Repro

prohledat
48 příspěvků (zobrazeno 1 až 48) od 21.08.2004 do 16.09.2004, založil/a
řadit dle data
19:55:51
16.09.2004
dokturek
Nazdarek lidicky, taky neco placnu. Kopil jsem si kenwooda v akci a k tomu parek sencoru dvoupasmovych po 100W za 820 a zatim mi staci. ted premyslim o predku, asi magnat. Ale dozadu bych jeste chtel basacky a ozvucnici, nevite jak na tu ozvucnici????10
12:27:10
02.09.2004
Honza.net
-> Tuner#2: já od nich měl totiž koax. repra a než jsem je mohl řádně odzkoušet tak sem je prodal.. a uvažuju že bych si je koupil opět.. ale jinačí model
11:22:41
02.09.2004
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Honza.net: Konkrétní zkušenost ještě ne - je to nově dovážená značka a některé jejich výrobky docela chválí, ale je to široký dotaz přesně jak píše TUNER - každá značka má něco dobré a něco ne - chce to konkrétní model...
11:17:01
02.09.2004
Honza.net
Taky plácnu dotaza, máte někdo zkušenosti se značkou OxygenAudio? Případně nějaké názory k ní.. :o)

www.oxygenaudio.com
11:10:07
02.09.2004
TUNER
Takhle ti asi nikdo neporadí.Dej konkrétní model a dočkáš se odpovědi...Jinak kdybych to vzal všeobecně a chtěl bych něco z vyší kategorie,tak bych asi sahnul po Magnatu.....
10:20:11
02.09.2004
Saty
Chci se zeptat co je podle vás lepší SinusLive nebo Magnat, já uvažju o SinusLive, ale ještě nevím
08:36:17
02.09.2004
U-Geen
samozřejmě že ke sloupkum, kvuli stereo rozlišení...
22:48:48
01.09.2004
Honza "Bobr"
A chele klucí ( a cholky 1 ), ty repro by se měli zabastlit spíš ke středu nebo ke sloupkům?
23:28:43
27.08.2004
U-Geen
Ted se pohybujou v akci Helix Blue, zkus se po nich mrknout, podle hodnoceni by mely bejt ve svy tride hodne dobry, ceny se ted pohybujou kolem 1k5 / par 6x9, nevim jak jsou na tom kompa...
15:31:17
27.08.2004
-> Honza Bobr: 1. MDF je dřevovláknitá deska podobná dřevotřísce, ale je lisovaná větším tlakem a má stejnou hustotu na krajích i uprostřed - tím má vyšší pevnost a dá se frézovat do plochy - tzn. zapustit ty repro.

2. V dobrém autohifi obchodě, kde je mají ve stejných ozvučnicích a můžeš si je poslechnout a porovnat - jak jsem psal značkama jako Helix, Hertz, Sinus live, Magnat, Spirit, Axton a pod. nemůžeš udělat chybu, ale chce to slyšet - rozdíly tam jsou i ve stejný cenový třídě.

3. Pokud to budeš mít zapojené na rádio, tak stačí dvoulinka 2 x 1,5mm průřez - používá se normální dvoulinka nestíněná.

4. Nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci...4
15:11:12
27.08.2004
Honza "Bobr"
KUA!!! Tady je prispevku a aby se v tom prasik vyznal . . .

1) CO JE MDF ?!?!?

2) Kde tedy koupit gut repro?

3) Jaky prurez dratu, musi byt odrusene?

