Atypické relé

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 24.03.2004 do 30.03.2004, založil/a
řadit dle data
08:16:51
30.03.2004
Palic - zrušená registrace
-> Tomáš: hele a co to udelat takhle pouzijes to impulzni rele a timto relem sepnes klasicky rele na 30A a je to ne??? pokud pouzijes prepinaci tak ses na tom stejne........
23:27:15
29.03.2004
Tomáš SK
-> King2: -> tomáš černý: Sypem si popol na hlavu... dnes som si požičal pamäťový multimeter a špička tam bola 7.5 A... Takže signálové relé je mi fakt naprd 8 Spravím to inak, cez spínačku a s klasickým prepínacím relátkom 10A. Diky chalani.
10:59:16
29.03.2004
King
2 Tomas: No, proud do vinuti starteru sice spinacka nespina, ale elektromagnet starteru si rekne 10A jako prd, cili nejaky forovy relatko velikosti klavesy z pocitace tam moc slavy neudela.....
22:33:41
26.03.2004
Tomáš SK
-> tomáš černý: Jedno som predsa len našiel v jednom zahraničnom katalógu, je to bistabilné relé. Podľa schémy to má dve cievky a je to vlastne impulzové relé, takže je to presne to, čo chcem. Nie je to zrovna lacné, ale poslúži dobre.

Čo myslíš tým práškom na spanie? Ak si dobre pamätám, tak 50ka je práve ten hnusný kábel, ktorý každý zlodej rád vytrhne zo spínačky a spojí s 30kou, čím naštartuje. Pred pár týždňami som tak štartoval, keď mi spín. skrinka odišla.

Musím sa pozrieť do schémy zapojenia štartéra, ale nemyslím, že by tam mal tiecť veľký prúd. Veď to nie je primárne vinutie štartéra.

Inak to odpojenie 50ky je len také núdzové riešenie, kým nedokončím IR diaľkové ovládanie, potom to rozšírim...
19:53:17
24.03.2004
Tomáš SK
-> King2: Hmm, bohuzial najblizsi vrakac je od nas vzdialeny desiatku km a naposledy som wartasa videl tuto hadam pred pol rokom... ale aj tak dik, mozno objavim a potom vykucham 4
19:51:07
24.03.2004
Tomáš SK
-> Saky: Včera som sa do toho katalógu pozeral a možno som to prehliadol, ale videl som tam len klasické spínacie a prepínacie relé... Bol by si taký dobrý a pozrel sa, či to nenájdeš? Rád by som už kľudne spával, zatiaľ občas vyberám baterku, ale už sa mi nechce... Budem ti moc moc vďačný! 52
19:44:47
24.03.2004
Tomáš SK
Chcem to použiť na imobilizér, na kábel 50 od spínacej skrinky + možno ešte k zapaľovacej cievke, takže veľké prúdy neočakávam. Čo sa týka veľkosti, nerád by som bol, aby to bola nejaká veľká pixla, radšej niečo ako klasické prepínacie relátko... Diky za rady
13:18:40
24.03.2004
King
Nechci se srovnavat tady s radioaktivnim uhlikem, ale to rele z wartburga ma jednak rozumne rozmery a myslim, ze je dimenzovany na nejakych 20A a navic cena max. nekolika desitek korun na vrakaci asi nebude nerealna :)
11:09:10
24.03.2004
Saky
jsou rele ktery pri napajecim pulzu precvaknou z jedne polohy do druhe a pri dalsim pulzu zase zpatky a v katalogu GM je maji urcite sem to tam kupoval ale zalezi na jakej to chces proud tohle byly maly mrchy na 100ky mA krabicka 1x1x2cm-) to by se rozteklo pri nekolika A ale sehnat se to da urcite..
11:03:25
24.03.2004
King
Myslim, ze vim o co ti jde a zaroven vim, kde ho lacino vzit :) Tohle rele (jakasi delicka dvema) je pouzity ve wartasu udajne na prepinani tlumeny/dalkovy. Je to takova vetsi plechova kostka v porovnani s klasickym autorele....
00:48:03
24.03.2004
Tomáš SK
Čaute, potreboval by som poradiť, či je možné zohnať také relé, ktoré by po odpojení riadiacich vstupov zostávalo v dvoch možných polohách (malo by teda dva riadiace vstupy, jeden napájací vstup a dva výkonové výstupy). Bolo by to vlastne riadené len impulzne a zostávalo by v tej polohe, od ktorej prišiel impulz naposledy. V GME ani SOS som také niečo nenašiel :(

Klasické prepínacie relé zostáva len v jednej polohe, takže ak ho chcem zachovať v tej druhej, musím doň tlačiť prúd. To mi nevyhovuje.

Dík. Tomáš
Extreme Tyres