Ake Do prip. autoalarm?

prohledat
35 příspěvků (zobrazeno 1 až 35) od 17.12.2005 do 23.12.2005, založil/a PeterP136
řadit dle data
16:39:03
23.12.2005
Milos
-> Nojmis: ne ja to citam cele neboj, len viem ze s petom sa bavit,,,, no sak vidis1 je to dobry ne47
14:44:22
23.12.2005
Nojmis
-> PeterP136: myslim ze vyrobky jablotronu dokazi uspokojit vsechny narocnejsi zakazniky a to hlavne pro spolehlivost a technickou podporu.

vyjadril jsi se naprosto presne, mas uplnou pravdu,priaste me zastav a vysvetli mi to jak se veci doopravdy maji. rad te dopurucim ostatnim,az budou mit potrebu neco zabezpecit.je spousta lidi kteri si hraji na odborniky a vubec jimi nejsou. To jsem presne ja.

jinak do feldy jsem nacpal snad vsechny dostupny prostredky na alarm s centralem a GPS. a myslim ze to mam pomerne vyladeny. prakticky to po cem se shanis ty tak bylo i jednim z mych pozadavku. ale jak rikam. na srazech se ukazuji spojilery a kridla, ja mam vypilovany alarm+dalsi elektroniku v aute a mel jsem za to ze se trochu vyznam. nicmene utvrdil jsi me ze mych 7let byl jen zbytecne zabity cas. Uznavam ses odbornik, nedokazu ti lepe poradit.

tak a pomalu jdu domu cekat na jeziska

87 87 87

14:32:14
23.12.2005
PeterP136
-> Nojmis: Ak inac ja sa rad s kymkolvek pobavim na temu DO a alarmov, rad sa nieco dozviem, lenze z tvojej strany som nevidel ziaden pokus o diskusiu.

Dufam, ze m anepovazujes za narocneho zakaznika len prto, lebo by som mal rad v aute nejaku tu imobilizaciu a k tomu aj nejake to Do na otvaranie kufra, kedze tie okrasne ochranne stitky nejaki zberatelia ulamuju a mne zahrdzavel zamok, takze kufor musim otvarat uz len z vodicovych dveri co je niekedy dost neprijemne, ked mam na sebe 20kg batoziny 4
14:26:21
23.12.2005
PeterP136
-> Nojmis: Zase tvrdis, len ze to co pisem su nezmysly, rovnako silny argument odo mna bude, ked sem skopirujem tvoj prispevok a napisem ze su to bludy. uznas, to? Asi nie. Tak sa nediv, ze ja tvoje "argumenty" tiez nemozem uznat.

1. CL305 ma akurat vystup na sirenku, central a jeden volitelny vystup (imobilizer/impuz na tlac. 2), v porovnani s tym co som vymenoval nizsie o radixe je to snad uznatelne aj medzinarodnymi rozhodcami, ako menej funkcii, ani CA325 nema o nic viac vystupv. Pozor bavime sa tu o funkciach DO, teda mozno by som mal radsej pouzit slovo vystup, potom mozno uznas, ze jablotron DO vela vystupov nema.

2. vid 1

3. "V základnom nastavení (programovateľný výstup PGM nastavený na IMO)

je možné vozidlo uzamknúť tlačidlom A a odomknúť tlačidlom B diaľkového

ovládača. Ak je programovateľný výstup PGM nastavený na funkciu KUFOR,

vozidlo sa uzamyká a odomyká tlačidlom A. Pri stlačení tlačidla B na výstupe

PGM je generovaný 0,5 sek. impulz, ktorý je možné využiť pre odskok kufra." toto je z manualu, mozes si to tam vyhaladat. Pre alarm je tam uvedene: "Podrobný popis dodaného štvortlačidlového ovládača RC-40

nájdete v priloženom návode.

Z výroby sú využité tlačidlá A a B. Ak je na ovládanie

potrebné využiť tlačidlá 1 a 2 (ďalší autoalarm, domový

zabezpečovací systém, garážová brána, svetlo pred garážou

…), potom v ďalšom texte platí A=1, B=2."