4) Low-cost solution jsem udelal s motor oilem, nikdy vice . . .
13:56:37
24.08.2004
U-Geen
-> Tuner#2: no zaklad v podstate jo :-)
13:52:54
24.08.2004
-> U-Geen: Aha - no vidíš a já žiju v tom, že trek a cross je to samé - tak to sorry...
13:18:08
24.08.2004
U-Geen
no v dobe kdy sem se o to zajimal, byl trek kolo vybavene kravinama jako blatniky svetla nosic atd. a cross odlehcenej a obvykle lip vybanej trek...
13:09:03
24.08.2004
-> U-Geen: Já myslel treka jakože trekingové kolo (někdo tomu říká crossové :o)) ale je to ve finále to samé 4 Já neměl na mysli Trek jako značku - ty stejně dělají všechny tři druhy kol a do hospody to zrovna moc není - to ti ukradnou i když na něm budeš sedět 3 4
12:57:18
24.08.2004
wekky
Tak tohle jsem vyřešil jinak: podle toho, kam jedu, takové nasadím kola. Na jedněch do terénu mám pneu 2,4 a na druhých pro silnici 1,0 + těžší pastorky. Takové 2v1. Ještě uvažuji o třetím páru se slickama 1,5 pro jízdy s kamarády na trekách a vidilici s blokovacím mechanismem aby se to na silnici tolik nehoupalo...
12:50:39
24.08.2004
U-Geen
-> Tuner#2: no tohle neni trek (vrrr) www.tuning.cz/skoda120/c7 50_big.jpg :-) v terenu je to trochu vo hubu ale vo tom to je :-) a na silnici pohoda. Ja mel taky silnicni, jenze na tom sem mel dycky zlamany zada, na nasich cestach se musi furt centrovat atd., never more, a cross mi fakt vyhovuje. Je fakt ze sem v terenu omezenej na rychlost a MB by byl lepsi, ale kdyz pak jedi po silnici tak... :-) a hlavne s mladou nemuzu do lesa že tam ona okamžitě sesedá srab :-)
12:40:00
24.08.2004
-> U-Geen: Všude a hezky, ale nikde na 100% a to pro nás extrémisty sjezdaře není - ani v terénu a ani na silnici - proto mám obě kola :o)))) Jinak treka jsem kdysi taky uvažoval - nějaké laciné kolo do hospody 3 4
12:37:01
24.08.2004
U-Geen
-> Tuner#2: hm a proto mam cross, svezu se všude hezky...
12:32:10
24.08.2004
-> Palic: Jenže silnice je něco jiného jak horské kolo - mě se na slilničním i tak nějak blbě jezdí, zatáčí a o brzdách nemluvě - na druhou stranu po silnici se daleko míň nadřeš (menší odpor) a jedeš rrychleji jak na horském kole. Od doby co ho ale mám, jsem se na silnici (ač jí taky mám) téměř nesvezl...
12:22:21
24.08.2004
Palic - zrušená registrace
-> Tomáš SK & Tuner#2: :))

ja se i stimto kolem bojim jezdit vice jak 70km (kdo to ma pak ubrzdit, kdyz mas gumy 20 mm a kefsemu skoro slicky)..... zacnes brzdit a hned to jde do smyku.......

12:08:07
24.08.2004
Tomáš SK
-> Tuner#2: Taku milu udalost by sme mali oslavit 89 4
12:05:46
24.08.2004
-> Tomáš SK: A voo tom to je - tak jsme se nakonec shodli :o))
12:02:33
24.08.2004
Tomáš SK
-> Tuner#2: No vidis, presne to som mal na mysli! Ked behas po rohliky, tak ti Eska staci. Ale ked ides 70km/h, tak ta Eska je cesta do pekla 4 No a ja som chodil v priemere tak 30-35km/h (dlhe trasy) a jedine, co som na nu potreboval lepsie, bola sedacka. A keby sa aj nieco pokazilo, urcite by som si kvoli tomu nekupoval bike za 12000 Kc. Ale na Sumavu by som s tym samozrejme nesiel :o)
11:54:18
24.08.2004
-> King2: :o)))

-> Palic: To máš pravdu.

