-> Max: tak to na cem sem to zkousel je celkem kravi kompresor, musis tahat traktorem, je proste urceny na zbijecku.
Ale jak zjistit jestli je ta pistole ok nebo ne? At vim jestli jde reklamovat nebo ne.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pískovaní. Jak na to?
08:02:45
24.03.2008
24.03.2008

aDAm
21:42:34
23.03.2008
23.03.2008

Kloggie
-> Max: jj, tam kam vozim díly na pískování maji taky kompresor za náklaďák, trysku přes rameno a spešl celokoženej oblek. Ale maji i jiný pistole:)
21:27:07
23.03.2008
23.03.2008

Max
-> aDAm: tak otázka je,jak moc kvalitní ta pistole je. Aby tam byly dobře udělaný ty kanály a přisávalo to jak má.
Ale jednoujedna je to,že na pískování je potřeba moooc vzduchu :-) Známej kterej pískuje,teda jen sám pro sebe,ale dělá toho dost. Tak na to má ten kompresor za auto,pojízdnej s motorem z tatry :-) ten stíhá
Ale jednoujedna je to,že na pískování je potřeba moooc vzduchu :-) Známej kterej pískuje,teda jen sám pro sebe,ale dělá toho dost. Tak na to má ten kompresor za auto,pojízdnej s motorem z tatry :-) ten stíhá

18:34:00
23.03.2008
23.03.2008

aDAm
tak další poznatky.
mám tuto pistoli:
www.main-shop.eu/zbozi/.. ./zbozi.html
a stale nechce pískovat. Vzal jsem ji k tatovi do prace a hodil na kompresor od zbiječky, foukal 0,6 podle budíku a pistole nevyplivla ani zrnko písku. Když jsem vzal a písek nasypal přímo do te saci trubičky tak taky nic nevyletělo.
kompresot jsme poladili na vic o fouka kolem 0,85 (dle papiru k pistoli je na 0,8) a už to něco sype ale je to bida, je to tak na lechtani po zadech.
tak se ptam, může být vadná pistole?
mám tuto pistoli:
www.main-shop.eu/zbozi/.. ./zbozi.html
a stale nechce pískovat. Vzal jsem ji k tatovi do prace a hodil na kompresor od zbiječky, foukal 0,6 podle budíku a pistole nevyplivla ani zrnko písku. Když jsem vzal a písek nasypal přímo do te saci trubičky tak taky nic nevyletělo.
kompresot jsme poladili na vic o fouka kolem 0,85 (dle papiru k pistoli je na 0,8) a už to něco sype ale je to bida, je to tak na lechtani po zadech.
tak se ptam, může být vadná pistole?
09:24:15
12.07.2007
12.07.2007

Dvordy
Mám pískovací pistoli, kompresor orlík 1JSK75. Musím ho pořádně natlakovat, ale stejně to není ono. Pískovačku používám jen na místa, kam se nemůžu dostat, jinak je to k ničemu. Dlouho to trvá a písek je všude.
Nakonec stejně zjistíš, že je to lepší někam dovést, protože tě to ve výsledku vyjde dráž a výsledek nebude uspokojivý.
Nakonec stejně zjistíš, že je to lepší někam dovést, protože tě to ve výsledku vyjde dráž a výsledek nebude uspokojivý.
09:37:15
08.07.2007
08.07.2007

aDAm
-> Esso: mno poptam se tech zamecniku co to tam maji jak to maji nastavene a jestli tam nejde soupnout cca 9 baru a budu zkouset zas no
19:32:25
07.07.2007
07.07.2007

Esso
-> aDAm: no prave neznamena ze kdyz je to obrovsky tak ze je to nastelovane na velky tlak zalezi na tom jaky mas tlakovy spinac a jak ho mas nastaven muze treba foukat tak ze zacne na 2 barech a vypne na 5 barech ale i na tech pet baru by to melo aspon trosku piskovatale nejlepsi je kdyz se to udrzi od sesti do osmi baru teda aspon co mam ja tu pistoli
12:56:28
07.07.2007
07.07.2007

aDAm
-> Esso: mno ja ten kompik moc nezkoumal. jen sem videl napis orlik, velky jak krava tak si rikam ze to snad neni mozne aby to nestacilo. budiky byly odpojeny a jelo to tusim na primo z bomby. a nez sem zacal tak sem ho nechal nafoukat celou bombu.
mno maji tam jeste nejakou mega defku na zbijecku tak jeste muzu zkusit ten ;)
mno maji tam jeste nejakou mega defku na zbijecku tak jeste muzu zkusit ten ;)
11:56:11
07.07.2007
07.07.2007

Esso
-> aDAm: tak bud malo tlaci kompresor a jen podle zvuku a tak nepoznas jestli jde na plno a nebo si z tebe s tou piskovackou delaji srandu :-)
21:05:34
06.07.2007
06.07.2007

aDAm
-> Esso: no pisek je suchy a odlucovac netusim, kompresor jsem nezkoumal, ale je to nejaky orlik z posledni doby tak snad to ma, ale lepeni pisku v trysce jsem nepozoroval takze vlhkost bych moh vyloucit. jaky tlak to davalo netusim pac tam meli odpojene budiky ale mam pocit ze to slo na max. ja pred to ruku zkusil dat a sem tam kdyz to nejaky pisek fouklo tak to jen tak zlehka stipalo.
20:42:46
06.07.2007
06.07.2007