Stale tvrdis, ze JB DO ma aj viac nez 2 pouzitelne tlacidla? Ovladace ano, ale jeden prijmac DO obsluzi len dve tlacidla o com pises, ze taram.

4. vid 3, je pravda ze alarm za 5litrov ma na vystupe pre central moznost (az?) 60sekundoveho vystupu a tym zaitahnut okna, lenze napchat na takyto signal aj central nie je podla mojho nazoru vhodne. CL305 takuto moznost nema a ine DO im v ponuke nevidim.

5. vid 1,2,3,4

6. volitelny vystup, ktory je bud alebo nepovazujem za doplnkovy. Ty mozno ano.

7. To si tvrdil ty, ked si pisal, ze som obzeral nejake 4rocne veci. A kedze som obzeral ich stranku cez vikend, tak to implikuje, ze podla teba maju na stranke 4rocne stariny. Ale matematicka logika ti asi velmi nevonia. Radsej blondinkovu vsak ? 1

Doplnkovy vystup vid bod 6. Bud alebo vystup nepovazujem za dopolnkovy. Ak je totiz "bud" velmi uzitocna funkcia a "alebo" zbytocna, tak je to podla mna blbost a ak su obe funkcie uzitocne, tak to predsa dam na dva nezavisle vystupy. Ak toto nepovazujes za preslap jablotronu, tak si urcite tolerantnejsi nez ja, ale ked uz si mam nieco kupovat, tak si vyberam. A jablotron mi proste neposkytuje to co od DO pozadujem. A pritom by mi uplne stacilo aby DO malo jeden vystup s trvalym signalom po odomknuti kvoli imobilizeru a jeden nezavisly od vsetkeho okrem niektoreho tlacitka pre otvaranie kufra. Aj na okna by som si bud urobil vlastnu jednotku alebo kupil tu na dovieranie od JB.

Uznavam,z e jablotron ohladne cidiel a mozno aj bezpecnosti komunikacie ovladacov bude na tom asi dost dobre, ked vyhrali dake ceny, ale ja nechcem alarm, ale DO, to je dovod preco pisem, ze DO od jablotronu nie. Mozno som Ta tym popichol, ale je to bohuzial tak. V pripade alarmu by som uz rozmyslal inak.
12:34:51
23.12.2005
Nojmis
-> Milos: nestranici se smejou1
12:26:42
23.12.2005
Milos
-> Nojmis: 3
11:19:11
23.12.2005
Nojmis
tady mas ty svoje bludy:

1/VIem ze jablotron sa povazuje za kvalitu ale funkcii ma akosi malo

2/A to jablotronacke doplnkovymi funkciami akurat nevynika.

3/Prave to je ofajc jablotronu, ze tam sice mas 4 tlacitka, ale kym si nekupis druhy prijmac a nebachnes ho napriklad na vrata od garaze tak su ti akurat na okrasu

4/Proste jablotron ma len dve pouzitelne tlacitka, pricom jedno sluzi na zamykanie a druhe na odomykanie (mozno je tam aj nejake vyhladavanie auta pri podrzani niektoreho z nich) a da sa nastavit tak aby sa odomykalo aj zamykalo jednym talcidlom a druhe bude sluzit ako doplnkova funkcia. Hacik je v tom, ze ta doplnkova funkcia obsadi vystup, ktory by inac sluzi ako signal pre imobilizer (napriklad pre rele na odpojenie beniznoveho cerpadla). Nema ziaden 30sekundovy vystup na zatiahnutie okien a dalsi vystup pre lubovolne vyuzitie.

TAK TOHLE JE ASI NEJVETSI NESMYSL

5/Proste s uzitkovostou je na tom jablotron dost biedne.

