skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
ozvuceni
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 30.11.2003 do 08.12.2003, založil/a
16:19:49
08.12.2003
08.12.2003

martyCZ
konec debat, hraje to super, jsem spokojeny :o)
12:35:08
08.12.2003
08.12.2003
King
2 Fantozzi: "Na doma" nekomu bohate staci 5W letiteho koncaku MBA810, ale jenom do chvile, nez si uvedomis, jak vypada hudebni signal. Tzn. jakasi smes kmitoctu urcite stredni urovni a z ni cnici spicky s amplitudou treba o 12 dB vyssi nez nase "stredni" hodnota. S toho vypliva, ze zesik hrajici v obyvaku se "strednim" vykonem 5W potrebuje na vykryti onech spicek aspon kratkodobe dodat vykon 20x vyssi. Proto 50-100W na kanal v obyvaku neni nikterak velka snobarna, pokud chces poslouchat cosi jako muziku. Samozrejme pro poslech nekterych dnesnich zkomprimovanych (myslim kompresi dynamiky, ne MP3ky :O) radobyhudebnich opusu staci chrchlak 5W, protoze az 10% zkresleni doda skladbe ten spravny riz a nikdo to nepozna :o)
2 Tuner2: Myslim, ze prave na to vykryti kratkodobych spicek ty koncaky stacej, takze nema cenu se pidit po tom, jestli vydrzi trvale 35W sinus....
2 Tuner2: Myslim, ze prave na to vykryti kratkodobych spicek ty koncaky stacej, takze nema cenu se pidit po tom, jestli vydrzi trvale 35W sinus....
19:13:40
07.12.2003
07.12.2003

Fantozzi
já nevím jak vám, ale mě těch 15w bohatě stačí. Když jedu v autě, tak mě hodně hlasitá hudba (i když se mi líbí tvrdší styly s patřičnou hlasitostní kulisou) v autě rozptyluje, takže jezdím s hudbou zesílenou zhruba o něco víc, než běžná mluva. Ve městě to někdy vypínám úplně, protože chci mít přehled o situaci jak vizuální, tak zvukovej.
Jinak jsem četl (a plně s tím souhlasím), že na ozvučení průměrnýho obýváku bohatě stačí 5w při citlivosti reprosoustavy 100dB. Proto nechápu, proč někdo (jak se tady kdysi debatovalo) kupuje ozvučení přes 1 kW. Jednak tohoto zesílení v autě podle mýho nedosáhne, jednak těžko by to vydržel. Jezdím s kapelou která má aparát cca 2kW a je to sakra mazec a určitě bych to nechtěl mít v autě :-)
Jinak jsem četl (a plně s tím souhlasím), že na ozvučení průměrnýho obýváku bohatě stačí 5w při citlivosti reprosoustavy 100dB. Proto nechápu, proč někdo (jak se tady kdysi debatovalo) kupuje ozvučení přes 1 kW. Jednak tohoto zesílení v autě podle mýho nedosáhne, jednak těžko by to vydržel. Jezdím s kapelou která má aparát cca 2kW a je to sakra mazec a určitě bych to nechtěl mít v autě :-)
18:11:11
07.12.2003
07.12.2003

Tuner#2 - zrušená registrace
King: To je právě ono - krátkodobě je tak možná těch 30W, ale trvale i ty nejdražší Soňáci mají jen 14 - 15W - měřeno v německém Car&hifi časopise - který mimochodem začal vycházet i v českém překladu - SUPER!! a doporučuju. Jinak třeba Alpine u těch nejvyšších modelů má měnič mimo rádia a mají výkon okolo 22 - 25W na kanál, ale to jsou rádia za cca. 20tKč
18:07:21
07.12.2003
07.12.2003

marty CZ: na normální poslech rádia a CD v autě to bude stačit určitě.
12:54:09
05.12.2003
05.12.2003
King
2 Tuner2: Nebud na ty vyrobce autoradii tak zlej :o) Prece koncaky treba Sonackejch radii maji ty koncaky s menicem pro budici cast zesiku (tusim trida H) a tam je s vyjimkou nejhlubsich basu kratkodobe 30W v pohode. Aspon podle datasheetu koncaku. U jednoduchych koncaku typu 2030, 2005, 2009 a spol. je to samozrejme jenom max. 15W do mustku.....
11:27:29
05.12.2003
05.12.2003

martyCZ
no v podstate dneska jdu pro ty repra takze ani ne, mam tu vyhodu ze je budu mit za nakupku takze nebudou ani tak moc drahy, zvazoval jsem dve alternativy, bud to hodit do dveri nebo opd sedadla do nake bedny, zatim tedy volim dvere a na jare pripadne ty bedny pod sedadla
jinak s tim vykonem mas pravdu napul, cca 24W je realnych pri mustkovem zapojeni, sam jsem takovy zesik stavel (s TDA7375 tusim)
necekam od toho buh vi co, chcu neco co bude hrat slusne pro poslech radia nebo cd, ne pro machrovani na sidlisti nebo na srazu
jinak s tim vykonem mas pravdu napul, cca 24W je realnych pri mustkovem zapojeni, sam jsem takovy zesik stavel (s TDA7375 tusim)
necekam od toho buh vi co, chcu neco co bude hrat slusne pro poslech radia nebo cd, ne pro machrovani na sidlisti nebo na srazu
09:37:27
05.12.2003
05.12.2003