Esso
-> aDAm: mam pistoli v praci jak popisujes tak to vypada stejne myslim vnitrek,Pohanim to taky starsim orlikem a mam ho nastaven tak ze dava od 6 do 9 baru pri sesti barech nic moc ale pri deviti neni spatne a teda ruku bych predtim nedrzel mam rad svou kuzi :-)) jinak pokud nemas odlucovac vody nebo mas vlhky pisek tak se dost pistole zasira ten pisek se tam v te pistoli u trysky vylozene nalepuje
18:41:22
06.07.2007
06.07.2007

aDAm
tak dneska sem to vsechno vzal k jinemu kompresoru a vysledek stejny :(
kompresor je nejaky velky orlik, takze se vzduchem by problem byt nemel :( ale vysledek je stale stejny, skoro vubec to nesype pisek. zacinam mit podezreni ze je ta pistol na pikacu :( kdyz k te saci trubicce dam prst tak to sice saje ale dle me hodne malo, kdyz necham sundanou nadobku a primo tu pistol pichnu do kupy pisku tak to neco malo nasaje ale vsechno zustane v te trubicce, takze kdyz vypnu vzduch vsechno se zase vysype.
celou pistol sem rozebral koukal jestli neni ucpana a nikde dic.
kdo z vas ma piskovaci pistol doma? jakou mate konstrukci?ta moje ma uvnitr toho telesa takovou trubicku ve ktere de ten vzduch a ta konci na konci te pistole pred tryskou. trubicka z pisku je tak cca 5mm pred koncem te trubicky smerem dozadu a pak je tam ta sroubovaci tryska. ja mel za to ze to funguje na principu fixirky ale to by muselo byt vyusteni trubicky na pisek byt zaroven s trubickou na vzduch coz neni tak nevim.
Kdyz sem treba nechal tu pistoli nasat pisek a pak ji obratil dnem nahoru tak ani takhle nic nevyletelo. tak uz fakt nevim :(
ma nekdo nejaky napad?
kompresor je nejaky velky orlik, takze se vzduchem by problem byt nemel :( ale vysledek je stale stejny, skoro vubec to nesype pisek. zacinam mit podezreni ze je ta pistol na pikacu :( kdyz k te saci trubicce dam prst tak to sice saje ale dle me hodne malo, kdyz necham sundanou nadobku a primo tu pistol pichnu do kupy pisku tak to neco malo nasaje ale vsechno zustane v te trubicce, takze kdyz vypnu vzduch vsechno se zase vysype.
celou pistol sem rozebral koukal jestli neni ucpana a nikde dic.
kdo z vas ma piskovaci pistol doma? jakou mate konstrukci?ta moje ma uvnitr toho telesa takovou trubicku ve ktere de ten vzduch a ta konci na konci te pistole pred tryskou. trubicka z pisku je tak cca 5mm pred koncem te trubicky smerem dozadu a pak je tam ta sroubovaci tryska. ja mel za to ze to funguje na principu fixirky ale to by muselo byt vyusteni trubicky na pisek byt zaroven s trubickou na vzduch coz neni tak nevim.
Kdyz sem treba nechal tu pistoli nasat pisek a pak ji obratil dnem nahoru tak ani takhle nic nevyletelo. tak uz fakt nevim :(
ma nekdo nejaky napad?
20:19:47
05.07.2007
05.07.2007

aDAm
pistole ma spotrebu 300l a potrebny talk je 8bar...cetm sem jiny fora a tam jim to v tehle sestave fungovalo. az se k tomu opet dostanu tak zkusim jine abrazivo.... jinak mam taky moznost jit k jinemu kompresoru takze zas tak velky problem to neni a davat to do firmy nehodlam pac za vsechno co chci opiskovat bych nechal balik....
18:22:53
05.07.2007
05.07.2007

Skoda RBK - zrušená registrace
-> aDAm: kamos to tiez chcel riesit ale udajne kompresor musi tlacit 400-500l a viacej

12:42:37
05.07.2007
05.07.2007

Kloggie
-> aDAm: já sem taky chtěl původně koupit kompík kterej by stačil i na pískování, ale jak jsem tak zjišťoval tak je opravdu potřeba aby foukal na hodně barů víc jak 360 litrů za minutu a prej i to nestačí, odráží se to a dá se tim dostat dolů jenom něco. Nemůžu soudit protože jsem si ten compik nekoupil a radši jsem to odvez do pískovny, kde mi to dali rovonou i do základu.
11:32:30
05.07.2007
05.07.2007

aDAm
-> Max: no ted je u nas pocasi na kokot :( az se umoudri vyzkousim
08:23:04
05.07.2007
05.07.2007

