skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Umírá mi motor
prohledat
38 příspěvků (zobrazeno 1 až 38) od 23.02.2004 do 01.04.2004, založil/a
22:12:14
01.04.2004
01.04.2004

Honza "Bobr"
-> King2: Jup jup, máš recht, takhle končí 90% pocent případů "dotáhnutivších"
; si auto, je to tim, že si ho dotáhnou z bazaru dovežených vozů, tam jsou totiž skutečné vraky. Tuhle chybu já udělat nehodlám. Když už totiž chceš mít auto z Rajchu nebo Švajcu, musíš mít buď možnost si tam zajet sám, to je nejlepší a nakonec nejlevnější, protože po vtupu ČR do EU nebudeš platit převozní daň, pouze clo, a to , když se dohodneš, nakonec taky platit nebudeš muset, protože Ti ho jako daruje. Starý osvědčený postup a druhá strana je ještě ráda, protože nebude muset platit za likvidaci auta, jak je to rozvinutých zemích běžně zvikem. Pak si ho můžeš nechat dovízt "na zakázku", když máš člověka, co se tím živí a je spolehlivej, že nepříveze nějakou vyprcanou plívu. Máš to i papírem o neukradenosti vozu a potvrzením o clu, což je Ti na prd. Naštěstí pro mě, já takového člověka znám, ale vozí jen Citroneny
. Jinak, jak říkám, je to sen a nebejt baráku, skutečnost. Ale mít chalupu je lepší než Mercedesa, to musíš uznat, hlavně v dnešní době tržního nájemného. Nikdy nevíš, jestli Tě domácí nevyhodí na dlažbu. P:S: To Saky: 20let storýho bavora ani zadarmo, bývaj to objekty houmtunnigu západní mládeže, něco jako u nás 120tky. Jak tvrdim MB nebo Audi, to byly dražší modely a neměla je v ruce omladina.

16:46:00
30.03.2004
30.03.2004

King
Mno, kazdej svyho stesti strujcem :) Ale znam z okoli hodne pripadu, kdy si nekdo po utrapach se skodovkou poridil nejaky "poradny cizi auto" z kategorie do 50 000Kc. V lepsim pripade do nej narval dalsich 30tkc, prodal ho se ztratou a pokorne se vzhledem ke svym fin. moznostem vratil k shade. Netroufam si odhadovat tvoji fin. situaci, ale nakupni cenu 30tkc za "vysnenou" karu ber jenom jako prvni zalohu...
14:56:52
30.03.2004
30.03.2004

Honza "Bobr"
-> Saky: -> BEYER: Jo jo jo, ale když vidim, jak je na tom např kámošovo scorpio, po 254tis km naježděných převážně ženou po městě Frankfurt, pak dalších pár tisíc, co najezdil on, bez investic a hrubým stylem po městě Praha, tak si říkám, jaká je kvalita MB 124 230D z roku 88 a jaká je kvalita Škody Rapid 136 L z roku 88 . . . nebo srovnání s jiným, západním vozem. No jasně, jde o ten feeling, nadšení, tvořivost, finance a Bůh ví co ještě, ale je to sakra rozdíl, to musíte uznat! Jasně, koupit první Mb 124 za hranicema v okrové barvě by byla asi "trefa", ale když uvážíte, že ty ceny podnou ještě tak o 5K po našem vstoupení do unie, trak když natrefíte na dobrej kus, tak jste za vodou na pět až šest let, pak to prodáte jako udržovaný vůz, protože 124ky byly od 87 pozinkovaný, v tý době už budou auta které teď jsou v říši snů dostupné, a historie se opakuje, che.
P.S. : Podvozek MB 124 - přední náprava 150 - 180 eur, podle stavu, zadní jedině po dílech, celá tak 200 eur. I s kotoučema, vše se dá sehnat do 200 eur vyjma motoru, ten je krutej, to je 350 eur a výš
. Ceny jsou orientační, je to vrakoviště o rozloze fotbalového hřiště a přidružený hangár s převodovkami a motory a atd. . . . Nevýhoda je, že je 954 km od Prahy
.
JINKA JÁ PROTI ŠKODKÁM NIC NEMÁM, sám ještě jednu mám a VÍM co to obnáší!!!!!!!!!! Proto chci lepší auto, abych nás, Škodovkáře, moh pomstít!!! jinak když by byla příznivá konstalace hvězd, neprodal bych, uved bych ji do původního stavu, nový lak, brzdy, motor . . . . prostě za ty všechny křivdy, rány, urážky, těžké bytí se mnou a kruté zacházení bych jí udělal dobře, přicijenom, furt mě trpí bez větších oprav, je to vlastně hrdinka v daném slova smyslu.
P.S. : Podvozek MB 124 - přední náprava 150 - 180 eur, podle stavu, zadní jedině po dílech, celá tak 200 eur. I s kotoučema, vše se dá sehnat do 200 eur vyjma motoru, ten je krutej, to je 350 eur a výš

