skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zrušení pojistky...
-> Jozka: když jsou oni podvodníci tak jak se do lesa volá tak se z lesa ozývá

-> myschaak AZNP K.Hora: Copak jsem nějakej podvodník?

-> Tampajs: -> Jozka: máte si napsat kupní smlouvu a nazdar
-> Tampajs: No, mě řekli 5 týdnu před koncem, že snad kdybch si zajel na ústředí, do Phy, tak možná.. Nezaplatit jsem ani nezkoušel, to už je porušení smluvních pomínek se snadno odhadnutelnými následky.
Ano já chtěl taky vypovědě smlouvu.. 4týdny před koncem a nešlo to.. Tak sem holt nezaplatil.. Pak mi přišla jedna upomínka druhá.. pak zrušení pojistky doplatek 1580kč a pak nějaká upomínka i na těch 1580 který sem samozřejmě zaplatil.. Předžalobní upomínka se to jmenovalo už sem si vzpoměl.. Napsal sem stížnost že mám vyřešíno oni mi napsaly že to znovu překontorlují a je klid
Sice už zodpovězeno, ale můžu potvrdit - vypovězení smlouv méně než šest týdnů před koncem pojistného období kvůli přechodu ke konkurenci, tomu se akorát zasmějou. Takže je nutné udat nějaký jiný důvod. Stejně tak to osobní jednání - dokonce mi nabízeli i "flotilu" třeba pro 4 vozidla. Bohužel tarif nešlo podlézt, stále byl vyšší, nežli u ČPP..
Hurdis 18.01.10 17:30:07 napsal:
→ Mr_Kubas:
Pojistky jsou v úhlu běžného spotřebitele veliké svinstvo, na přepážce
nikdy, přes internet jen kvůli byrokracii na chvilku. Jinak osobní jednání
a kombinace, pak jsou rozdíly zajímavé. S tímhle jedině souhlasím, osobní jednání je nejlepší způsob komunikace a to všeobecně.
Jinak "pojišťováka" v rodině nemám. Já sám si při studiu přivydělávám finančním poradenstvím, kdy u klientů řeším celé portfolio a nejen pojistky. Řešíme stavebka, úvěry, hypotéky a další finanční produkty. Jde o to sladit to portfolio celé, aby rodina byla zajištěna celá, ale aby ji to taky nepřišlo na těžké peníze. Spolupracuju se společností, která zastupuje téměř všechny insitituce na českém trhu a tak mám veliké možnosti výběru.
→ Mr_Kubas:
Pojistky jsou v úhlu běžného spotřebitele veliké svinstvo, na přepážce
nikdy, přes internet jen kvůli byrokracii na chvilku. Jinak osobní jednání
a kombinace, pak jsou rozdíly zajímavé. S tímhle jedině souhlasím, osobní jednání je nejlepší způsob komunikace a to všeobecně.
Jinak "pojišťováka" v rodině nemám. Já sám si při studiu přivydělávám finančním poradenstvím, kdy u klientů řeším celé portfolio a nejen pojistky. Řešíme stavebka, úvěry, hypotéky a další finanční produkty. Jde o to sladit to portfolio celé, aby rodina byla zajištěna celá, ale aby ji to taky nepřišlo na těžké peníze. Spolupracuju se společností, která zastupuje téměř všechny insitituce na českém trhu a tak mám veliké možnosti výběru.
-> Mr_Kubas: Máš pravdu, bývá to jak říkáš. To o čem píšu se dá praktikovat v případě, že máš ty a tvoji rodinní příslušníci sjednány další pojištění. Pak jsou cestičky úplně někde jinde.
Panímáma to po mě zkusila také u svojí pojišťovny a najednou byla s OII na úplně jiné sazbě, dokonce výrazně zajímavější, než jsem měl R136 u CPP kvůli převodu.
Pojistky jsou v úhlu běžného spotřebitele veliké svinstvo, na přepážce nikdy, přes internet jen kvůli byrokracii na chvilku. Jinak osobní jednání a kombinace, pak jsou rozdíly zajímavé.
Ale to předpokládám víš, dle Tvého příspěvku tipuju, že máš "pojišťováka" v rodině.
Já ne, takže zkušenosti a velmi sporadickou důvěru vytvářím až letitými zkušenostmi a hlavně životními potřebami.
Panímáma to po mě zkusila také u svojí pojišťovny a najednou byla s OII na úplně jiné sazbě, dokonce výrazně zajímavější, než jsem měl R136 u CPP kvůli převodu.
Pojistky jsou v úhlu běžného spotřebitele veliké svinstvo, na přepážce nikdy, přes internet jen kvůli byrokracii na chvilku. Jinak osobní jednání a kombinace, pak jsou rozdíly zajímavé.
Ale to předpokládám víš, dle Tvého příspěvku tipuju, že máš "pojišťováka" v rodině.