6/Keby mali aspon jeden doplnkovy vystup

DALSI KRAVINA

7/ze jablotron neaktualizuje stranky

POSLEDNI AKTUALIZACE STRANEK VCETNE E-SHOPU 15.12.

v jednom prispevku pises ze jablotron nema zadny volny vystup, a pak najednou tvrdis ze jedno tlacitko na DO obsadi vystup napr. na imobilizer. Tak ted nevim. myslim ze ctu vse a nejak v tom asi plaves.

tohle jsou jenom dohady, chtel jsi to vypsat tak tady to je

10:29:31
23.12.2005
PeterP136
-> Nojmis: Skus namiesto argument: ses mimo misu, napisat presne v ktorej vete som napisal blud. uznam aj droby omyl.
10:27:53
23.12.2005
PeterP136
-> Nojmis: Ja za to nemozem, ze jablotron neaktualizuje stranky. To ale tvrdis Ty, ze ich neaktualizuje, nie ja.

A zacinas mi pripominat Tunera#2. Ten tiez pouziva argumenty tyopu: ses blbej a pod.

Skus namiesto toho pouzit argument typu: tento a tento vyrobok jablotronu splna to co pozadujes. Ja nie som dealer jablotronu (neber to zle, pod dealerom nemyslim len priekupnikov, ale aj motnaznikov), takze nemam od nich najnovsie papierove informacie a mozem sa orientovat len podla ponuky na internete, v ktore som nic co by mi vyhovovalo nenasiel. Len to co som nizsie popisoval.

Okrem toho mas dalsiu tunerovsku vlastnost: necitas predosle prispevky nez nieco napises. Tak sa mi mari, ze som toto vlokno zalozil ja s otazkou AKE DO ALEBO ALARM, ale asi nie, pretoze Vase velicenstvo vie urcite lepsie ze sa nic nepytam, len rozdavam kopu bludov.

Howgh.
09:23:38
23.12.2005
Nojmis
-> PeterP136: je videt ze ses naprosto mimo misu, ale uplne. sevsemi funkcemi ktere jsi jmenoval neni problem. asi jsi koukal na nejaky starsi vyrobky jablotronu, ale tak cca 5let zpatky. ale co se tyce el. oken a centralu tak to mel jablotron driv nez se elektricky okna zacaly vubec prodavat. Diskuse s tebou je asi naprostonerealna, protoze ostatni krmis vyslovene nesmyslama. Sorry, zkus se nejdriv hooodne ptat a pak srovnavat. je par zakazniku, kteri jsou hodne narocni a za tech 7let co se tim zivim se jich uz naslo nekolik.no neboj si mezi nima8

-> Pilot 105: myslim ze je to realne. mel jsem cloveka ktery chtel kratkym stiskem odemknout ridic-spolujezdec. a ostatni dvere a kufr zamknuty. a jinou kombinaci, napr dvoustiskem otevrit jen kufr a dalsim tlacitkem cele auto. pokud by jsi pouzil klicenku se 4mi tlacitky, mas na vyber nekolik kombinaci.: A, B, A+B, 1, 2, 1+2. tudiz 6ti kanal a s tim uz se necha vymyslet tolik volovin. podotykam vse s jednou RJ. pokud budes chtit muzeme neco poskladat presicq nebo e-mail
20:15:13
22.12.2005
PeterP136
-> TOMAS: Vdaka, ale netreba, aj tak by som sa k tomu tak skoro nedostal, najprv si mmusim prestudovat ten odkaz co si napisal.

-> Pilot 105: To praveze netusim kto to vyraba. Mozes sa na nich skusit obratit, a potom to napis sem.

Ak ide o to zatvaranie okien, tak to je prilis jednoduche, tie pridavne jednotky co ma jablotron su inteligentnejsie, ale ak maju motorky samotne system proti pretazeniu alebo su dostatocne odolne, tak im staci aj obycajne 30s zapojenie pod prud.

Co sa tyka otvorenia vodicovych dveri, to je dobry napad, na to sa moze pousit aux2, teda 4te tlacidlo.
19:21:15
22.12.2005
Pilot 105
-> PeterP136: Děkuji za vysvětlení.

Ten "Modul CZ DO" umí zajímavě věci, nevíš kdo to vyrábí? Přímo PHOBOS, nebo to je jen distributor? Podobné funkce jsem u jiných DO neviděl. Třeba to zavírání oken, se většinou řeší extra jednotkou.