Max
-> aDAm: zkus ho nechal uplně nafoukat,zpočátku dokud je tlak byti to jít mělo určitě
17:48:13
04.07.2007
04.07.2007

aDAm
-> Kloggie: mno kdybych nevedel ze to nepude tak to kupovat nebudu...prvne sem zjistoval zda to tim pude a podle clanku jinych lidi to tim de...
00:50:16
04.07.2007
04.07.2007

Kloggie
no proč asi profi pískovny používaj kompresory na naftu za vejtřasku, co? Malej kompík ať už je z obi nebo kdovíodkud na to stačit nebude.
21:23:28
03.07.2007
03.07.2007

aDAm
no kompresor tech 8bar da...je to jeho max, spotreba je 300l/min, a to abrazivo je fakt jemne, jeste zkusim hrubsi a pak jiny kompresor
21:19:20
03.07.2007
03.07.2007

Max
jeslti nemáš dost výkonný kompresor,tak ti to pořdáně pískovat nebude nikdy. Má to velkou spotřebu vzduchu 6-8bar a tuším kolem 450l/min záleží jakou máš. A velikost zrna..záleží jakej chceš mít povrch. Víckrát použít abrazivo samozřejmě jde

19:14:33
03.07.2007
03.07.2007

Esso
-> aDAm: tady nejde o to kolik ti to zere ale taky kolik by mel kompresor davat a u piskovani je to nejakych 6 az 8 baru.A ten pisek ma mit zrnistost 0,8 mm vetsinou,take pouzivam nekolikrat ten samy pisek jen ho vzdy presituji ale bohuzel ten pisek rychle ztraci tu spravnou ostrost
15:07:22
03.07.2007
03.07.2007

aDAm
-> VeTëV: jo zere to fest, na krabici je 300l/min a stacilo jen na chvilinku zmacknout a kompresor uz dofoukaval...
13:41:32
03.07.2007
03.07.2007

VeTeV
-> aDAm: me tenkrate rikal ze to silene zere - tak on ma jakysi profi kompresor po lakyrnikovi - zabira to kus garaze, ale fuka super

11:59:08
03.07.2007
03.07.2007

aDAm
-> VeTëV: mno jeste by mel byt doma hrubsi pisek tak skusim to no a kdyz ani tohle nepomuze tak se presunu k nejakemu silnejsimu kompresoru no a pak uz to snad pojede
11:28:46
03.07.2007
03.07.2007

VeTeV
heh todle sme kdysiva zkousel taky a podobne pocity .- kamso tvrdil ze kompresot potrebuje pridat - ale k tomu uz jsem se nedostal neb sjem pistol ztase vratil :-)
11:26:47
03.07.2007
03.07.2007

aDAm
Tak sem dnes vyzkoušel piskovaci pistoli co jsem si koupil a mam z toho takove smišene pocity. Vzduchu to žere jak swina a skoro nic to neopiskovalo. V čem by mohl byt problem?
Pistole je obycejna za tri kilca ;), písek sem si dovez od taty z roboty nějaký červený, jedna firma ho u nich použivala na piskovani stěn a nějakych želez, takže je už použity, kompresor mam obyč z obi, vzduch dava ale ma co dělat ;)
muže byt problem v pistoli? nebo pisku? nebo kompresoru? Ten pisek sem si zkusil fouknout i na ruku a žeby to nějak extra zaštipalo se řict neda;)
Zkoušel jsem piskovat starou napravu a to bylo bez šance, pak sem zkusil nějake kola co tu mam na kterých je několik vrstev barvy a ta horni teňounka šla jakž takž dolu ale ta pod ni, asi puvodni vubec, na par mistech ty kola oxiduji tak sem tam tu barvu odloup až na hlinik a zkusil piskovat tam a to už bylo o něčem jinem, hezky to tu oxidaci odstranilo.
Ja bych to typoval na moc jemny pisek co?hrubost netuším, ale puvodně byl asi hodně hruby, teď je z něho takovy jemňounky.
Pistole je obycejna za tri kilca ;), písek sem si dovez od taty z roboty nějaký červený, jedna firma ho u nich použivala na piskovani stěn a nějakych želez, takže je už použity, kompresor mam obyč z obi, vzduch dava ale ma co dělat ;)
muže byt problem v pistoli? nebo pisku? nebo kompresoru? Ten pisek sem si zkusil fouknout i na ruku a žeby to nějak extra zaštipalo se řict neda;)
Zkoušel jsem piskovat starou napravu a to bylo bez šance, pak sem zkusil nějake kola co tu mam na kterých je několik vrstev barvy a ta horni teňounka šla jakž takž dolu ale ta pod ni, asi puvodni vubec, na par mistech ty kola oxiduji tak sem tam tu barvu odloup až na hlinik a zkusil piskovat tam a to už bylo o něčem jinem, hezky to tu oxidaci odstranilo.
Ja bych to typoval na moc jemny pisek co?hrubost netuším, ale puvodně byl asi hodně hruby, teď je z něho takovy jemňounky.