-> martyCZ (Martin Sliwka): Rozhodnutí to není špatné, já osobně bych se podíval ještě po firmách jako je Sinus live v lepším provedení Spirit, Helix a nebo Hertz. záleží jaký zvuk máš rád a pokud to budeš živit jen tím rádiem, tak se hlavně koukej na citlivost, protože rádio má malý výkon. To že někde napíšou, že má 4 x 25W nebo dokonce jak je dneska vidět 4 x 45 - 60W to je totální neslysl. trvalý neboli sínusový výkon rádia je maximálně 13 - 15W na kanál - více se bez měniče napětí udělat z 12V nedá a pokud Ti někdo bude tvrdit, že jo, tak kecá!! Proto rozhoduje ta citlivost - čím vyšší tím lépe. Umístění do palubky je silně na nic pokud mám být slušný, protože tam vzniká akustický zkrat a ten repro nehraje - to už jsou lepší chrastící dveře než tohle. Jedna z možností jak umístit repro ve škodovce je pod sedačku do bedny z DTD nebo MDF desky. Nic pak nerezonuje a repro hraje velmi slušně. pokud se navíc jedná o kompa, kdy dáš výškáč na přístrojovku, tak je zvuk velmi dobrý. pokud to budeš dávat do dveří, tak to chce doorboardy - tzn. výstuhu nejlépe z MDF - musíš udělat takovou kapsu, která zpevní celé dveře a ten papundekl. Dveře je nejlepší vylepit bitumenem což je taková asfaltová hmota pohlcující vibrace - pak to bude i ve dveřích hrát slušně. No a do zadu plato z MDF a máš slušnou muziku. Časem zjistíš že to nestačí a koupíš zesilovač a to je už jiné kafe, ale pro začátek to rádio stačí - jinak to, že hrálo lépe než Sony nic neznamená, protože než Sony hraje lépe snad všechno!!! Tu poslední větu ber s nadsázkou :o)) Pokud budeš chtít něco vědět, tak piš spíš na mail, tady jsem se toho všiml jen náhodou.
19:48:10
04.12.2003
04.12.2003
PPP
-> Fantozzi: Dikec za postuchnutie. V tom moze byt pes zakopany. Vrestia priamo do zeme. Skusim ich nasmerovat dozadu ci nebudu zavadzat a ak ano, tak ich dam na zadne plato a dopredu kupim mensie, ktore sa tam uz nejako vojdu. Aspon ich budem moct poriadne priskrutkovat.
16:05:45
04.12.2003
04.12.2003

Fantozzi
-> PPP: no sak ja to myslel trochu ze srandy, no. Je mi jasny ze tam zadnou debnicku nemas. To ze je zvuk basovej - mas ty repraky namireny na sebe, do zeme, ci kam? Vyskac je totiz smerovej, dkezto basy se siri vsemi smery, tak jestli proto ten zvuk nejni basovej
21:34:04
03.12.2003
03.12.2003
Jirka
Myslim ze k tomu radiu je to akorat.Vzdyt maj 35 respektive 50W RMS
17:39:09
03.12.2003
03.12.2003
PPP
-> u-geen: Ozvucnicu nemaju ziadnu. Ale je to stokrat lepsie, nez mat za ozvucnicu plech dveri, ktory vibruje. Spytajte sa hifistov, ako ma vyzerattaka ozvucnica. Okrem istych rozmerov ma byt zvnutra tlmena, tak aby vibracie nerozochvievali steny a tie nerezonovali a nepridavali do zvuku vselijaky svincik. Ja mam tie repraky akurat obalene zozadu kobercom, aby ich nejaky drot alebo lanko neprepichlo (ono pod palubkou vela miesta nie je (jeden je vedla priehradky z gl palubovky a packa na otvarqnie kufra on takmer cvrnka a druhy je pod melou kablov co ide od prechodky a poistkovky. Zvuk maju akurat trochu basovejsi, nez by som chcel, tak neviem ci je to zaltmenim kobercom, palubovkou, alebo tym, ze su to basaky plus vyskace. Pripadne radiom. Samotne repraky som skusat nevyskusal, kedze radio uz bolo v aute a dvakrat tahat kable poza palubku sa mi nechcelo :). Ale mozno som len bol zvyknuty na tie skrkatka, co som mal v aute po predoslom majitelovi :).
-> Fantozzi: Kde by si prosim ta pod palubovkou chcel mat otvorenu ozvucnicu. Ved pod palubovku sa ani prd nevojde, nie to este nejaka bednicka. Tie repraky som tam naskrutkoval pomaly s vyklbenymi prstami :).
-> Fantozzi: Kde by si prosim ta pod palubovkou chcel mat otvorenu ozvucnicu. Ved pod palubovku sa ani prd nevojde, nie to este nejaka bednicka. Tie repraky som tam naskrutkoval pomaly s vyklbenymi prstami :).
00:13:33
03.12.2003
03.12.2003