Já bych třeba uvítal DO, které by umělo buď otevřít jenom dveře řidiče, nebo celé auto, jako u moderních DO montovaných to současných aut, ale to asi neexistuje.
22:04:16
21.12.2005
TOMAS
-> PeterP136: www.fbcom.cz jsou trozku drazsi ale vyplati se,kdyztak ti zitra v praci zjistim adresu primo na dovozce jestli chces
21:51:27
21.12.2005
PeterP136
-> TOMAS: Ja som ta len chcel podpichnut k nejakej adrese na web vyrobcu, predajcu idealne aj so schemou. 4 Ja viem ze si to mozem najst aj sam, ale je tu problem. Vrodena lenivost 3
21:47:59
21.12.2005
TOMAS
-> PeterP136: to ja taky ne tok se topise COBRA ...........sory
21:40:34
21.12.2005
PeterP136
-> TOMAS: No to verim, ja byt zlodej a vidiet v aute kobru, tak ani neskumam ci je ziva alebo mrtva 1
21:17:51
21.12.2005
TOMAS
-> PeterP136: ja mam kobru a jsem sni velice spokojen a ma spoustu program funkci bez nutnosti montaze prid modulu
21:15:04
21.12.2005
PeterP136
Proste s uzitkovostou je na tom jablotron dost biedne. Nevravim ze vyraba smejdy, len akosi zabudli ze kvalita nie je udavana len kvalitou vyhotovenia ale aj vymozenostami ktore vyrobok ponuka. Keby mali aspon jeden doplnkovy vystup tak sa asi orientujem nan, kedze su nan dobre referencie. Takto sa musim poobzerat u konkurencie, ktora je navyse aj lacnejsia. Beriem to ze ak chcem kvalitny alarm, tak na cenu nemam hladiet, lenze ja chcem DO a tam sa toho vela neda pobabrat. Snad jedine taky ovladac ako mam teraz, ked si mackam tlacitka vo vrecku zahybom latky pri kazdom kroku, takze nez obidem auto, tak je trikrat zamknute aj odomknute. 1
21:09:17
21.12.2005
PeterP136
-> Pilot 105: Prave to je ofajc jablotronu, ze tam sice mas 4 tlacitka, ale kym si nekupis druhy prijmac a nebachnes ho napriklad na vrata od garaze tak su ti akurat na okrasu, zatial co ten radix ma vsetky 4 tlacitka vyuzitelne s jednou jednotkou.

Proste jablotron ma len dve pouzitelne tlacitka, pricom jedno sluzi na zamykanie a druhe na odomykanie (mozno je tam aj nejake vyhladavanie auta pri podrzani niektoreho z nich) a da sa nastavit tak aby sa odomykalo aj zamykalo jednym talcidlom a druhe bude sluzit ako doplnkova funkcia. Hacik je v tom, ze ta doplnkova funkcia obsadi vystup, ktory by inac sluzi ako signal pre imobilizer (napriklad pre rele na odpojenie beniznoveho cerpadla). Nema ziaden 30sekundovy vystup na zatiahnutie okien a dalsi vystup pre lubovolne vyuzitie.
02:59:07
21.12.2005
Pilot 105
-> Nojmis: Vidím, že se specializuješ na Jablotron, proto bych ne tebe měl dotaz. Umí dálka od Jablotronu odemykat pouze dveře řidiče např. při krátkém stisku tlačítka a komplet celé auto při dlouhém stisku tlačítka, nebo se dají nějak ta 4 tlačítka na DO naprogramovat. K čemu tam jsou vůbec 4?
02:54:39
21.12.2005
Pilot 105
-> PeterP136: Prosím tě můžeš mi napsat co za dolňkové funkce nemá Jablotron a jiné DO ano.
22:40:40
20.12.2005
Mishoooo
-> PeterP136: co tam chces studovat???9 mame ho vsetci v ba a preto si dovolim tvrdit ze ma vsetky tie vlastnosti co si chcel... lebo v reklame to praveze nieje vobec spomenute4
21:19:44
20.12.2005
PeterP136
-> Nojmis: Mozno je to tym, ze ja nechcem alarm, ale DO. 4 A to jablotronacke doplnkovymi funkciami akurat nevynika.