-> Tomáš SK: Jenomže jak brzdí?? ono není brzdit a brzdit a třeba na Šumavě z kopce jménem Ostrý, jsem byl rád, že to i brzdy Shimano STX RC ubrzdily - ono pak z takovýho kopce brzdi do každý zatáčky ze 70km/h a je to 10 kiláků dolu. Ale zas je to o tom, že když na kole budeš jezdit pro rohlíky, tak tě ta eska stačí, ale ježdění to určitě není a sjezdy už určitě ne...
11:45:18
24.08.2004
Palic - zrušená registrace
-> Tuner#2: to je normalka, ja jsem zacinal s kolem na podomacku sestaveny silnicce (kazdej dil jinej vyrobce) a mel jsem taky ocelovy rafky (made in france) a brdilo to napikacu, pak jsem si od kamose zavodnika koupil zavodni silnicku (no ram byl delanej na miru) dal jsem mu 4500 a kolo bylo v polorozpadlym stavu, dokupoval jsem skoro fsechno krome ramu :))), no menil jsem kliky (sachs+ prevodniky kampa), retez (CZ), prehazovacku (sim 600), prevodniky (hanharth 54,39), 6kolo, vyplet.... atd atd kolo me celkove vyslo na 10tkc a muzu rict ze je to kolo podle mych predstav a kamos si kopoval nejakyho forda za 12tkc a ma ma tam komponenty simano 200, jediny co je na tom kole pjekny je ram a rafky to je fse.......

pouceni neni dulezity jak to vypada ale jak to funguje a jak dlouho to bude slapat bez problemu...........
11:44:44
24.08.2004
King
2 Tuner2: Ja vedel, ze si nebudeme trhat obcanky :) Taky jsem musel kdysi hodne vysvetlovat, proc jenom samotnej ram silnicniho kola stal 6000, kdyz manzelcin horak stal polovicku a do dneska jezdi :)
11:40:53
24.08.2004
Tomáš SK
-> Tuner#2: Moje momentalne 9 rokov stare cyklisticke kolo znacky Eska tiez stale brzdi a radi a jazdil som na nom DOST casto 4 Samozrejme, ze mas pravdu, ze kvalitnejsie vyrobky dlhsie vydrzia, ale ak ratas, ze budes mat napr. auto 2 roky, tak nejaku super bomba kvalitu vyroby doplnkov nepotrebujes, nie?
11:35:21
24.08.2004
A že takový lidí, kteří na mou radu aby dali do kola min. 5 - 6tKč si klepali na hlavu a že jim stačí za dvojku znám. Pak se ale diví, že moje 5 let staré kolo s výbavou STX RC řadí a brzdí a to jejich ne... No co dodat.
11:33:01
24.08.2004
-> King2: Když se na to podívám komplexně, tak s Tebou budu souhlasit - pokud je to na poslech rádia a nebo MP3 a nechceš po tom zázraky, tak i TVM jde skousnout, ale z principu je nedoporučuju, protože konstrukčně jsou do auta nevhodné což už jsem psal - na druhou stranu je to lepší řešení jak nějaké MTC od rákosky :o))) Jsem si vědom, že každý máme jiné nároky a požadavky, ale na druhou stranu mě fascinuje, jak si někdo může koupit třeba horské kolo za 1.490,- a pak se diví, že to nejde seštelovat a že brzdná dráha je 15x delší jak u značkově vybaveného kola...
11:32:10
24.08.2004
Tomáš SK
-> King2: Joooj, pocuvat, ako lahodne pradie motor rapida po GO, to je krasa 4
11:17:17
24.08.2004
King