Já ne, takže zkušenosti a velmi sporadickou důvěru vytvářím až letitými zkušenostmi a hlavně životními potřebami.
-> Hurdis: Smlouva jde do dvou(třech?) měsíců od založení zrušit, je to jakási "zkušební" lhůta (neber doslova, jen přirovnání). Makléř, agent nebo zprostředkovatel ti mohou dát jakousi slevu (obchodní až 15%) a v některých případech mohou jako zaměstnanci určité pojišťovny rozdávat další bonusy, ale samozřejmě o to menší budou mít provizi. V tvém případě si radši provizi sníží než úplně zruší 

-> Mr_Kubas: Pravidlo 1. když chceš něčeho dosáhnout, nechodíš na přepážku. Domluvíš si schůzku na pobočce u agenta (makléře, či jak si říkají), nejlíp u takového, se kterým sjednáváš své ostatní pojistky (životní, úrazová, domácnost apod.) a je to.
Po týdnu co jsem v rychlosti uzavřel obyčejnou pojistku na velkoobjem a posléze jsem zjistil výhodné možnosti jinde, mi makléřka změnila smlouvu při téměř identických podmínkách na téměř polovinu ceny, jen abych zůstal.
Po týdnu co jsem v rychlosti uzavřel obyčejnou pojistku na velkoobjem a posléze jsem zjistil výhodné možnosti jinde, mi makléřka změnila smlouvu při téměř identických podmínkách na téměř polovinu ceny, jen abych zůstal.
-> Hurdis: Ta lhůta šesti týdnů je daná zákonem. Ovšem dá se to řešit i tou fiktivní kupní smlouvou, to nepopírám. Ovšem pokud přijdeš na přepážku a řekneš, že dáváš výpověď, tak ve většině případů nevěřím tomu, že ti řeknou že v tom není problém (v případě, že přijdeš v jiném období než 6T před splatností). Bavím se ale o majetkovém pojištění, nikoli o životním (klasické životní, cestovní, pojištění odpovědnosti za škody zaměstnavateli apod.), tam to jde vypovědět "kdykoli".
S tím depozitem jsem si nebyl jistý, ale v případě, že zaniká povinnost povinného ručení, tak je jasné, že tam to jde vypovědět bez problémů.
S tím depozitem jsem si nebyl jistý, ale v případě, že zaniká povinnost povinného ručení, tak je jasné, že tam to jde vypovědět bez problémů.
Pojistnou smlouvu lze vypovědět kdykoliv
. Jednou jsi zákazník a platí pravidlo nabídky a poptávky, navíc v našem úřednickém bordelu, kdy občas potřebuješ pojistku třeba jen na několik dní nebo dokonce hodin je nutnost upřednostnit svá práva.
V případě depozitu je zrušení pojistky pojišťovnou nediskutabilní z důvodu zániku povinnosti mít uzavřené povinné ručení.
Co se týče jakéhokoliv jiného ukončení smlouvy, téměř každá pojišťovna se chlubí možností upravit stávající smlouvu s ohledem na nabídku konkurence, v praxi to s velkou arogancí lze, vyzkoušeno, ale tuto cestu jsem zkusil jen jednou z recese a ušetřil několik tisíc ročně na velkoobjemovém vozu.
Kupní smlouva o prodeji vozu je a vždy bylo nejjednodušší a nejrychlejší řešení jak poslat pojišťovnu do kopřiv. Etika v tomto jednom z mála případů není vítána.
Termín pro vypovědění pojistky de facto neexistuje. Platí pouze jediné pravidlo, čím kratší dobu pojištění trvá, tím více zaplatíš, nebo dostaneš vráce z předchozí platby. Většinou se kvůli těm drobným nevyplatí řešit týden sem či tam.

