-> charon: Jinak co se Hechtu týče, tak já vůbec spokojenej nejsem.
Co jsem na firmě cca 8 let dělal se Stihl plotostřihem, podařilo se mi zničit jednu sadu nožů (jinak běžné opotřebení).
...když jsem před rokem a půl začal živnostničit, pořídil jsem cca za bůra (třetinová cena oproti podobnému Stihl) plotostřih Hecht - říkal jsem si, že na to mé občasné použití musí stačit i za cenu nižší životnosti motoru a že mne stejně přežije. Ergonomicky fajn, výkonově OK, ale když po druhém použití prasklo víčko nádrže a její obsah se mi přemístil do kufru škodovky, začal jsem pochybovat...
...a když jsem v půli první sezony zlomil první nůž, říkal jsem si, že je to snad nějaká blbá náhoda, která se stane maximálně jednou za 10 let...
...nový nůž v Hechtu stál cca 1000 Kč (v liště plotostřihu jsou dva) a půl hodiny jsem strávil čekáním, než ho ve skladu našli...
...a když během letoška zničil další dva nože, začal jsem litovat, že jsem nepořídil něco značkového. Nevím, z jaké oceli to dělají, ale oproti stihláckým nožům (které stály cca 1500 za kus) to vydrží prd. A když mi teď v půli září v obrovské prodejně Hecht v Mukařově řekli, že skladem mají jen jeden nůž a že další bude nejdřív někdy v říjnu...
Řekl jsem si, že druhý nůž seženu v jiné prodejně Hecht - jednu mám víceméně cestou do Klánovic - v Šestajovicích...
...ale byl jsem tam dvakrát a vždy po 15 minutách čekání u pokladny jsem odešel -
hala velká jak Tesco na Zličíně, přede mnou dva lidi, jeden prodavač tam ťuká něco do počítače stylem: úhoz, kontola monitoru, kontrola nějakého lejstra, úhoz...
...a říká prvnímu člověku ve frontě, že jeho záležitost (příjem dvou motorových pil na běžnou posezonní údržbu) vyřídí kolega, který je momentálně ve skladu a hned přijde...
Déle, než 15 minut jsem to ani jednou nevydržel...

Prostě firma, jejímž zákazníkem nechcete být...