JINKA JÁ PROTI ŠKODKÁM NIC NEMÁM, sám ještě jednu mám a VÍM co to obnáší!!!!!!!!!! Proto chci lepší auto, abych nás, Škodovkáře, moh pomstít!!! jinak když by byla příznivá konstalace hvězd, neprodal bych, uved bych ji do původního stavu, nový lak, brzdy, motor . . . . prostě za ty všechny křivdy, rány, urážky, těžké bytí se mnou a kruté zacházení bych jí udělal dobře, přicijenom, furt mě trpí bez větších oprav, je to vlastně hrdinka v daném slova smyslu.
15:21:19
29.03.2004
29.03.2004

BEYER - zrušená registrace
Honza "Bobr": no
keby som to mal vsetko popocitat tak a troxu si este dolozim tak mam skoro nove auto ;) to je jedna vec ale druha je to, ze aj keby som mal na nove tak si ho asi nekupim ;) pretoze to co sa paci mne nebudem mat nikdy... do rapidy 136 som napratal aj s kupou 78tis. a nebolo to nanej vobec vidiet, ale zato som ja vyblikaval skoro na kazdeho pri jazde na dialnici ;) xcelo to uz len malinke vyvaracky fakt len dobky ;) ver alebo never, ale kamos, co ma peugota 205 1.9GTI sa v rozbehox nexital a do 120 sme boli seberovny ;o... ono ked to tak vezmem, mal som super auto, za slusne peniaze, dokym ma jeden krasavec troxu nevitunil ;( teraz mam R130 a ked ma niekto zase rozbije na srot a prezijem to, neprezije to on
, takze co sa tyka investiicii, tak mam troxu smolu ;( no a vyhodou tyxto vozitok je, ze si skoro vsetko vies spravit natom sam ;) a za male peniaze... co sa tyka uprav, tam to zalezi od fantazie a od prostriedkov ktorymi disponujes ;o ked si to tak porovnam komplet podvozok ma vyde max. do 40tis. a vlastnostami sa priblizi hodne k novym sportovejsim vozom... skus si spocitat, co ta vyde podvozok na medveda, alebo na bavariu, aspon brzdy ;) ked uz nic ine... a posledna vec, stare auto bude vzdy pytat ... nex je to co xce ;) tak to zial je ;)

14:37:07
29.03.2004
29.03.2004

Saky
znam cloveka co si koupil dvacet let staryho bawora, stal ho sice 25 coz je podobne jako skodovka ale ze je totalne v hajzlu a uz nema na kotouce napravy atd uz je vec druha.. proste kdyz mit auto je potreba mit i na servis.. a resit situaci koupi 15let staryho vraku neni reseni, kdyz kupovat auto tak tak do 4let max a jinak to nema cenu ale to uz je cenou nekde jinde.. to si muzu nechat vrak jakej clovek ma ted.. Skodovka je levne auto tak jak je samozrejme upravami leze cena nahoru.. kdyz zacnes upravovat baworaka taky pujde cena nahoru ale nasobene jinym koeficientem.. samozrejme muzes namitnout ze to neni potreba ano, na tom taky neco malo je.. ale proste resit situaci koupi auta tim ze koupim starej zahranicni autak za 30000 neni podle me reseni
14:29:56
29.03.2004
29.03.2004

