřejmě zaplatil.. Předžalobní upomínka se to jmenovalo už sem si vzpoměl.. Napsal sem stížnost že mám vyřešíno oni mi napsaly že to znovu překontorlují a je klid
11:41:27
19.01.2010
Jozka
Sice už zodpovězeno, ale můžu potvrdit - vypovězení smlouv méně než šest týdnů před koncem pojistného období kvůli přechodu ke konkurenci, tomu se akorát zasmějou. Takže je nutné udat nějaký jiný důvod. Stejně tak to osobní jednání - dokonce mi nabízeli i "flotilu" třeba pro 4 vozidla. Bohužel tarif nešlo podlézt, stále byl vyšší, nežli u ČPP..
upraveno 1x, naposled 19.01.2010 11:42:01
17:45:48
18.01.2010
Mr_Kubas
Hurdis 18.01.10 17:30:07 napsal:

→ Mr_Kubas:

Pojistky jsou v úhlu běžného spotřebitele veliké svinstvo, na přepážce

nikdy, přes internet jen kvůli byrokracii na chvilku. Jinak osobní jednání

a kombinace, pak jsou rozdíly zajímavé.
S tímhle jedině souhlasím, osobní jednání je nejlepší způsob komunikace a to všeobecně.

Jinak "pojišťováka" v rodině nemám. Já sám si při studiu přivydělávám finančním poradenstvím, kdy u klientů řeším celé portfolio a nejen pojistky. Řešíme stavebka, úvěry, hypotéky a další finanční produkty. Jde o to sladit to portfolio celé, aby rodina byla zajištěna celá, ale aby ji to taky nepřišlo na těžké peníze. Spolupracuju se společností, která zastupuje téměř všechny insitituce na českém trhu a tak mám veliké možnosti výběru.
17:30:07
18.01.2010
Hurdis
-> Mr_Kubas: Máš pravdu, bývá to jak říkáš. To o čem píšu se dá praktikovat v případě, že máš ty a tvoji rodinní příslušníci sjednány další pojištění. Pak jsou cestičky úplně někde jinde.

Panímáma to po mě zkusila také u svojí pojišťovny a najednou byla s OII na úplně jiné sazbě, dokonce výrazně zajímavější, než jsem měl R136 u CPP kvůli převodu.

Pojistky jsou v úhlu běžného spotřebitele veliké svinstvo, na přepážce nikdy, přes internet jen kvůli byrokracii na chvilku. Jinak osobní jednání a kombinace, pak jsou rozdíly zajímavé.

Ale to předpokládám víš, dle Tvého příspěvku tipuju, že máš "pojišťováka" v rodině. 4

Já ne, takže zkušenosti a velmi sporadickou důvěru vytvářím až letitými zkušenostmi a hlavně životními potřebami.
17:16:47
18.01.2010
Mr_Kubas
-> Hurdis: Smlouva jde do dvou(třech?) měsíců od založení zrušit, je to jakási "zkušební" lhůta (neber doslova, jen přirovnání). Makléř, agent nebo zprostředkovatel ti mohou dát jakousi slevu (obchodní až 15%) a v některých případech mohou jako zaměstnanci určité pojišťovny rozdávat další bonusy, ale samozřejmě o to menší budou mít provizi. V tvém případě si radši provizi sníží než úplně zruší 4
17:12:43
18.01.2010
Hurdis
-> Mr_Kubas: Pravidlo 1. když chceš něčeho dosáhnout, nechodíš na přepážku. Domluvíš si schůzku na pobočce u agenta (makléře, či jak si říkají), nejlíp u takového, se kterým sjednáváš své ostatní pojistky (životní, úrazová, domácnost apod.) a je to.

