Best olej do převodovky...

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 01.07.2005 do 03.07.2005, založil/a Strnadek
řadit dle data
01:20:28
03.07.2005
Strnadek
Dík za ten odkaz na Techweb... četl jsem to (2x) ale kritika směřuje k použití metaltecu v motorovém oleji. O tom že by se to nemělo lejt do převodovky tam nic neni (nebo sem slepej). Moje důvody - už ho mám (metaltec), co s nim jinýho - hučí diferák (nebylo to ložisko, anebo jsem koupil ložisko na h...) a už mě to sere... brzo mi asi praskne hlava z toho kraválu, vyzkoušim ten šmejd, převodovka je nic moc už teď (místo trojky padá pětka, dvojka tam nejde pokud nezpomalim na rychlost šneka)... Prostě to zkusim... Ale dík za varování (pak aspoň vim komu si postěžovat)...
18:29:33
02.07.2005
Petr P
Jen ten Metaltec ti tam nedoporučuju dávat. Převodový i motorový oleje jsou už z výroby aditivovaný tak, aby co nejlépe plnili svoji funkci. Plno těhle aditiv je jen podvod, nebo používaj nevhodná a zastaralá aditiva. Některé můžou motoru i dost uškodit.

V převodovce, pokud bude aditivum skutečně snižovat tření, ti nejspíš zhorší synchronizaci.

Několik článků o tom vyšlo na Techwebu, třeba tento skoda.panda.cz/clanek.php 3?id=405

Píše se tam i o Metaltec 1.
13:55:27
02.07.2005
Strnadek
Když se na ní mrknu zespoda, tak je to takovej ten stálej stav -nekape, ale suchá taky neni... (prošlo to ofiko stk, a o převodovce se technik nezmínil vůbec, že by se mu nelíbila) Takže u mě to bude výměna oleje + metaltec-1...
12:08:31
02.07.2005
Petr P
No jestli ho už tak dlouho dolejváš, neblíží se spíš čas, kdy bude nudno tu převodovku alespoň nějak utěsnit? 3

Já tam po "generálce" možná dám MOGUL SYNTRANS 75W-90.
22:11:05
01.07.2005
Strnadek
Chtěl bych něco speciálního a né tu kaši co tam mám teď... Co tam lejete vy (nezajímá mě kolik to stojí)... Už ho dolejvám moc dlouho, nastal čas výměny...
Extreme Tyres