Honza "Bobr"
-> BEYER: No, asi auto, kamaráde . . . Shade je mi malá. už jsem přemýšlel o MB 124 nebo Audi 100, prostě minmálně 2.0. Nebo když mě zase po létě chtne Škodahorečka tak bych jí udělal jak se patří, ale má to cenu? Když to tak vemu, kompletní přestavba na 136, aby to stálo za to přijde minimálně na 30K, když už bych teda dělal motor ( favo 136, fabia ), nápravy v GO, převodku, řízení, asi vyvařit i kastli . . . no ty vole už se mi z toho motá palice. Dobrý MB 124 seženeš ze Švajcu na z Rajchu za 30K a papíry +/- za 8 a ještě přidej minimálně 6K za drobnosti okolo, tak to máš za 44K, Audi je tak o 8K až 10K levnější, no a teď mi upřímně řekni, kolik jsi už narval do svého vozu co ho máš a jak se Ti v něm jezdí, když každej kokottek v Golfu nebo Jarisu Tě oblikávaj?!? S timhle je smeteš za silnice a když se sežene 230D tak jezdíš za 7.5 l nafty s tim, že tenhle motor snese 50/50 s bionaftou. Pravda, 11K ročně za povinný a ty pokuty za rychlost co se určitě při přesedlání dostavěj jest trochu odrazující, ale . . . co ty na to?
12:14:36
29.03.2004
29.03.2004

Honza "Bobr": xixi tak teraz neviem ci som sa zle vyspal
alebo som nepoxopil co si my xcel povedat ;) co bude nove ;) motor ;) ??

11:18:58
27.03.2004
27.03.2004

Honza "Bobr"
-> BEYER: No way, buddy! Je to úlně jasný! Mr. Karbec tam byl jinej, 100cetní, to samé cívky atd . . . je to engine. Až schrastim penízky, bude nová, nebo apsoň jiná . . .
13:59:22
16.03.2004
16.03.2004

Honza "Bobr": pozry ak mas dakeho oxotneho kamosa co ma 120 - 130 pozicaj si jeho karbec a pripadne inducku ;) musis skusit fylucovaciu metodu a nakoniec mozno vylucis cely motor ;) ale nie ja si myslim ze to bude v karbaci alebo to moze byt aj inducka znamemu na favo to zacne niekedy dusit a skakat ;) neviem akym zazrakom sa mu tam dostala voda ;) xi xi je to asi pekne hnile ;o xi xi alebo si dojdi do BA a dam ti karbec aj inducku ;o ale neviem ci sa ti oplati sa sem kvoli tomu trepkat ;)
10:25:29
16.03.2004
16.03.2004

King
Co hladina v karburatoru? Serizeni hladiny, tesnost jehlovyho ventilu, vytlak AC pumpy.....?
13:47:40
15.03.2004
15.03.2004

Honza "Bobr"
NE!!!! Já jsem z Vinohrad, ale prostě mi to sere. Nevíte co stim, když vynecháte výměnu motoru?

10:26:09
15.03.2004
15.03.2004

Komár 1981
To Honza Bobr - jo jo, tohle mi udelalo moje facko. Jezdilo jako blazen a dneska je naladovy jak stara baba... jinak kopecek kolem Microny(Microtechny) je vibornej!!! Ty ses odnekud z hornich Modran? Ja taky byval, tak jenom jestli to neni nejak zposobene geografickou polohou motoru!

