Zápis kol do Tp ... nekonečný kolotoč :(

prohledat
504 příspěvků (zobrazeno 501 až 504) od 10.03.2009 do 04.03.2026, založil/a dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
řadit dle data
20:59:18
10.03.2009
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> M@rtin: právě že ne, už jsem se ptal 8
18:50:19
10.03.2009
M@rtin
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : A nějakej výrobce disků ti nepošle typovej list na nějaký kola?

Já jsem se ptal jen cvičně v Ronalu a když bych jím řekl prodejce, kde jsem kola koupil, tak tam typovej disk pošlou, tak by podle mě nebyl problém ho nějak sehnat na starší kola. Jako prodejce pneu a elektronů by jsi to dokázal ne?
17:56:25
10.03.2009
Mohl by mi prosím někdo toto přeložit tak, abych se dozvěděl co mám udělat, kde a co si opatřit?? Díky!

========================= ========================== ===============
C) Zápis individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně

Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením
KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle

2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka

Poznámky:
1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla
3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX
4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje

========================= ========================== ===============

Ta zkušebna, to může být STK? Ale kde seženu to \"Schválení KBA ...\" ??
upraveno 3x, naposled 10.03.2009 18:00:01
17:41:52
10.03.2009
Ahoj všichni...
rád bych byl poctivý z hlediska dokladů a tak bych si chtěl 14ky kola nechat zapsat do TP. Mám Favorita a vím že spousta lidí si je tam nechala bez problémů dopsat a u některých už byly dokonce původně zapsané od výrobce.
Ovšem na úřadě (Magistrát města Hradce Králové) mi řekli, že to neudělají bez písemného vyjádření Škoda a.a.s. přestože v podstatě sami přiznali, že to už x-krát zapisovali a tudíž vědí že to je možné. Ale bez papíru ani ránu... inu napsal jsem do Škodovky a odpověď je takováto:
Vážený pane ... ,
k úpravám vozidel starších deseti let se již nevyjadřujeme. Takto jsme informovali
všechny dopravní úřady, včetně Vašeho magistrátu.

Pro případy, kdy chce žadatel bez kladného stanoviska výrobce zapsat do technického
průkazu kombinaci ráfků a pneumatik nad rámec tohoto konkrétního technického
průkazu, uveřejnilo Ministerstvo dopravy na svých internetových stránkách postup,
posílám Vám odkaz
www.mdcr.cz/cs/.../Zapis_ rafku_a_pneumatik

S pozdravem

Ing. Jan Raděj | TZH - Typové zkoušky a technické předpisy, patenty, licence a
ochranné známky
ŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic
tel: +420 326 8 15393 | eFax: +420 326 8 49340
Jan.Radej@skoda-auto.cz | www.skoda-auto.cz | www.skoda-auto.com

Škoda - Simply clever.

Please consider the environment before printing this email.
Prosím, zvažte dopad na životní prostředí před tiskem tohoto mailu.

Může mi někdo prosím vysvětlit, jak teda nechám zapsat kola do TP?? Já jsem to z toho odkazu nepochopil. Akorát vím že jedině podle bodu C) pže typovej list k těm kolům neexistuje a vyjádření výrobce podle toho emailu taky nedostanu 10
Extreme Tyres