přestupek

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 16.06.2009 do 30.10.2012, založil/a mott - zrušená registrace
řadit dle data
16:31:12
30.10.2012
dragon_cb_cz
-> Gryzly: To je jejich zkratka pro "přijdete, vysvětlíte a podepíšete že jste vysvětlil" 1 Vůbec tyhle jejich termíny jsou fakt vtipný.

-> Alenka: Na základě jakého předpisu mají při předvolání nárok na ty doklady? Že je musím u sebe za jízdy je jasné, ale na úřadě mě to docela překvapuje, jelikož např. řidičák nemusí osoba které tohle předvolání přijde vůbec vlastnit (auto může být psané i na kojence pokud vím).
17:22:40
26.10.2012
Gryzly
-> koko: Jak to dopadlo?

Před tím dopisem jsi jim podával nějaké vysvětlení?

Protože ten dopis se jmenuje "sepsání zápisu o podaném vysvětlení"
13:35:04
16.10.2012
Alenka
-> Matsoft:

361/2000 sb. §6 (8)Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe

a) řidičský průkaz,

b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu[2]

c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu[9],

d) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3.

361/2000 sb. §6 (12) Na výzvu policisty je řidič motorového vozidla povinen předložit doklady podle odstavců 8 a 9 policistovi ke kontrole. Na výzvu strážníka obecní policie ve stejnokroji nebo celníka[9d] ve stejnokroji je řidič motorového vozidla povinen předložit strážníkovi ve stejnokroji nebo celníkovi[9d] ve stejnokroji ke kontrole doklady podle odstavce 8 písm. a) a b).

Ciste formalne obecni policajt muze po ridici chtit jen ridicak a technicak, ne obcanku nebo zelenou kartu.

Obcanku ale samozrejme muze chtit podle § 12 odst.2 Z. o obecni policii, vetsina jich to ale nevi a ti, kteri to vi, si to nedokazi obhajit, takze pokud nekdo rad prudi, kdyz ho otravuje obecni poskok, tohle je vdecne tema :)
upraveno 3x, naposled 16.10.2012 13:37:51
13:14:29
16.10.2012
Matsoft
-> Alenka: neni to naopak? Ze smej chtit mestaci jen obcanku?
11:27:55
16.10.2012
koko
-> Alenka: takže na cestě nárok nemají,ale u toho zápisu ano? díky moc
upraveno 2x, naposled 16.10.2012 11:28:23
11:23:11
16.10.2012
Alenka
-> koko: narok maji na vsechny doklady. Jedina vyjimka je, kdyz te jako ridice zastavi obecni policajt, tak nemuze chtit obcanku, jinak vsechno.
11:10:13
16.10.2012
koko
-> Alenka: dík, určitě se chci dostavit. Takže tam půjdu i přesto. Jen mě zajímá takový detail a to zda mají nárok na vyžádání ŘP a OTP. Dle mě ne, ale nevím to jistě.
10:05:19
16.10.2012
Alenka
-> koko: mel jsi jim v tom obratem po doruceni vymachat rypak, at poslou vyzvu novou, nebo at jdou do prdele, protoze takovahle vyzva te samozrejme k nicemu nezavazuje.

Pokud jsi to neudelal, tak mas dve moznosti:

1. nedostavit se bez radne omluvy, cimz ale riskujes, ze rozhodnou v nepritomnosti a samozrejme ve tvuj neprospech. Budes mit sice moznost odvolacky, ale sanci na uspech vidim mizivou.

2. dostavit se, cimz sice legitimizujes zprasenou vyzvu, ale budes s tim moct nejak nakladat a nehrozi, ze te za pet let dostihne exekuce na zaplaceni 2000kc pokuty a 40,000kc naklady na jeji vymahani :)
upraveno 1x, naposled 16.10.2012 10:06:30
00:32:12
16.10.2012
koko
Měl bych jeden takový dotaz. Jakou váhu má výzva k sepsání zápisu ve které jsou celkem 4 chyby?

Špatně jméno, špatná RZ, okamžité obvinění, špatné pohlaví

Taky by mě zajímalo,když už se tam dostavím zda jsem povinen předložit cokoliv více než občanský průkaz.

Vozidlo jsem sice v danou chvíli neřídil, takže počítám s § 60 odst. 1, ale i tak by mě to zajímalo.
zvětšit přestupek - obrázek od koko vložen 16.10.2012 00:32:12
11:08:28
18.06.2009
Evž@
-> Syny: jj demence...mi jsme kdysi s otcem parkovali s motorkou na placenem parkovišti u chodniku tak aby sme nezabrali moc mista...a samozřejmě po navratu tam byl flastr za 400 že pry sme tam neměli nikde parkovaci listek.....kam jsme ho tam měli asi dat na tu motorku 3 3
02:14:23
18.06.2009
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Syny: já bych tam teda měl radši ten papírek než botičku nebo hůř ani auto 3
upraveno 1x, naposled 18.06.2009 02:14:35
18:48:30
17.06.2009
Syny
Koneckoncu i vyzva za steracem tam v dobe prichodu k autu uz nemusela byt :) Navic na naky papirky za steracema bych v klidu sral... Pokud mi policie neco chce, at mi daboticku nebo me odtahnou nebo si u auta pockaj... Naky papirky za steracema, ktery muze kdejakej Lojza odnaproti vyndat mi muzou bejt z vysoka u prdele...
14:25:50
17.06.2009
LiMaK - 742 forever
-> mott: Takže pokud ti mohu poradit, běž to vklidu řešit s tím, že si nejsi vedom, kdo to auto tehdy ridil, odvolej se presne na ten paragraf, s tím, že nikomu jinemu než osobam v tom paragrafu určeným auto nepujcujes....