Ale, ale, soudruzi......V podstate Tomas SK to krasne rek za me. Ano, pokud budu chtit poradnou muziku do auta, dam cenne rady Tunera2, kterych si vazim, ale znam desitky aut, kde i TVM hraje docela prijemne. K cemu bude repro za 5tkc v aute za 10tkc, kdyz majitel stejne posloucha brutalne zkomprimovane techno v MP3 a vubec zanry, kde nema cenu resit vernost reprodukce, navic pres eqalizer s prednastavenou usitrhajici charakteristikou bum-cink. Co se zivotnosti tyce: Nezakryty repro TVM na zadnim panelu asi zadnou diru do sveta, co se tyce zivotnosti, neudela, nicmene ve dverich mam teslacky ARZxxxx a po 5ti letech a 150tkm vibraci se porad daji poslouchat. Jenom nabizim alternativu, v prvni polovine 90.let byly podily z trzby za prodej techhle repraku (vetsinou do auta) slozkou moji vyplaty, tak jim to snad muzu nejak vratit, ne :) Presne jak napsal Tomas, v aute poustim muziku jenom jako pozadi, protoze v aute ma bejt slyset spis motor, a svisteni vetru (a rezonance plechu, drnceni trubek, klepani plastu.....:) Na doma jsem taky zbastlil jako zesik nic mensiho nez votunene Dudkovo DPAcko s relatkovou regulaci hlasitosti, ale taky hned nezavrhuju majitele plastovych vezi :)
09:01:55
24.08.2004
Tomáš SK
-> Tuner#2: Ten woofer ma kamarat v Rapide a celkom sa mi ten zvuk paci a staci mi to. Holt, niekomu staci skodofka a k tomu suprava repro od TVM, to je to, co musis pochopit. Ak v aute pocuvas hudbu len ako prijemne pozadie, tak ti urcite ceske repro nebude chrcat... A kedze to staci mne, mozno to bude Honzovi stacit tiez, zalezi na nom. Mozno ta rada nie je "odborna", ale je myslena dobre...
18:45:55
23.08.2004
U-Geen
-> Tuner#2: je to zbytečný... :-)
18:09:48
23.08.2004
-> Saky: ...soused v bavoráku.... tak to jsem málem spadnul ze židle :o)))) ale máš pravdu - já už na to taky přišel a takovým lidem raději fakt neradit - ještě Tě pak pošpiní - tudle tady byl dotaz ohledně woofer, já mu poradil (snad :o)) po mailu, pokecali jsme a vše OK a já měl dobrý pocit, že jsem někomu dobře dle vlastního svědomí a vědomí pomohl....
18:03:20
23.08.2004
Saky
to je vzdycky tak pro dobrotu na zebrotu.. lidi nechtej slyset upravy co stojej penize resp moc penez.. to se vzdycky zvrhne proti tobe.. ja uz taky radim opatrne treba kdyz se nekdo zepta na motor.. nejdriv se zeptam kolik na to ma penez a pak odpovim-) ono ses pak za blba kdyz vyplaznes sumu treba 20litru a on si predstavuje ze do toho da 700-1000a ze bude mit motor s vykonem prinejmensim jak soused v bavoraku a kdyz mu reknes at si za tech 700 vymeni olej a filtry tak ses za blba taky nebot to prej vykon neprida-) a uz nechape ze na vic nejsou penize-) takze radit je nekdy fakt tezky..
17:51:53
23.08.2004
-> Tomáš SK: Nejlepší jsou lidi co někde něco slyšeli, pak to považují za super a v životě nikdy neměli možnost si nic porovnat na vlastní uši - viz. Tvá rada ohledně wooferu... To bylo hodně odborné a znalé... Ale co - koukám, že hifi tady holduje každý druhý, takže se nebudu namáhat - poraďte příště Honzovi někdo z vás odborníků 4
17:26:30
23.08.2004
Tomáš SK
-> King2: Nema vyznam o tom debatovat, tak len ze zdielame ten isty nazor ;)
17:07:35
23.08.2004
-> King2: Navíc ty značky co jsem jmenoval (Helix, Hertz..), tak nejsou na vytvoření high-endového studia v autě - to by jsi musel sakra připlatit :o))
17:04:07
23.08.2004
-> King2: Nejsme tak bohatý aby jsme si kupovali levné věci, že... Hanuš/120L si taky myslel, že repro Dax v předních dveřích hrajou a že mu to stačí a podívej se kde skončil... Dokud neuslyšíš rozdíl, tak budeš pořát tvrdit, že do škodovky jedině TVM a oni jsou přitom úplně na ho*no!

