skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
plexisklo - zbavení škrábanců
-> Pavel P..: Jeden kámoš opravoval poškrábaná cédéčka zubní pastou.

-> Breakz: jestli to je něco velkýho tak určitě ne...jinak ti upadnou ruce potom

ale ručně to pak rozleštit je nesmysl co?
-> petr s: místo zubní pasty stačí tempo... 

-> Pavel P..: 1000 smirek a zubní pastu
-> Breakz: někde je ale potřeba vzít nejdřív šmirgl minimálně 400ku na vybroušení do hladka pak něco jemnějšího do matova a pak silichrom a nakonec tempo

-> Breakz: rozleštilo... já to mám takhle vyzkoušený dělám tak i sklíčka u starejch hodinek..
-> Breakz: Koukni na tohle... podle toho jsem to dělal na svym autě a šlo to nádherně. Je to plexi na světlech, ale mělo by to bejt i na jaký koliv jiný(asi):
www.audiworld.com/tech/ex t68.shtml
www.audiworld.com/tech/ex t68.shtml
-> Pavel P..: myslim si že by se to už nerozleštilo kdyby to zmatovatělo
-> Nwkt: nene ty zásadně šmirglem ráže 80

-> Pavel P..: Na dotykový taky? 

já používám třeba na skla displejů na mobilu tempo na starý laky.... když je to moc podřený tak nejdřív silichrom a tim do matna rozbrousit škrábance a pak tim tempem... ale záleží na tvrdosti toho plastu.
na srazu FCC leštili plexi na "130RS" , ale nevím, co to bylo. Já přejel kryty světel na fabii pastou na leštění hliníku. Jedině to zkusit na nějakém kousku
poraďte čím by šlo rozleštit plexisklo od škrábanců? bylo mě řečeno že ať to vezmu jakoukoliv pastou tak to zmatovatí a ručně že to nepujde.. ale mám třeba leštící pastu od 3M co u nás mýchají a tou si myslím že by to mohlo jít, je hodně jemná..dik