skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Akú spojku, ložisko?
-> Nwkt: spíš trhač převodovek :-D
to bol vtip...na spestrenie

-> Nwkt: na tej spojke sa neda pohynat v meste ta je tak skor 5000 otacok hore
-> piotorek: lepsia cena ved je o 1000drahsia
-> suri: Hmm proč ne, to je trhač asfaltu 

-> piotorek: na 120tkovy motor?
...ešte lepšia cena:www.wild-tuning.cz/index.
php?main_page=...
-> Labros: už to nechaj tak, názor som nezmenil, myslel som hlavne tie rozvody rovnakej značky ako to ložisko, a s tými mám naozaj asi najlepšie skúsenosti z pomedzi rozvodov, čo sa dnes predávajú. Atesa tlmiče nechcem naďalej ani vidieť :)
Skúsenosti s tým ložiskom nemá teda nik?
Skúsenosti s tým ložiskom nemá teda nik?
-> minno: Protožes je nekupoval ve škodovce. No já jen žes vlastně obrátil názor o 100% ;)
-> Labros: Atesa čo som kupoval boli v béžovom obale bez popisu. Ale to je fuk. Skôr ma zaujímajú názory na to ložisko.
-> minno: no a co myslíš, že bude v krabičce se zeleným logem škoda, když si tam koupíš tlumiče na Š120? Podle mě ateso, co jinýho. Na feldu to vím stoprocentně.
-> Labros: nie nie, myslím skôr tie diely v tých krabičkách so zelenými logami Škoda, rozvody atď.
-> suri: co? lamelu? Pokud na ní nehodlá najet dalších 150 tisíc tak je to zbytečný.
minno 23.09.08 17:51:39 napsal: Čo viem, tak tieto novodobé "originály" robené pre automobilku sú celkom fajn, hm?
Myslíš? A co ty tlumiče Ateso, cos na ně nedávno nadával?
Myslíš? A co ty tlumiče Ateso, cos na ně nedávno nadával?
-> minno: vymen to
-> rolls: lamelu asi nebudem menit, ta je skoro nova, menila sa pred rokom pri GO motora,
-> minno: lamelu si uz riesil ci este nie?
-> Labros: ok, vďaka.
Tak prítlačák som teda kúpil Sachs za 750 Sk. Ložisko ZKL tam kde som bol nemali, tak som kúpil ložisko v krabičke označenej ako "Originálny náhradný diel Škoda" (zelené písmo na bielom podklade) tuším Klein & Blažek sa to volá, čo na to hovoríte? Čo viem, tak tieto novodobé "originály" robené pre automobilku sú celkom fajn, hm?
Tak prítlačák som teda kúpil Sachs za 750 Sk. Ložisko ZKL tam kde som bol nemali, tak som kúpil ložisko v krabičke označenej ako "Originálny náhradný diel Škoda" (zelené písmo na bielom podklade) tuším Klein & Blažek sa to volá, čo na to hovoríte? Čo viem, tak tieto novodobé "originály" robené pre automobilku sú celkom fajn, hm?
-> minno: Co jsem měl v ruce ložiska, co jsem si pak dával na auto, klasický, i novější v plastovým pouzdře, tak vždycky měly nějakou radiální vůli a bylo cejtit drhnutí při otáčení. Ale když ho vezmeš do obou rukou a přitlačíš obě části k sobě ve směru hřídele a točíš tak, jako bude pracovat v autě, tak drhnutí musí zmizet a musí pracovat naprosto hladce. Nesmíš ale tlačit jinak než v axiálním směru.
to spojkové ložisko má byť vždy aj nové také voľné, akokeby vymlátené?
-> rolls: cena je vsade ina vravim vo vypredaji 76korun kus teraz nedavnojeden doniesol na vymenu a platil vraj 260
-> suri: no vsak preto...lebo ja som kupil tiez ZKL
-> rolls: vravim cena ko kde ja som kupoval loziskapo 76 korun a boli zkl original licencia valeo
no teraz som mimo z toho loziska...ja som ho nedavno kupoval a stalo par korun, to som kupil nejaku blbost? pytal som si lozisko na 120-ku, typ podla katalogu, to tam mam dat nieco ine?
-> minno: a ja som kupoval lamelu sachs nedavno pred pol rokom a kednie tak aj valeo je fajna
-> minno: lamela asi 450 pritlacak okolo 750 lozisko 300
a aké sú približne ceny? všetkého
a ta Sachs lamela sa teda da zohnat? ked rolls pisal, ze nie
-> rolls: pisalo sa tu o lamele TAZ 1500 nie ze sa da zohnat len treba vediet kde inak sused mi da lamelu ktora je originaleste stara zasoba na 130 a je odpruzena
-> suri: tak ako je stou lamelou, da sa zohnat?
-> minno: pritlacak novy a nove srobky hlavne
-> minno: no osobne si myslim ze by si to mal vymenit ked sa stym uz babres, budes mat aspon pokoj a istotu IMHO
-> minno: lozisko licencia valeo vyroba zkl daval som ho do feldy aj do inych aut a napriklad v nasej felde bolo zkl valeo licence a po 110 000km bolo este perfektne pritlacak sachs a lamelu tiez
btw. ten prítlačák, pomôže to niečo keď dám nový, keď starý je OK? resp. aspoň preventívne, kvôli únave materiálu paciek?
-> suri: no to nieje na bezne jazdenie, ale ak sa nemylim tak Sachs lamela sa uz neda zohnat

prítlačák mám pôvodný so 113 tis. km...
bude to ZKL ložisko stačiť? vydrží aspoň 100 tis. km? :)
bude to ZKL ložisko stačiť? vydrží aspoň 100 tis. km? :)
-> rolls: ked tak pritlacak felda 1,6 a sachsch 1500 lamela ale s tym sa neda jazdit v beznej premavke
ja som si zas poznacil, ze spojka pre 1203-1500 190-ka a pritlacak Sachs, ked sa nemylim tak to je odpuzena spojka
a to ides zase menit?
ložisko Zkl pritlacak sachs lamela sachs alebo valeo
Akú značku spojky kúpiť, aby to niečo (teda dosť :) vydržalo? Kedysi sa to tu riešilo a poznačil som si, že dobrá kombinácia je lamela Sachs, prítlačák Valeo.... Nebude lepšie všetko jednej značky, buď Valeo, alebo Sachs?
A čo ložisko? poraďte nejakú kvalitku.
A čo ložisko? poraďte nejakú kvalitku.