V případě depozitu je zrušení pojistky pojišťovnou nediskutabilní z důvodu zániku povinnosti mít uzavřené povinné ručení.
Co se týče jakéhokoliv jiného ukončení smlouvy, téměř každá pojišťovna se chlubí možností upravit stávající smlouvu s ohledem na nabídku konkurence, v praxi to s velkou arogancí lze, vyzkoušeno, ale tuto cestu jsem zkusil jen jednou z recese a ušetřil několik tisíc ročně na velkoobjemovém vozu.
Kupní smlouva o prodeji vozu je a vždy bylo nejjednodušší a nejrychlejší řešení jak poslat pojišťovnu do kopřiv. Etika v tomto jednom z mála případů není vítána.
Termín pro vypovědění pojistky de facto neexistuje. Platí pouze jediné pravidlo, čím kratší dobu pojištění trvá, tím více zaplatíš, nebo dostaneš vráce z předchozí platby. Většinou se kvůli těm drobným nevyplatí řešit týden sem či tam.
-> Hurdis: Aha, tak si mě předběhl a s tím depozitem jsem neměl zkušenost, tak nevím jak to přesně funguje...
Ke zrušení potřebuješ jenom vědět číslo pojistné smlouvy. A může ji zrušit jen pojištěný (tj. ten na koho je pojistka napsaná - nemusí se shodovat s majitelem nebo provozovatelem auta). Nejsem si jistý zda to jde na základě plné moci, asi ano, ale neručím za to. Výpověď musí být podána 6 týdnů před koncem lhůty splatnosti. Nemusíš ani na pobočku, jde to i písemně, pokud by si chtěl tu výpověď napsat, tak pošli SZ a já Ti pošlu šablonu tý výpovědi.
BTW. Jak je to s tím depozitem? Nestačí jen předložit dokument, že je auto v depozitu a tím pádem se dá zrušit pojistka kdykoli? Jako v případě prodeje vozidla...
BTW. Jak je to s tím depozitem? Nestačí jen předložit dokument, že je auto v depozitu a tím pádem se dá zrušit pojistka kdykoli? Jako v případě prodeje vozidla...
Zrušit povinné ručení po uložení do depozitu:
-velký TP s uvedeným údajem o dočasném vyřazení vozidla
-pokud nejsi majitel, plná moc
a pak také pojistnou smlouvu, ne že by byla nutná, ale ušetříš sobě, uřednici i případným dalším čekajícím trošku času
-velký TP s uvedeným údajem o dočasném vyřazení vozidla
-pokud nejsi majitel, plná moc
a pak také pojistnou smlouvu, ne že by byla nutná, ale ušetříš sobě, uřednici i případným dalším čekajícím trošku času
ahojte..dneska sem byl dat do depozitu znacky od auta..nekdy ted mi ma dojit slozenka k zaplaceni pojistky...takze musim asi co nejdriv zajit asi na pojistovnu a zrusit to tam osobne coo?? ale potrebuju vedet, co k tomu potrebuju..?? velky technicak a co jeste?? a kdyz to auto neni moje, tak muzu tam zajit to zrusit jen s tim technicakem nebo musim mit i na to plnou moc?? diky...