skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lpg
21:26:45
12.11.2005
12.11.2005

Morda
-> PeterP136: Ja uz to mam vsio doma,komplet cely plyn demontovany zo skodovky,Ale momentalne mam dole motor,ked ho nahodim dam ti vediet,dik za ochotu.
16:07:06
12.11.2005
12.11.2005

PeterP136
Potom je potrebne rozmysliet si kde das plniace hrdlo (oficialne pod pravym zadnym svetlom, ale neoficialne niekam dobre ukryt), kde das splynovac (oficialne vlavo pod pant veka motor. priesoru, neoficialne asi az do podbehu a zakryt ), ako uchytis nadrz (ci ju pribijes na podlahu za sedacky ako je to oficialne a tym si zahatas pohodlny pristup k spojke, prevodovke a starteru, alebo ju pripevnis na stenu k motoru alebo na nejake nozicky), kam das baterku (ak budes mat len 35l nadrz, tak moze ostat za sedackami aj ked asi uz nie v kasliku, ak vacsiu tak k motoru alebo do kufra) no a kam das ovladaciu krabicku (to bude asi najtazsie rozhodovanie :))) ). Tu krabicku davaju pod spinacku, ale to je pakaren, lebo ked startujes tak potrebujes obcas zasytit a jednou rukou tocit klucom aj sytit je mierne povedane nepohodlne. Ja som ju premiestnil vlavo pod ovladac svetiel (mam gl palubovku). Sice vynimocne do nej kopnem kolenom, ale je to tam omnoho praktickejsie a lepsie vidno na ledky.
Ked to budes de/montovat, mozem prist pomoct, len sa musis zahlasit vcas vopred aby som sa zariadil. Ale skutocne to nie je nic zlozite, len to chvilu trva, lebo je tam dost roboty.
Ked to budes de/montovat, mozem prist pomoct, len sa musis zahlasit vcas vopred aby som sa zariadil. Ale skutocne to nie je nic zlozite, len to chvilu trva, lebo je tam dost roboty.
15:58:07
12.11.2005
12.11.2005

PeterP136
-> Morda: Pomoct sa da, poradit takisto. Akurat som zatial toho vela nerobil. Dolezite je nebat sa toho ale rozmyslat pri montazi aj demontazi. Ak to chces mat co najlacnejsie tak jedine vymontovat vsetko z nejakej skodovky, ktoru majitel rozpredava. Vtedy je treba dat bacha na rurky aby si ich nezlomil pri vyberani. Nemyslim tym zlomit = prasknut, ale spucit rurku v ohyba tak ze nebude priechodna.
Elektrika nie je nic extra, akurat dva elektroventily a sytic, doletize je len fakt ulozit rurky tak ako boli aby sa o nejaky kus kasne nerozpilili vibraciami. Tomu sa da lahko predist ulozenim do husich krkov. Najlepsie je nafotit si to pred vymontovanim.
Elektrika nie je nic extra, akurat dva elektroventily a sytic, doletize je len fakt ulozit rurky tak ako boli aby sa o nejaky kus kasne nerozpilili vibraciami. Tomu sa da lahko predist ulozenim do husich krkov. Najlepsie je nafotit si to pred vymontovanim.
10:39:32
12.11.2005
12.11.2005

Morda
-> PeterP136: Peto ty by si mi stim nemohol pomoct,
TO ALL Chalani a neviete niaky web s dobrym popisom alebo shcemou??
TO ALL Chalani a neviete niaky web s dobrym popisom alebo shcemou??
08:19:46
12.11.2005
12.11.2005

PeterP136
A este ak nebodaj natrafite na montaznikov, co sa vas pred montazou opytaju ci chete skrutky poznik alebo nerez, tak nevahajte a zverte im auto. Co viem, tak vsetci pouzivaju bud codumdal alebo skrutky co im dodaju spolku s materialom, teda len olejovane ani nie su v pozinku. Takze po roku mate okolo hrdzla pekne pruzky od hrdze a hrdlo date dolu len vrtackou.
A este ak mozem odporucit znacku, tak ak mozete vyhnite sa lovatu a lovtecu. Podla ohlasov ludi maju velmi malu zivotnost membran a celkovo splynovacov. Ja som spokojny s landirenzom, jednak je masivnejsie a po 4 rokoch a 60tkm nebadam rozdiel v spotrebe a reakciach auta.
A este ak mozem odporucit znacku, tak ak mozete vyhnite sa lovatu a lovtecu. Podla ohlasov ludi maju velmi malu zivotnost membran a celkovo splynovacov. Ja som spokojny s landirenzom, jednak je masivnejsie a po 4 rokoch a 60tkm nebadam rozdiel v spotrebe a reakciach auta.
08:14:13
12.11.2005
12.11.2005

Baghira
-> Johny Death: Proč, to by musel bejt pořádný jelito, aby na tom něco zkurvil.
08:14:12
12.11.2005
12.11.2005

PeterP136
Naljepsie je to spravit ako windman. On si to zabudoval sam (co je jedina moznoast ak to chces mat tip-top, pretoze ani kamarat sa ti s tym nebude velmi srat) a dal to prezriet a opapierovat kamaratovi. Vlastne medzi zastavbou doma a u montaznikov je rozdiel v tom, ze oni ti to zmrvia lebo o odflaknu a ty ak to zmrvis, tak preto lebo s tym nemas skusnosti. Vysledok je rovnaky. Akurat ak esi das pozor tak to nezmrvis, co sa o 99,99% montaznikoch neda povedat. Dolezite je dobre nasadit medene tesniace "gulicky" a viest rurky a kabelaz tak aby sa nepredrali.
00:56:47
12.11.2005
12.11.2005

Johny Death
-> Morda: no pak doufam ze nemas gatáž vedle mě

22:49:43
11.11.2005
11.11.2005

King
Je potreba projit stranky prodejcu komponentu LPG. Jinak predpokladam, ze ti jde o svepomocnou (ilegalni :) zastavbu pouzityho zarizeni z jinyho auta a pak je tim nejlepsim schematem presne okopirovat zastavbu z toho minulyho auta. Tak jsem to udelal i ja.
22:30:22
11.11.2005
11.11.2005

Morda
Neviete niekto kde najdem niake shcemy na zapojenie a namontovanie LPG??DIk