19:23:32
13.03.2004
13.03.2004

Honza "Bobr"
Hele ten motor si ze mě dělá normálně prdel!!!! V pátek večer lámal kopec do Modřan od Vltavy jak v rychle a zběsile, jižní spojka to bylo furt 130 - 135 km/h a dneska ráno? Deset polomrtvejch kobyl a dva líní psi, fakt už mě . . . asi mu ublížim!!!
Netušim čím to, cívka je snad ok, rozdělovač čistej a na hlavní hřídelce je bez vůle, má nový VN kably a kondik, altr dobíjí ( eště teď mě brní prsty ), svíce jak z alabastru, filtr čistej ( je z léta ), vody v chladiči dost, olova v benzínu dle výrobce adititva ( natural 95, benadit ) a H2O v benu neni, neb jsem vyjezdil už dvě nádrže a karbec je vyčištěn a klapky zavírají a nemaj žádnej wakl, otvirá i 2nd komora kdy by měla, všechny hadičky i podtlakové jsou ok a převodovka nehučí. Záhada Blair Witch hadr . . .
Netušim čím to, cívka je snad ok, rozdělovač čistej a na hlavní hřídelce je bez vůle, má nový VN kably a kondik, altr dobíjí ( eště teď mě brní prsty ), svíce jak z alabastru, filtr čistej ( je z léta ), vody v chladiči dost, olova v benzínu dle výrobce adititva ( natural 95, benadit ) a H2O v benu neni, neb jsem vyjezdil už dvě nádrže a karbec je vyčištěn a klapky zavírají a nemaj žádnej wakl, otvirá i 2nd komora kdy by měla, všechny hadičky i podtlakové jsou ok a převodovka nehučí. Záhada Blair Witch hadr . . .
10:23:55
12.03.2004
12.03.2004

Honza "Bobr" : tak potom ak mas vsetko dobre co sa tyka motoru... nehybal si nahodou srobami ktorymi si sa nastavuju klapky karbecu ??? pretoze ak nemaju tu spravnu hodnotu a su priskrtene co sa javy v tvojom pripade tak ako si popisal ;( mozes skusit naladit klapky sam ale moc ti to neodporucam lebo v domacix podmienkax to nemas sancu spravit presne ;(
najlepsie ak mas este jeden karbec na skusku... supni ho tam a vyskusaj ako to pojde ale na 99% to bude tymi klapkami ;( ak je vsetko ok mimoxodom tie klapky sa daju nastavyt bey ocko ale bude to troxu zrat... viem ze v cexax su ludia ktory to robia pretoze ja som to potreboval spravit tiez ale to ti tu poriadia skor kolegovia kam sa obratit ;) podotykam ak mas vsetko OK tak to bude ten karbec...
najlepsie ak mas este jeden karbec na skusku... supni ho tam a vyskusaj ako to pojde ale na 99% to bude tymi klapkami ;( ak je vsetko ok mimoxodom tie klapky sa daju nastavyt bey ocko ale bude to troxu zrat... viem ze v cexax su ludia ktory to robia pretoze ja som to potreboval spravit tiez ale to ti tu poriadia skor kolegovia kam sa obratit ;) podotykam ak mas vsetko OK tak to bude ten karbec...

09:57:42
11.03.2004
11.03.2004

Michalvb - zrušená registrace
kdyby ti odumíral motor, tak ti neutáhne ani 4 a 3 převodový stupeň. tot má zkušenost. Ahoj
10:07:39
06.03.2004
06.03.2004

Milošek
to=>Honza bobr kamos ted prodava facko motor za 4000,-komplet predelanej do s120 jenom ho nasadis akorat nema klin pod karbcem tak trochu houope na volnobeh jinak k tvymu problemu mas podle me vycachtanej rozdelovac..atd musim jit...
08:25:14
06.03.2004
06.03.2004

JohnyJ&120M - zrušená registrace
no vidíš a ty jsi pořád sháněl motor.Kup filtr,kabely a svíce a uvidíš.
PS:Tak jsme do tý bratrový nadělili to fávo.Ty vole to lítá jak postřelený.Tam kde 120 na 3 umírá,tam tahle mrcha za 4 ještě táhne.
PS:Tak jsme do tý bratrový nadělili to fávo.Ty vole to lítá jak postřelený.Tam kde 120 na 3 umírá,tam tahle mrcha za 4 ještě táhne.
21:15:26
05.03.2004
05.03.2004

Honza "Bobr"
Svtá Škodko, novina! Houby s voctem tlaky, VN kabely nebo filtr . . . seštelovaný to je ( i ventily ), ale pan Krbec nerauguje na sebezuřivější kroucení jakýmkoliv šroubkem!!!!!!!! Teď babo raď . . .
09:30:29
26.02.2004
26.02.2004

