skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
doba tvrdnutia alkytonu
-> Gemini: na dobré sa čaká
za kvalitou sa ísť oplatíííííííí

teraz som natieral napravy a myslim ze az po 2-3 dnoch to bolo naozaj uschnute
-> jordison: no fuj 

-> belcanto: už to uschlo a aj vytvrdlo
dnes natreté drobnosti na napravu v červenej stači aby to uschlo
napravnica je vytvrdnuta 

dnes natreté drobnosti na napravu v červenej stači aby to uschlo

a uz tu zacinaju perverznosti...

-> MOLSO: Už to uschlo ??? 

-> MOLSO: čoo? šak sa bavíme o alkytone
-> minno: huš hulváte 

-> suri: lebo kamarátka mu ho fúkala až kým nestvrdol

-> MOLSO: tusim to tak
-> suri: ako vieš ??

-> MOLSO: uz je tvrdy ako si prisiel od kamaratky co? )))
No takže som to nechal tvrdnúť a dnes je už pekne tvrdý
Dakujem za rady 

-> VeTëV:

-> Labros: ja som to robil cez zimu v paneláku v pivnici, teraz cez leto pekne všetko v garáži :)

-> Labros: ja som to robil cez zimu v paneláku v pivnici, teraz cez leto pekne všetko v garáži :)
-> MOLSO:
to je taky fakt

-> Labros: no ved prave ... nepotrebujem aby mi na to srali holuby

Já myslel že jsem na tom v paneláku dost špatně, ale aspoň lakování dělám na balkoně 

-> minno: takze mas na napravach kus koberce z obejvaku jo? ty ses jak majkl ten to posije casem secko kuzi

-> Karel.: jj presne tak ako pise alchstuip... relief koberca sa mi tam otlacil na malom kusku kde sa to dotykalo....tam nie je co robit zle...proste natries a nechas schnut....
-> jordison: volako ti padá pripojenie ked si tu na 5sekundove intervaly
som ta tu videl online 2 x od jari a aj to len po najbližši refresh stranky
a hlavná vec ze tebe určite tvrdne

a hlavná vec ze tebe určite tvrdne

-> MOLSO: furt len natieras a natieras a este ti ani poriadne nestvrdol

no supeeer
takže to dám asi na pár dní vyvetrať

-> MOLSO: týden a víc...trochu mu to trvá

Šáhnout se na to při teplotě 20°C dá druhý den, dá se dát i druhá vrstva, ale úplné vytvrdnutí opravdu tak do týdne.
ja som alkyton striekal a po 24hod akurat druha vrstva zase 24hod tretia a pak som to nechal tyzden vysiet vo vzduchu lebo som videl ze sa s tmy nebude dat hned manipulovat tak naco sa ponahlaat nie?
Co sa mojej skusenosti tyka, minuly vikend som natieral rezervu na Xsare, cirny alkyton, nechal som to par hodin na slnku.... zhruba po 5 hodinach bol alkyton suchy a dost tvrdy.... ale na tom kolese sa dalo varit, ako to slnko rozohrialo
-> Karel.: ale on nepise, ze sa mu zafarbil koberec, ale ze sa mu relief koberca otlacil do alkytonu
-> Karel.: po dvou dnech ne ale po jednom ano.. je fakt ze tam pisou ze na dotyk to schne uz po 24 hodinach a ze na uplne vytvtrnuti je ptreba nekolik dni dle podminek..
-> minno: Tak jsi to blbě dělal, po 2 dnech ti to rozhodně nemůže udělat otisk na koberec
Měl jsem ramna poloený na hadrách a nic

-> Majkl: to je blbost, ono to sice po tych 24 hodinach na dotyk uschne, ale je to furt makke.... Ja este ked som natieral prednu napravu, tak som asi po dni-dvoch od natretia polozil spodne ramena vrchnou stranou na koberec, a ten koberec sa tam lezanim na farbu otlacil, proste to nebolo vytvrdnute....
Hrubka vrstvy moze byt podla mna len "jedneho typu". Ked das malo farby, blbo sa rozotiera a ked das primoc, zas zacne stekat.
Hrubka vrstvy moze byt podla mna len "jedneho typu". Ked das malo farby, blbo sa rozotiera a ked das primoc, zas zacne stekat.
alkyton mas natirat v suchu, cim vlhci prostredi to je tim pomaleji ti bude tvrdnout (v zivote to je naopak co?
)
jinak druha vrstva se natira cca po 6hodinach a nebo po uplnem vytvrdnuti cca po 24 hodinach. Pokud ti to tvrdne dyl nez 24 hodin tak delas neco spatne, vlhkost, nizka teplota, moc tlusta vrstva atd

jinak druha vrstva se natira cca po 6hodinach a nebo po uplnem vytvrdnuti cca po 24 hodinach. Pokud ti to tvrdne dyl nez 24 hodin tak delas neco spatne, vlhkost, nizka teplota, moc tlusta vrstva atd
-> gabo00000: ma si vytriet zadok a az potom natierat, ze?

-> MOLSO: uz som ti to vysvetloval

-> Milos: praveze nevypekam aby mi na to mušky nesadali natieram v suchej pivnici slabe vetranie .... može aj to vadit ???
tak je tam napisane ze po kolkych hod mozes nannasat dalsiu vrstvu, inak ano, tvrdne to dlho, zavisi od vypekanie na slnku, hrubke vrstvy tym padom aj od sposobu nanasania a tak ,,,
kua jak je možne že po 2 dnoch je ten alkyton furt taky makky ?? kolko to vlaste schne ?? resp. tvrdne ? Vytvrdne aj ked nanesiem druhu vrstvu na prvu - nevytvrdnutuu ,???