skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak utesnit predni okno
-> Peca: no jestli budeš dávat dovou gumu tak stačí jen ten rám ale jestli na stavájící gumu tak i pod okno ono by stačilo aby si to nemusel vytahovat tak to sklařský lepidlo natáhnout do injekční stříkačky a fouknout to tam
Kamarád mi v začátcích doporučoval motorový silikon, ale ten mi nepomohl...další kámoš rezistin s olejem...to zabralo pouze v rozích zadního okna - na předním ne...strejc při montáži okna rval všude vazelínu, ale potom tam teklo snad ještě víc...byl to boj s vodou...nakonec zabralo až medvědí hov...silikony sem nezkoušel ale myslim že pomůžou určitě...otázka kdo to pak má rozdělávat...no ale když je kastle zachovalá nebo po laku a počítá se s tim že se na to 10 let a víc nešáhne tak proč ne asi že jo..
Mě do auta kdysi teklo úplně brutálně, tak jsem mezi gumu a rám fouknul silikon co se vlezlo a byl klid ...
Mě tyto problémy vyřešilo až medvědí hov...ale oblep si sklo i karoserii papírovou páskou tak, že až tmel rozetřeš prstem do rovnoměrné vrstvy, tak aby si ho neměl ještě 2 cm na skle a na kastli jako já...sem byl za pěkného blbce...ale neteklo tam a už můžu vyvařovat kastli...
Pásku pak strhneš a budeš mít černý proužek tmelu třeba 1 mm od gumy na sklo a na plech...to že tmel narveš i pod gumu je samozřejmé...
Okno jde normálně vyndat bez poškození gumy a tmel lze odstranit...
Pásku pak strhneš a budeš mít černý proužek tmelu třeba 1 mm od gumy na sklo a na plech...to že tmel narveš i pod gumu je samozřejmé...
Okno jde normálně vyndat bez poškození gumy a tmel lze odstranit...
A myslite namazat spis ram na karoserii a tesnen v tech mistech kde to prilehne, nebo ten vnitrni zlabek gumy, kam se strka sklo?
-> tomapa: No jo, ale rozrezat novy tesneni za 700,- :-/
-> Peca: použil bych sklářský lepidloa neboj se toho že to okno nevyndáš vždy ho vyndáš
ja som nic nedaval a okno tesnilo super, este tesni aj po 4 rokoch. Ale dnes by som asi trosku namazal sklo, aby sa to tesnenie nan lahsie navliekalo.
-> Peca: tak když ten tmel dáš mezi rám okna a gumu tak ho vyndáš odříznutím gumy
-> Bedřich: No jo, ale sundam to okno pak jeste nekdy?
Co použít tmel který se používá na lepení skel?Je černý,strčit pod gumu a natlačit co se dá.Co se dostane z gumy na sklo sundáš technickým benzínem nebo z toho vytvaruješ škrabkou tvar podobný gumě, tam kde případně guma odstává.
-> aceboss: někteří s tím neměli nejlepší zkušenosti ohledně koroze rámu okna, ale já to taky tak udělal a neteče,ale nechcu to vidět až to budu sundávat
-> Peca: Já bych zkusil nasadit novou gumu i se sklem na své místo nechal nějakej ten den než by jsi pořádně sedla a pak bych mezi gumu a skelet namačkal silikon jen tak decentně a precizně aby jsi to neměl zase všechno polepený to by podle mě bylo asi nejlepší ale možná se pletu.
Resim problem se zatekanim vody do kabiny v rohu predniho okna u ridice. Puvodni tesneni jsem mel sundany i s oknem, zevnitr vymazal vazelinou, nepomohlo. Pak jsem to zapatlal olejovym lakem, teklo o trosku min, ale teklo.
Ted jsem si sehnal fungl novy teseni, protoze to stary se zaschlou vazelinou a tim lakem uz bylo dost dodelany. Poradte mi, mam se vykaslat na nejaky mazani a dat tam to novy tesneni jen na sucho s oknem, nebo to zase necim napatlat? Uz nechci dalsi stresy pri vytrvalejsim desti, ze zas bude u ridice louze vody... Nevite jak to delaj profi v servisech?
Ted jsem si sehnal fungl novy teseni, protoze to stary se zaschlou vazelinou a tim lakem uz bylo dost dodelany. Poradte mi, mam se vykaslat na nejaky mazani a dat tam to novy tesneni jen na sucho s oknem, nebo to zase necim napatlat? Uz nechci dalsi stresy pri vytrvalejsim desti, ze zas bude u ridice louze vody... Nevite jak to delaj profi v servisech?