-> Mishoooo: Myslis, ze ma tam nechaju tie manualy tak hodinku, dve tri, 10 studovat? 3 .

Ale v pohode, uz mi z phobosu poslali schemy a ten radix, a vyzera to byt komplet, takze to trosku prestudujem a uvidime. Hlavne je tam komplet popis signalov a o to mi slo. Nejaky reklamny vypocet vlastnosti mi velmi nepomoze.
19:47:47
20.12.2005
Milos
-> Nojmis: to bude tym , ze peterp136 neni z tvojeho okoli 1
08:01:31
20.12.2005
Nojmis
jeste se mi nestalo aby me nebo nekoho z meho okoli autoalarm od jablotronu neuspokojil
23:18:41
19.12.2005
Tomáš SK
-> PeterP136: A co si myslis, ze na tej scheme najdes? Je to na vsetkych alarmoch (snad okrem Jablotronu s ich modulmi) rovnake. Vystup na central, pager, vstup od dveri (-), od dveri (+) - toto sa da pouzit na ext. vstup, od kufra, vystup na kufor, vystup na sirenu a smerovky a servisne tlacidlo, vstup z otrasoveho cidla a jednoho doplnkoveho cidla (napr. polohove). Potom ovladanie "imobilizeru" vo forme relatka. Schemu na ten Molpir a parametre by som si velmi rad porovnal, verim, ze nema tolko funkcii.
22:32:38
19.12.2005
Mishoooo
-> PeterP136: ti vravim skoc na hrachovu a tam su velmo ochotny a vyznaju sa .. aspon technici4
21:16:36
19.12.2005
PeterP136
-> Mishoooo: Co sa tyka popisu toho co predavaju tak je to proste bieda. Je to len reklama, ale uzitocnej informacie sa stade nedozvies. Phobos je nieco podobne, ale mozno z nich vytiahnem nieco blizsie.
20:47:53
19.12.2005
Mishoooo
-> PeterP136: ale pozeram manual tam nieje... skoc na hrachovu a tam tzi ho ochotne ukazu, len sa nezlakni... vyzera to ako sidlo CIA1
20:45:37
19.12.2005
Mishoooo
-> PeterP136: mrkni este raz na tu stranku a hned prvy riadok z vrchu blika NEPREHLIADNITE a vedla toho je aj alarm Lightsecurity. to si pozry mas tam vsetky nizsie spomenute funkcie za smiesnu cenu4
20:42:11
19.12.2005
PeterP136
-> Mishoooo: Nejako som tam nenasiel nic pouzitelne.

ALe z phobosu sa mi uz ozvali tak snad od nich vydrankam aj montazny manual. Bez neho to bude macka vo vreci. Jablotron ma napriklad manualy volne pristupne lenze doplnkove funkcie ich DO a alarmov su trosku pozadu.
20:33:32
19.12.2005
PeterP136
-> Tomáš SK: Ktory mas? Bol k tomu aj nejaky montazny navod so vstupmi a vystupmi?
19:51:23
19.12.2005
Tomáš SK
-> PeterP136: Som za ten Radix, za 1000Sk naviac mas oproti samotnemu DO dalsie funkcie a je ich dost. Mam tiez alarm od nich.
21:04:52
17.12.2005
Mishoooo
-> PeterP136: www.molpir.sk/VSETKO.htm
18:05:24
17.12.2005
PeterP136
Neviete mi poradit nejake slusne (a lacne :) ) DO hoci aj s alarmom? Rad by som keby malo viac funkcii. Nielen na odomykanie ale aj zapnutie imobilizeru, otvorenie 5 dveri, vytiahnutie okien a pod.

VIem ze jablotron sa povazuje za kvalitu ale funkcii ma akosi malo (2).

Zatial sa mi najviac pozdava toto ale nemam k nemu ziadnu schemu zapojenia takze neviem nakolko vyuzitelne to ma spominane funkcie:

www.phobos-systems.sk/pro dukty.php?id=85&...

pripadne len samotne DO

www.phobos-systems.sk/pro dukty.php?idK=0013

mate niekto lepsi tip? Idealne aj so schemou zapojenia. Pripadne schemu k tomuto.
Extreme Tyres