skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
barva na výfuk
To jde ... v Brně to někde dělají ?
-> Hrabosh: nechával jsem to dělat v roce 2001, stálo to cca 300 (? už si to moc nepamatuju) a jezdil na autě ještě před měsícem
Máte s tím šopováním někdo zkušenosti ? Kolik to stojí, atd. ?
-> Crestik: No ... to je dobrej napad ... ale co kdyz ty svody potrebuju mit cerny ... ne snad ze bych byl nejak rozmarnej ... ale na veteranu by mely vypadat jako tenkrat.
-> CHIP: našopovat hliníkem
To vazne nikdo nedaval zadnou barvu na vyfukovy svody ? Nejakou poradnou ktera by neco vydrzela .. nejlip temer na vzdycky ?
-> Tampajs: No jo .. ale ja to potrebuju trvale .. ne jenom na chvili .. Aluksyl mam vyzkousenej .. presto ze mnoho kilometru rocne nenajedu .. nevydrzi vic nez jednu sezonu .. to je o nicem ... Nema nekdo zkusenosti se svodama v komaxitu .. prosim ..
-> CHIP: Komaxit bych nedával dle mího to nevydrží
-> PeterP136: I kdyby se nevypálil tak aluksyl dokáže sám zaschnout dost dobře jen mu to dýl trvá

Mna by zase zaujimalo ako sa moze vypalit silikonova farba ked tu iekto zmeral teplotu zvodov a na paohoch skodovky zistil 200 a na rurkach za parohami 300stC. Na nejakom cude v spreji na vyfuky pisu ze sa vypali az pri 350st, ved to sa meter za motorom na aute s motorom vpredu tam kde je vlnovec a katalyzator nemoze nikdy vypalit.
Tak me napadlo pootevrit tohle tema. Chci nabarvit vejfuk na motorce, rozhodl jsem se pro komaxit. Myslite ze to vydrzi? Na tlumici asi ano, ale co svody ?
Jo silikonovou barvu mam taky,ta je slušná.Mam jí z práce grátis.Tady s tim natírají krby a drží to na nich....
Ale problém u výfuků je že to rezne zevnitř.Hlavně spoje trubka/tlumič..... :-(
Ale problém u výfuků je že to rezne zevnitř.Hlavně spoje trubka/tlumič..... :-(
-> Hurdis: dik za navod

-> kuko: na škodovce jsem natíral jednou za rok, spíš kvůli vzhledu, letos jsem dělal komplet celou soustavu na favoritu i na fordu, dneska jsem zrovna kontroloval podvozek a po 3 měsících a cca 9tkm po umytí pořád stejný stav, před nátěrem jen lehce obrousím kartáčem a dvakrát přeběhnu odrezovačem, který nechám odpařit a bez problémů
-> Hurdis:
mna by skor zaujimalo ci to aj ochrani pred hrdzou? bo ja musim vyfuk prebrusit a natierat kazde 2 mesiace a to uz od novoty
mna by skor zaujimalo ci to aj ochrani pred hrdzou? bo ja musim vyfuk prebrusit a natierat kazde 2 mesiace a to uz od novoty
-> minno: je na silikonové bázi, zatím jsem neměl problém ani na svodech ani na tlumičích, všude dřží bez problémů
-> Hurdis: a ten Aluksyl je niečo iné ako bežná vypaľovacia striebrenka? Lebo tá teda nedrží.
dobrá díky chlapi, zkusim to a uvidim, ten silkanol totiž stál za H... a loupal se
-> TC: vypalovací stříbrnou barvou Aluksyl, dělal jsem s tím všechna auta a drží dlouho a dobře
mam to natřené, nějakou černou barvou na kotly a zatím pohoda, ale bohužel nevím co je to zač
, na te pixlovce není nic napsane

chlapi potřebuju natřít výfuk po navaření držáků, ale silkanol už nikdy!!! čim natíráte výfuky i svody???