Honza "Bobr": skus si pozriet stav zapalovania a predstih... vyber karbec a poriadne ho vycisti, pripadne ho vyvar v octe a vsetky gumenne tesnenia daj dole... ale baxa ak by si robyl kaburatorovu polifcicku tak hodne smrdiii ;) vymen si vzduxovy filter a ak budes mat tlaky v pohode... vymen rozvody, olej... nastav to a zarucene to pojde lepsie ;) podotykam ak budu tlaky v pohode... a skus si ix zmerat za tepla a aj za studena... ak budu za studena velke rozdiely budu asi troxu zlepene kruzky... na pocet najazdenyx km neodporucam podlievat petrolejom na uvolnenie karbonu lepiacix piestne kruzky ;) ale to zalezi aj natom ako mas zakarbonovany motor ale asi dost ;)... inac niesom zastanca tohto riesenia pretoze moze nastat zadrenie...
21:50:34
23.02.2004
23.02.2004

Saky
rozpocet na fabii je kolem 20ti za upravenej polomotor (hlava vacka vsechny upravy na klice vsechny novy dily plus motor a cena prace.. jestli te to zajima detailneji tak se ozvi na mejl.. ale takhle nejak to vyjde a je to motor s cca 90konmi a kroutakem kolem 135Nm samozrejme bez vacka a hlavy bude tak za 14 ale vykonove niz..
21:46:32
23.02.2004
23.02.2004

Saky
ja je delam taky ale cena nevyjde o tolik levnejsi nez felda nebo fabka a vykonem ujetejma km je to nekde jinde.. jinak pokud chce nekdo favo neni problem postavit favo..
21:44:36
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
Jinak s fabií by to mohla bejt sranda, ale ten rozpočet stejně pošli

21:43:08
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
-> Saky: No a o někom kdo ještě dělá oldschool motory jako třeba to favo, nevíš?
21:37:41
23.02.2004
23.02.2004

Saky
chtel sem tam napsat ze uz stavim jen fabky-) ne feldy rozpocet nekdy bude ale je to moc..
21:24:16
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
JOJ! Ta ID karta, to je ale věc! ( God bless 50's !!! )Tak s tim měřákem to necháme, protože já tenhle víkend razim do Semil na chaloupku
No a tam sídlí jeden pán, co šteluje předstih a karbec podle uší a dělá to asi 20 let, tak ho skusim ( "s nebo "z" ? ) přemluvit i na ventily a možná se stavim na zdejším "bazzaaru dílů" co jako za motor . . .

No a tam sídlí jeden pán, co šteluje předstih a karbec podle uší a dělá to asi 20 let, tak ho skusim ( "s nebo "z" ? ) přemluvit i na ventily a možná se stavim na zdejším "bazzaaru dílů" co jako za motor . . .

21:16:12
23.02.2004
23.02.2004

Martin
ID karta neboli karta člena, vyvoláš jí, když klikneš na smajlík u jména člověka. Edituje se pod členství->editace ID karty.
Jinak s časem bych problém tento týden neměl, horší je ale to, že ten měřák tu jako naschvál nemám a můžu pro něj jet až o víkendu. Tak se kdyžtak pak zkus ozvat.
Jinak s časem bych problém tento týden neměl, horší je ale to, že ten měřák tu jako naschvál nemám a můžu pro něj jet až o víkendu. Tak se kdyžtak pak zkus ozvat.
21:10:01
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
No kabely jsou nové a instalované za tepla, vím jak se ty uhlíkové srágory lámou GRRRR!
Jinak co je ID karta a jsem z vinných kopců, takže dát si spicha by nebyl problém, je problém v čase. Napiš návrhy.
Jinak co je ID karta a jsem z vinných kopců, takže dát si spicha by nebyl problém, je problém v čase. Napiš návrhy.
20:56:34
23.02.2004
23.02.2004

Martin
Jinak tlaky u š120 by měly být 1,1MPa +-0,1
20:54:34
23.02.2004
23.02.2004