1. malá citlivost - na rádio vůbec nehrajou

2. těžká membrána a malý magnet - nemají moc velký výkon a mají pomalé basy.

3. papírová membrána - nevhodná do auta - za půl roku bude žlutá a bude mít úplně jiné vlastnosti - viděl jsem několikrát v platě...

4. proč dozadu jen basáky - tak se dává celý set včetně středů a výšek a pokud k tomu budeš řešit výhybku, tak už jsi cenově někde jinde a ty ovály co jsem nabízel to řeší vše v jednom a zvukově se to nedá srovnat - všechny mají polypropylénovou membránu (nestárne) závěs na přírodním kaučuku (taky nestárne a nedrolí se jako v případě TV v autě)...
16:27:25
23.08.2004
King
BTW: spoustu chvaly na kvalitu muziky od spolujezdcu jsem kdysi vyslech v byvale S100, kde bolsevicke autoradio Tesla (2x15W, mech. predvolby, fyziologie) krmilo ovaly vydolovane ze starsich televizi (tesla Valmez), kdy celkove naklady na muziku dosahly cca 50Kc za panaka whisky :) A nemusel jsem se absolutne znepokojovat, ze mi nejaky pako vypaci okynko a odnese si ho, jako nekteri skodifkari se "sonakem za desitku" :) Ale je mi jasny, ze jako prodejce kvalitni reprodukcni techniky bych takove kacirske reci urcite neved :)
15:54:35
23.08.2004
King
Uz se zase opakuju, ale kdyz se rekne skodifka, tak me automaticky napadne repro TVM (Valmez). At si kdo chce co chce namita na jejich zvuk, do toho hukotu v shade nehodlam investovat mailant v muzice :) Pravda, ze dneska uz se stezi vejdes az do 600/par basaku do zadu, ale do kvality fy Cong to ma zatim hodne daleko :) Verim, ze Tebou uvedene znacky budou z hlediska prednesu daleko lepsi, ale obcas postradam u skupiny "radilu" schopnost vcitit se nebo odhadnout potreby tazatele :) Mozna se pletu a Honza treba chtel vytvorit v interieru 120ky male "hajendove" studio4
15:32:18
23.08.2004
-> King2: BTW: Ty snad víš o nějakých hrajících (ne chrchlajících) oválech 6 x 9 palců za 500,- za pár???
14:35:22
23.08.2004
-> King2: Vždyť psal vobyč jen na posloucháni hudby bez zesíku a wooferu... Pokud si někdo myslí, že za 500,- pořídí kvalitní ovály 6 x 9 palců, tak to mu nemusím ani radit - to je ztráta času a mě to nebaví - mimochodem i Magnat se dá sehnat za 1,5tKč za pár a hrajou slušně viz. U-Geenovo auto, ale to bylo v akci - standartní cena je tak 2 - 2,5tKč za pár. Navíc na symfonický orchest si představuji úplně jiné repro (Focal, Dynaudio, JL Audio...) a realizace v autě pro přesnou lokalizaci je nesmyslná, protože nesedíš uprostřed v rovnostraném trojúhlelníku a musel by jsi mít zapojený jen super kvalitní předek a k tomu woofer s DSP procesorem, který řeší zpoždění a fázi vůči předním reproduktorům - ale to jsme úplně někde jinde...
13:34:57
23.08.2004
Saky
no ja sem kdysi kupoval repraky od Magnatu a tam me ta cena prisla spis tak za kus-) a za 500kc za par repraku dneska nakoupis tak kvalitu od firmy Cong -) tot muj nazor..
13:05:48
23.08.2004
King
Kontrolni otazka: vejde se pripadne u uvedenych znacek do 500 za par? :) Z Honzova dotazu jsem mezi radky vycet spis touhu po low-cost solution, nez snahu o moznost presne lokalizace fletnistky v symfonickem orchestru :)
12:59:08
23.08.2004
Udělej plato z MDF 22 mm, zafrézuj do něj repro tak aby nepřečnívaly přes plochu desky a potáhni průzvučnou tkaninou. Vejdou se tam jak 16 cm repro, tak i ovály 6 x 9 palců. Vybírej ze značek Helix, Hertz, Magnat, Sinus live, Axton... Za dvojku už koupíš slušně hrající repro a pokud tam nebudeš mít woofer, tak bych šel rozhodně do oválů.

P.S. A co máš za repro v předu - vždy je důležitý dobře udělat předek a zadek se dá "ošidit" než opačně jako to dělá většina "tunerů"... Doma taky neposloucháš muziku ze zadu, ale z předu...
15:25:50
21.08.2004
Honza "Bobr"
Nemam v aute repro na zadnim plate a chci se zeptat, jak tam zabudovat nejake repro co nejmene napadne - bez zesiku a wooferu - jen vobic na poslouchani hudby. Pripadne jaky rozmer, aby se nemuselo rezat do plechu po tim platem. Je tam malo mista a ja jsem neskladnej ( a linej ) . . .
Extreme Tyres