Vyvážení kol na autě

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 02.07.2005 do 03.09.2005, založil/a Kočislav
řadit dle data
11:07:26
03.09.2005
Kočislav
Tak mám jiný náboj. Ten starý měl trošku vůli na ozubení toho hřídele - kvedlal se mírně jakoby nahoru a dolů. Dovalil jsem jiný, který takovou vůli nemá, ale problém se tím nevyřešil.
11:01:39
06.07.2005
Kočislav
Aha, kolo jsem nedával z jiného auta, ale zkoušel jsem prohodit levé za pravé, obě jsem předtím dával vyvážit. Myslítě, že na tom vyvážení na autě by přišli na příčinu závady?
17:11:48
03.07.2005
Petr P
Mě to při brždění taky dělalo. Může být křivý buben, náboj nebo osa.. Nebo náboj špatně sedí na ose. Podle mne jestli to někdy bylo málo dotažený, mohlo se to vymačkat a sedí nakřivo..

Takže jestli to cuká při dobržďování, hledal bych závadu jinde než v kole.
13:16:38
03.07.2005
Crack
hele a skouišel si tam dát jiný kolo?třeba náký vyvážený od kámoše!?
10:04:45
03.07.2005
Kočislav
No, pneu jsou zánovní a jsou sjeté naprosto stejnoměrně, resp. případné rozdíly by ještě nebyly poznat. S tou geometrií nevím. Každopádně je pravda, že i při brždění, když třeba u křižovatky těsně před zastavením finálně dobržďuji, auto mi (a zase mám pocit že z LZ kola) trochu jakoby cuká dopředu a dozadu, jakoby byl křivý buben nebo tak něco.

Kola vyvážená mám, ale od toho vyvážení na autě si slibuju to, že by třeba přišli na to, jestli nemůže být křivá hlava toho kola apod. Protože jak jsem psal, jak kola, tak bubny jsem proházel a jde to pořád zleva. Ještě jsem slyšel názor, že by to mohl dělat špatný silentblok na převodovce. Nevím.
11:51:13
02.07.2005
Petr P
Myslíš že je to od nevyvážení? To by muselo bejt asi fakt dost nevyvážený, aby se to vzadu projevilo a když jsi to teď nechal vyvažovat.. Jo někdy když máš trřeba blbou geometrii a špatné tlumiče se guma může sjet nějak našišato, že ani to vyvážení nepomůže..

Nedělá to spíš při brždění?

11:08:08
02.07.2005
Kočislav
Nevíte, kde v Praze tuto službu poskytují?

Při vyšších rychlostech mi jakoby kope levé zadní kolo. Dal jsem kola vyvážit, nepomohlo to. Prohodil jsem kola, bubny, ale stále to dělá levá strana. Mám vlečku.
Extreme Tyres