Martin
-> Honza "Bobr" :Je to fakt, třeba můžeš mít jen zlomenej VN kabel... Těch věcí může být víc, ale spolehlivě to poznáš jen změřením tlaků. Kdybys chtěl, můžu ti je změřit. Vyplň si ID kartu, takhle není vidět odkud jseš, ale předpokládám, že když jsi byl na pražském srazu, tak že jsi z Prahy (i když Praha je taky celkem velká...)
20:52:04
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
Hm, ten minulej příspěvek byl blbej fór. Teď vážně, karbec je sice trchu hodně rozházenej, předstih taky nic moc, ventily nevim - příští týden to zkusim celý poštelovat. Když tak olej sem trochu přetáh asi tak o 2000 km, možná víc, byl měněnej na konci léta + aditivum z bauhausu za 200
svíce nový minulej měsíc. Jinak abych to charakterizoval - mrcha škube a nechce tahnout od vyšších otáček, podle mě má zabírací spektrum tak od 1200 do 2800 a dál čekám jestli se jako pojede, nebo ne, ale je zas pravda že v těhle otáčkách může být i plně naládovaná a jede stejně. Možná neotvírá 2nd komora, co já vim. Prostě jakmile se rozhodnu si ji nechat, tak začne zlobit
, potvora. Nevim, uvidim. Jo!!! Jak's to myslel s těma tlakama, kolik maj bejt u š120 BEZ úprav asi tak po 175000 km bez oprav?

20:26:49
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
2 Kočislav . Myslíš tu bakuli pryskeřice a prachu a bláta nasazenou na sacím potrubí? Vidíš, to mě nenapadlo

20:12:53
23.02.2004
23.02.2004

martyCZ
-> Kočislav: do auta se da zbytecne investovat? ;o)
20:10:38
23.02.2004
23.02.2004

Kočislav
Na základě toho, co píšeš ale podle mě není úplně patrné, že je motor na odchodu. Nech si změřit tlaky a uvidíš. Třeba je na odpis jen karburátor apod. Abys zbytečně neinvestoval.
19:36:26
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
A co rozpocet? Ja jen chtel neco co by mi vydrzelo tak 3 roky nez skoncim skolu, pak bych sel do skodky jen jako hobby. Toz jak pro malé dítě, KDYž si seženu engine, tak se dá sehnat zástavba včetně serepetiček okolo tak do kolika Kč? teď se stejně zase ozala zima, tak nevim

15:28:27
23.02.2004
23.02.2004

Saky
no facka uz nedelam je to skoda prace.. vetsinou sou ve stavu ze je to skoda prace tak uy stavim jen feldy, jenze ja nejsem barbar a nekoupil bych motor a jen ho dla do auta nejdriv by sel na repasi plus upravy atd.. proste koupit facko za 2000 a dat ho tam je sice taky reseni ale ja to nedelam..
15:19:19
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
Ehrm . . . co myslíš tím "lepší" motor????
15:05:10
23.02.2004
23.02.2004

Saky
se zastavbou motoru ti muzu poradit resp zaridit ale sehant favo ne.. ja uz stavim jen lepsi motory ale kdybys chtel lepsi motor tak se ozvi neni problem..
14:52:57
23.02.2004
23.02.2004

Honza "Bobr"
Možná to tu někde bude, ale já se radši zeptám, protože i na škodě 105 zatím hodně věcem nerozumím
. No k jádru pudla, mám tam "motor" š120, ale i když na trojku točí do 97km/h ( ve čtyřech !!!!! ), pak na 4° prostě chcípe jak línej pes a přes 115 km/h nejde . . . a to i když jedu sám, no i to je dost
. Takže by ho to chtělo asi vyměnit a právě proto sem píšu, protože sem na škole a garáž nemám ( Žofi mi stojí na ulici, chuděra ) a proto hledám kontakt na někoho šikovného, kdo by věděl o motoru ( za good cenu ), nejlépe favo a když tak by ho i dovedl za slušnou cenu zastavět. Pokud možno v okolí Práglu. Dík moc a Škodě ZDAR!