skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lak po americku - dřevo
-> Peca: ja bych rek ze to je dyha nalepena a prelakovana, pochybuji ze v 80letech byla technologie pro výrobu folie
-> aDAm: Presne tohle mam na mysli!!!
Takze samolepici folie, jo?
Takze samolepici folie, jo?
Ty krávo, ten kombajn s tim gaučem vevnitř, to čumim
takovej malej obývák, člověk na dovolený ani nemusí mít stan

-> Peca: no některý auta ty boky ze dřeva i opravdu maj! jinak asi potištěná samolepící folie 

Jasne, ty dreveny auta budou asi tyto starsi modely. Ja mel spis na mysli takovy ty klasicky americky hranaty kombiky z let 70. tych a 80.tych, to se mi nezda ze by byly dreveny. Asi spis podyhovany nebo lakovana tapeta... snad.
Tak američani to dělali hlavně po válce. Auta se nazývají "woodies" ("dřeváčky") a bylo to kvůli nedostatku oceli. Ty díly byly skutečně dřevěné (překližkové či co).
taky bych tipnul, ze tam americani flaknou kus stromu nez by se patalali s fototapetou ;o)
Já to znám jako fládrování - dělali nám takhle zábradlí. Světlá barva nechá se trochu zavadnout a na ní se natře tmavší. Jak to ještě není suchý, tak to udělá vzorek dřeva. Ale pochybuju že by na americkejch stejšnech bylo fládrování, tam bude na tuty dýha.
Podobné dekory se dělají pomocí speciální technologie. Výsledný vzor je nanesený na želatinové folii, která se rozprostře na vodní hladině. Následně se nanese aktivátor, který tu folii rozpustí do kapalného stavu a do toho celého se ponoří předmět na kterém má být ten dekor.
Jo te fakt ta samolepka bude asi nejschudnejsi. Zvlaste dneska preci delaji ty samolepky v barve vozu na ochranu a misto laku apod.
nebo to může být udělaný obrovskou nálepkou viděl jsem to v autosalonu
A neni to fladrovany? Nebo neslo by to tak udelat? Jak se renovujou domovni dvere - natre se to nejakou svetlejsi barvou, zaschne, pak tmavsi a takovym divnym gumovym vzorovanym valeckem se v jeste mokre barve udela dekor dreva.
Bud to muzes nechat nastrikat a nebo by to mela byt snadnaka tapeta mozna i dyha ale buh vi a asi je to kus od kusu. Zalezi na co to mas zda veterana do origa nebo si jen hrajes.
airbrush tipuju
Nemate nekdo poneti, jakou metodou se dela takovy ten radoby dreveny vzorek laku? Mivaji to starsi americky kombiky, ted zrovna nemuzu najit obrazek... Auto vypada jako polepeny papirovou tapetou s imitaci dreva.