skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Poradí mi niekto ohľadom Felicie
-> FOPE: a co takhle zarezlý prasátka by to dělat nemohli?
-> havlik: sorry že jsem to nepopsal detailněji - já vím že diferák je ve předu. Jelikož se p.MBckar nevyjádřil od kud kam, nebo co a kde mu hučí tak jsem to myslel všeobecně. Jinak nemyslel jsem rozhejbat konrétně pakny, ale ten mechanismus co je roztahuje - párkrát se mi to už stalo po zimním období, tak už přes zimu se snažím omezovat používání ruční brzdy, nebo pak-li že tam jsou trochu déle a jsou total na šrot ty pakny tak je samozřejmostí že se sem tam ta nějaká "rezatina" najde co něco blokuje apod....
-> MBckar: Já bych teda bejt tebou, třeba zkusil se o tom hučení rozepsat. To je jako zavolat doktorovi, že tě "bolí břicho" a chtít diagnózu - taky to může bejt cokoliv od zaraženejch prdů a až po karcinom tl. střeva
Určitě se to mění s rychlostí, možná se to mění podle toho, jestli je motor v záběru, jestli se brzdí motorem, když se vyhodí kvalt, když se vyšlápne spojka atd.

Určitě se to mění s rychlostí, možná se to mění podle toho, jestli je motor v záběru, jestli se brzdí motorem, když se vyhodí kvalt, když se vyšlápne spojka atd.
-> FOPE: jak souvisí u felicie rozhejbání paken a diferák? kterej je na druhý straně auta? A jak se vlastně rozhjebávaj pakny?
Ale taky vlastně nevím z které části vozidla to pochází, jestli ze zadní či ze přední - aůe musíš brát v úvahu to že zvuky pod (vně) na autě se vevnitř auta kříží.
A co ručka? Je v poho? Nevisí?? Jestli náhodou nezůstala viset ručka - nepřehřejvá se nadměrně některé ze zadních kol? Pokud ano, tak v 1. řadě bych zkontroloval pakny a popřípadě je i rozhejbal a pokud by problem přetrvaval tak bych uvažoval nad ložiskama a popřípadě i na diferák.
-> MBckar: ak to huci stale tak to moze byt nevyvazene podhustene kolo pripadne loziska kolies ale loziska kolies by mali hucat iba v urcitom spektre otacok este ma napada diferencial
Co ložiska?
to je spousta co muže hučet...
-> MBckar: žeby to bolo podhustenou pneumatikou ?

Kupili sme si feliciu a nieco nam na podvozku za jazdy huci. Je to zvuk ktory pripomina podhustenú pneumatiku.