skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
ako teda funguju kotuckove brzdy
prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 01.06.2004 do 02.06.2004, založil/a
07:36:16
02.06.2004
02.06.2004

BEYER - zrušená registrace
PeterP136: ten pomer som myslel ked to mas zapojene ako seriove brzdy ;o na seriovy THV. Rucna zvlast (samostatne).
17:01:53
01.06.2004
01.06.2004

PeterP136
Pri zapojeni podla plankov 130L/A rucka neovplyvnuje noznu brzdu niejako, snad, len ak niekto by vzadu dosticky nerozrezal, alebo by mu nazad zhrdzaveli :).
Rucna ovplyvnuje noznu len pri bubnoch, tym ze roztiahne pakne a uvolni trochu piestikom v prasiatkach.
A ten pomer brzdnej sily som nepochopil? To ma byt co oproti comu? Predok oproti zadku je pri noznej 2:1. Ale na to je v 130L/A este vahadlo na zmenu tohoto pomeru na taky co vyhovuje vodicovi. A rucna zavisi od vyhotovenia a muskulatury toho co za nu bude tahat :).
Rucna ovplyvnuje noznu len pri bubnoch, tym ze roztiahne pakne a uvolni trochu piestikom v prasiatkach.
A ten pomer brzdnej sily som nepochopil? To ma byt co oproti comu? Predok oproti zadku je pri noznej 2:1. Ale na to je v 130L/A este vahadlo na zmenu tohoto pomeru na taky co vyhovuje vodicovi. A rucna zavisi od vyhotovenia a muskulatury toho co za nu bude tahat :).
15:47:35
01.06.2004
01.06.2004

Luděk: hej mal som na mysli stvor piestiky v zadu... ono v tom clanku to bolo myslene asi tak ze ked sa zatiahne rucna, tak tlak kvapaliny ovplivni tlak v sustave... ale to by nastalo iba prepojenim obox okruhov do jedneho... napisal som to spravne... ak nie tak ma pleas oprav... a svor piestiky to maju okruhy oddelene... teda dufam ;o ... diky za vnesenie svetla do mojej dylemi ´D.
15:45:19
01.06.2004
01.06.2004

CHIP
-> Luděk: No ono to zalezi, jak to kterej odbornik zapoji ... ze .... myslim ze by se mozna i nekomu povedlo, aby rucka brzdila v podstate stejne jako pedal ..... to by byl mazec co ....
ale samozrejme prioritne jde o to aby na rucku brzdila pouze zadni kola ...

15:18:53
01.06.2004
01.06.2004

Luděk
-> BEYER: Tvoje úvaha vychází ovšem z toho,že máš vzadu čtyřpístový brzdiče,jako má normální Rapid vepředu a že z něho dva pístky fungují na pedál a dva pístky na ruční brzdu.Jinak zatažení ruční brzdy nemůže přece ovlivňovat hydraulický systém předních brzd

15:06:39
01.06.2004
01.06.2004

mam taku malu otazocku ;o ohladom kotucovyx brzd na obox napravax ;o
niekde som cital v dakom prispevku... ze ked sa zatiahne rucna tak to ovplivnuje aj predne brzdy... ??? co si o tom myslite ? blbost alebo realita ? ;o a este jedna otazka: pri normalnom brzdeni v predu brzdi vsetkyx osem piestikov a v zadu styri, teda pre upresnenie napr. na lavej strane v predu brzia styri piestiky a v zadu dva... pri rucnej dalsie dva... aspon takto som to bral, ze by to tak malo fungovat... teda s toho mi vyxadza pomer brzdnej power 60:40 teda ofsem ak sa nemylim ;o
dik za komentare ;)
niekde som cital v dakom prispevku... ze ked sa zatiahne rucna tak to ovplivnuje aj predne brzdy... ??? co si o tom myslite ? blbost alebo realita ? ;o a este jedna otazka: pri normalnom brzdeni v predu brzdi vsetkyx osem piestikov a v zadu styri, teda pre upresnenie napr. na lavej strane v predu brzia styri piestiky a v zadu dva... pri rucnej dalsie dva... aspon takto som to bral, ze by to tak malo fungovat... teda s toho mi vyxadza pomer brzdnej power 60:40 teda ofsem ak sa nemylim ;o
dik za komentare ;)