prozatim palti pravni rad u nas tak, že pokud se uklada pokuta, musi byt uložena vinikovi. to znamena, jak vsichni vime...neni li vinik, neni pokuta....

a pokud se te budou ptat proc jsi se nedostavil pro podani vysvetlrni....tak bych jim vklidu vysvetlil, že predvolavat muze jedine PČR, a nevis o nicem kvuli cemu bys mel jit na PČR...., ze to byslo od mestaku, ze se ti to zdalo nejake divne apod....
14:02:38
17.06.2009
jerrom
Nebo u některých institucí, když si nevyzvedneš dopis a vrátí se jim, tak ho vyvěsí někam na nástěnku a myslím po měsící je to bráno jako, že o tom víš
12:45:38
17.06.2009
LiMaK - 742 forever
pokud si "jen" nedojdes na postu a povazujes to jako ze te nevyrozumeli, takze jako budes v klidu,....tak to te zchladím....

pred 4 roky mi udajne magistrat posilal 2 dopisy. férově mi ani jeden z nich nedosel a to mam schranku venku, citelne oznacenou...muzeme tady spekulovat o ozralé poštacce, ale to ji uz po 4 letech nedosvedcim....

no a tento rok mi prislo narizeni soudu na zaplaceni 4700 i s naklady na soud.

kdyz jsem patral kdy me upominali ze neco dluzim, narazil jsem na to, ze kdyz mi ty dopisy pred 4 lety nedosli, tak se vratili zpet a soud je uznal jako prukazne vyrozumeni...

Urad totiž dopisy do doby 1 roku od prestupku odeslal, takže o vlastně žádném promlčení nemůžeme hovořit, já jsem si je teoreticky nevyzvedl a je to prakticky muj problem.

to že se mi ty dopisy a ani upominky,že neco na poste mam, NEOBJEVILY ve schránce, je zálezitost pošty a reklamace v tomto pripade mohu uplatnit jedine na poste...kdybych opravdu prokazal, že ta postačka byla pred 4 lety ožralá a svůj náklad tehdy hodila do popelnice, mohla by za tuhle situaci pošta, která by celý problém musela uhradit.....ale pátrej po tom, kde se před 4 léty ztratil dopis, že...já osobně dokážu hovno, takže vina je jen a jen na mě....

voni totiz nemajipromlčecí dobu rok na to, aby jsis to PRECETL....oni maji rok na to, aby to vubec poslali...pokud ti už neco poslali na postu, tak uz to nema cenu...v tuto chvili uz se to bere tak jako že to řeší...takže na nejakou lhutu jeden rok uplne zapomen...

bere se to tak, že když ti prijde neco na postu tak bezi tusim 10dni kdy je to tam uložené a po tech 10 dnech se to bere jako že jsi vyrozumeny byl...bez ohledu na to jestli jsi to četl nebo ne....

a z vlastní zkusenosti už to tak je hezkou řádku let... (minimálně mnou uvedené 4 roky....)
upraveno 2x, naposled 17.06.2009 14:21:42
13:26:45
16.06.2009
-> mott: můžu ti poradit než půjdeš na to jednání, tak si prostuduj co k tomu píšou ne těch stránkách jak jsem dávla odkaz... zejména:

Rozhodně doporučujeme se neodvolávat přímo na "osobu blízkou", ale raději na ustanovení celého odstavce (4), který mimochodem zahrnuje i Vás. Příklad odvolání: "nezlobte se, ale odvolávám se na zákon o obecní policii, paragraf 11, odstavec 4 a více nemám, co bych k tomu dodal".

Oprávnění požadovat vysvětlení

(4) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.
12:58:55
16.06.2009
mott - zrušená registrace
jo tak já si tam zajdu, díky, ještě jim tam zkusim nakecat osobu blízkou.
12:58:47
16.06.2009
-> petr s: to ano, oukám že dopisem už tě vyzvat k podání vysvětlení můžou. Ale v tom případě se stále ještě můžeš odvolat na paragraf 11 zákona o obecní policii a odmítnout podání vysvětlení... toto se stále ještě nevyřešilo, ne?

vzor viz. www.straznici.com/downloa d/Podani_vysvetleni.pdf
11:23:33
16.06.2009
petr s
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ale doporučeným dopisem se to už mění
11:21:23
16.06.2009
-> mott: no pokud jsi měl za stěračem výzvu k podání vysvětlní, tak k tomu tě vyzvat nemohli (to mahla jen pčr), tak to by bylo v pohodě, ale nevím jestli už to není změněný...

Co se týče předvolání k přestupkovýmu řízení na městský úřad, tak to už je jiná liga...

Viz. www.straznici.com/pravni- rozbory/listek-za-sterac ale nevím jestli je to tak i po 1.1.2009
11:04:42
16.06.2009
petr s
-> mott: Tak na to už podle nové vyhlášky zapomen a běž v klidu zaplatit
10:51:59
16.06.2009
mott - zrušená registrace
Zdravím, měl bych dotázek, jestli někdo nevíte jestli se přestupek po roce po nedoručení stornuje? Měšťáci mi dali za stěrač výzvu abych přišel na služebnu kvůli stání v křižovatce, tam jsem nepřišel, a teď mám na poště doporučený dopis z Říčan u Prahy, tam se řeší přestupky, a zatím postupuju tak že si to nebudu přebírat a po jednom roce by se přestupek měl stornovat. Máte s tim někdo zkušenosti?
Extreme Tyres