Po týdnu co jsem v rychlosti uzavřel obyčejnou pojistku na velkoobjem a posléze jsem zjistil výhodné možnosti jinde, mi makléřka změnila smlouvu při téměř identických podmínkách na téměř polovinu ceny, jen abych zůstal.
17:05:59
18.01.2010
Mr_Kubas
-> Hurdis: Ta lhůta šesti týdnů je daná zákonem. Ovšem dá se to řešit i tou fiktivní kupní smlouvou, to nepopírám. Ovšem pokud přijdeš na přepážku a řekneš, že dáváš výpověď, tak ve většině případů nevěřím tomu, že ti řeknou že v tom není problém (v případě, že přijdeš v jiném období než 6T před splatností). Bavím se ale o majetkovém pojištění, nikoli o životním (klasické životní, cestovní, pojištění odpovědnosti za škody zaměstnavateli apod.), tam to jde vypovědět "kdykoli".

S tím depozitem jsem si nebyl jistý, ale v případě, že zaniká povinnost povinného ručení, tak je jasné, že tam to jde vypovědět bez problémů.
upraveno 1x, naposled 18.01.2010 17:06:48
16:51:46
18.01.2010
Hurdis
Pojistnou smlouvu lze vypovědět kdykoliv 4. Jednou jsi zákazník a platí pravidlo nabídky a poptávky, navíc v našem úřednickém bordelu, kdy občas potřebuješ pojistku třeba jen na několik dní nebo dokonce hodin je nutnost upřednostnit svá práva.

V případě depozitu je zrušení pojistky pojišťovnou nediskutabilní z důvodu zániku povinnosti mít uzavřené povinné ručení.

Co se týče jakéhokoliv jiného ukončení smlouvy, téměř každá pojišťovna se chlubí možností upravit stávající smlouvu s ohledem na nabídku konkurence, v praxi to s velkou arogancí lze, vyzkoušeno, ale tuto cestu jsem zkusil jen jednou z recese a ušetřil několik tisíc ročně na velkoobjemovém vozu.

Kupní smlouva o prodeji vozu je a vždy bylo nejjednodušší a nejrychlejší řešení jak poslat pojišťovnu do kopřiv. Etika v tomto jednom z mála případů není vítána.

Termín pro vypovědění pojistky de facto neexistuje. Platí pouze jediné pravidlo, čím kratší dobu pojištění trvá, tím více zaplatíš, nebo dostaneš vráce z předchozí platby. Většinou se kvůli těm drobným nevyplatí řešit týden sem či tam.
16:40:36
18.01.2010
Mr_Kubas
-> Hurdis: Aha, tak si mě předběhl a s tím depozitem jsem neměl zkušenost, tak nevím jak to přesně funguje...
16:40:01
18.01.2010
Mr_Kubas
Ke zrušení potřebuješ jenom vědět číslo pojistné smlouvy. A může ji zrušit jen pojištěný (tj. ten na koho je pojistka napsaná - nemusí se shodovat s majitelem nebo provozovatelem auta). Nejsem si jistý zda to jde na základě plné moci, asi ano, ale neručím za to. Výpověď musí být podána 6 týdnů před koncem lhůty splatnosti. Nemusíš ani na pobočku, jde to i písemně, pokud by si chtěl tu výpověď napsat, tak pošli SZ a já Ti pošlu šablonu tý výpovědi.

BTW. Jak je to s tím depozitem? Nestačí jen předložit dokument, že je auto v depozitu a tím pádem se dá zrušit pojistka kdykoli? Jako v případě prodeje vozidla...
16:37:38
18.01.2010
Hurdis
Zrušit povinné ručení po uložení do depozitu:

-velký TP s uvedeným údajem o dočasném vyřazení vozidla

-pokud nejsi majitel, plná moc

a pak také pojistnou smlouvu, ne že by byla nutná, ale ušetříš sobě, uřednici i případným dalším čekajícím trošku času
upraveno 1x, naposled 18.01.2010 16:39:17
16:34:28
18.01.2010
gorg555
ahojte..dneska sem byl dat do depozitu znacky od auta..nekdy ted mi ma dojit slozenka k zaplaceni pojistky...takze musim asi co nejdriv zajit asi na pojistovnu a zrusit to tam osobne coo?? ale potrebuju vedet, co k tomu potrebuju..?? velky technicak a co jeste?? a kdyz to auto neni moje, tak muzu tam zajit to zrusit jen s tim technicakem nebo musim mit i na to plnou moc?? diky...
Extreme Tyres