Fantozzi
-> u-geen: Otevřenou ne?
U kytarovejch komb celkem běžná záležitost
Ale tam to zvuk vytváří a nereprodukuje, ale proti gustu žádnej dišputát. Ony dveře taky nejsou nějak extra vypočítaný, o zadním platu nemluvě, že

22:14:57
02.12.2003
02.12.2003

U-Geen
-> PPP: Pod palubovku? a jakoupak tam maj ozvucnici?
21:15:09
02.12.2003
02.12.2003

Martin
Ty Magnaty nejsou špatný a hrát budou určitě dobře. Ale zkus se mrknout na repro SinusLive www.autohifi.cz/shop_good
s.php3?g_id=52 . Možná, že by hrály líp, než ty Magnaty.
20:39:02
02.12.2003
02.12.2003

martyCZ
hmmm, to jsem se zase dozvedel uzitecne veci - mam si koupit repracky do vietnamcu ... tak diq
20:32:50
02.12.2003
02.12.2003
PPP
Ja mam eltu (vlastne medion v belasom :) ) a ked porovnam repraciky co mi zostali po povodnom majitelovi (15W papier asi 12cm) a nove (ani neviem meno asi nejaky asistech cico, ale PP, tiez asi 12cm, 40W, basak kombinovany s vyskacom) tak tie nove aspon neskrcia, takze nove repro sa oplati (a nie nieco od vietnamcov s deklarovanymi max 5W). Kedze nie som TUNER, tak si akurat doladim vysky a basy na radiu a som spokojny. Aj tak proti spanku za volantom su najlepsie spravy alebo rozhovory, takze tam mi je aparatura za +20tSk na ho... . Inac tie 4x25W radia mi len so zadnymi repracikmi (tymi papierovymi) spolahlivo prekricalo motor uz na 70% hladistosti a aj s prednymi (novymi 40W, kombinovanymi kus za 400Sk) uz na 30% a pri 50% som rozumel vsetkemu aj pri vytacani motora pri rozbiehani do kopca.
A uz vobec nechapem montaz super kvalitnej aparatury do auta. Aj keby mala neviem aky super alebo verny zvuk, tak ho myslim ostatne ruchy (najma motor) prehlusia. Neviem, kolko stoja tie bull powery, ale ak stoja viac nez polovicu ceny radia tak je to fakt sialenstvo.
Inac yadne repra isli do plata a predne pod palubovku. Akurat pri skrutkovani by sa mi zisli gumene prsty :) :(.
A uz vobec nechapem montaz super kvalitnej aparatury do auta. Aj keby mala neviem aky super alebo verny zvuk, tak ho myslim ostatne ruchy (najma motor) prehlusia. Neviem, kolko stoja tie bull powery, ale ak stoja viac nez polovicu ceny radia tak je to fakt sialenstvo.
Inac yadne repra isli do plata a predne pod palubovku. Akurat pri skrutkovani by sa mi zisli gumene prsty :) :(.
11:51:20
02.12.2003
02.12.2003

Vojta - zrušená registrace
No jo jen ty repraky si muzes koupit i od pana vietnamce pokud to chces ¨zivit takovym radiem. Pro sub a takovy repra to si raci porid nejaky zesak.....ja v tom sice nejsem zadny expert tak se raci poptej nekoho kdo tomu rozumu treba TUNER 2 atd
11:50:02
01.12.2003
01.12.2003

martyCZ
no to radio neni zase tak spatne jak vypada, v oktavce hralo lip nez naky cd sonac
11:44:58
01.12.2003
01.12.2003

martyCZ
skoda do auta? nebo skoda na to radio? nebo skoda? :o)
00:46:53
01.12.2003
01.12.2003

U-Geen
Skoro skoda tech repraku :-)
22:29:24
30.11.2003
30.11.2003

martyCZ
chtel bych sve auticko nejak ozvucit, tak shanim repraky, uz jsem temer 100% rozhodnuty pro magnaty, konkretne Bull Power 213 dopredu do dveri, pokud to bude malo tak jeste Bull Power 132 dozadu do dveri pripadne jeste naky sub za sedadla nebo do plata
zivit to budu radiem medion 4295 (4x25W RMS)
zivit to budu radiem medion 4295 (4x25W RMS)