skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Druhoska?
-> Pavel P.: No tak lestenku ne, ale aby mi to nesedelo fakt nechci - to auto pude po vyvareni do laku a abych mel na jednej strane pul metru lauf a na druhej mi to drelo o masku, to diky, ne... To bych tam moch nahazet veskerou druhovyrobu a mohlo by me to bejt jedno, ale kdyz uz to budu delat, at to za neco stoji...
-> Syny: ty wole... máš to na nějakou srazovou leštěnku? nemáš, tak neřeš jestli to bude sedět jak originál z výroby vždycky to jde doladit, doklepat... podle mě se ani užovkový jinde než v horce nedělali jako druhoška..
-> Kloggie: mno o to mi prave de - aby mi to pak sedelo - diry sou fuk - ty se zavari nebo vyvrtaj, ale prave - maska, kufr a u toho Asloupku aby to sedelo...
ale ty co vyrabi autodemont stejne nesedej, ja je mam na garde a nesedi mi maska
úzké blatníky se prodávaly samoz. jako ND - (myšlenov době vyrábění těch aut) byla to samozřejmě druhovýroba, ale poznávací znamení je šedivý ochranný nátěr (před montáží se musi!! sundat) papírové nálepky s červeným nápisem ŠKODA, a razítkem, kt má černou, nebo modrou bravu(lihovou) natištené číslo dílu... kdyžtak to zítra vyfotím...
Někdy kolem roku 1990 vycházela z fabriky plechařina v kataforéze a měla na sobe originální štítky Škoda. Už se to asi nedělalo na jejich linkách, ale distibuovalo se to přes fabriku a bylo to z jejich forem, dalo by se říct, že jsou originální.
-> petr s: ok diky... uz sem mu psal mejla jesli je tam neco vyrazeno...
-> Syny: Jedině kdyby na vrchu bylo autodemont tak je to lisováno na origo matrici
-> Syny: Druhovýroba origo se v kat nedělali
-> Kuladmin: nejsou moje :) Ale zkusim se poptat - mam jen fotku 

Je na hornim lemu jak se za nej pridelava ke kufru neco vyrazeneho? Mezi srouby. Nekdy tam byvaji kdyz to jsou neoriga tak vyrazeny vyrobce. Tak mrkni.