skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Depozit
21:20:26
20.04.2005
20.04.2005

Stal
-> mike: Jo sak v pohode, jinej kraj jinej mrav, to znam.
22:51:54
11.04.2005
11.04.2005

mike
-> Stal: -> Zazaa: já pouze napsal to co mi řekla baba na DI.. A poku byla nějaká sjetá a mluvila z cesty za to já už nemůžu

14:47:29
11.04.2005
11.04.2005

Zdany
-> Gryzly: ....Když jsem se ptal ženské jestli mužu jet na EK a STK bez SPZ a OTP tak říkala že to zákon nijak neošetřuje. To asi znamená že to nezakazuje ani nepovoluje.... Ano , to mas cice pravdu, ale v tom okamziku, kdy jedes na techniskou bez SPZky, tak je to posuzovano tak, jako by bylo vozidlo vyrazeno z provozu na komunikaci a tim padem by na silnici nemelo co delat. A za dalsi, pokud jedes na technickou s tim, ze mas znacky v depozitu, je vozidlo v tom okamziku nezpusobile pro provoz na komunikaci a porusujes nejakej paragraf. Takze ti nezbyva nic jineho, nez auto na technickou dotahnou na lane, ikdyz ti jezdi a nebo na plataku. Vim o cem mluvim. Mel jsem to za 200,- a to jsem jel na technickou jenom 1 kilometr.
-> Komár 1981: Situace je takova (prosel jsem ji), ze auto musi mit na prevod a ny vyzvednuti platnou STK. Takze pokud mas znacky v depozitu, auto psane na jineho majitele a jeste treba menis barvu a zadas o vymaz cisla motoru (jako ja), tak musis znacky vyndat. A to se ti podari jen,kdyz mas STK platnou. Takze se znazkama v depozitu jde myslim udelat jen poloprevod, ale dal nic. Takhle nejak mi to bylo prezentovano, kdyz jsem asi tyden byl tyden v kuse na DI a prihlasoval sveho Rapida. Ja mel situaci jeste horsi o to, ze jsem mel popsanej starej technicak a museli mi vystavovat cistopis. Jelikoz jsem mel Rapida dotazeneho z nemecka a postaveneho na 105M kovych papirech v dobe (v dobe, kdy to slo) a nejakej kreten udela pri zapisu "prestavby" pred 9 lety chybu, a nezapsali mi tam spravnou karoserii, mel jsem velkou honicku to prihlasit. Si ze me delali prdel, ze si budu muset poridit asi 105kovou kastli. Tak jsem je poslal do prdele, ze je to banda tupcu. Kdyz to 9 let jezdilo jako rapid, tak to jako rapid bude jezdit i dale. No ve finale nenasli v archivu ani jeden doklad o te puvodni prestavbe, tak mi to s kyselim xichtem museli vypsat. Na pockani. No ale stejnak jsem tam stravil skoro 5 dni. Kvuli nejakemu vylitemu mozku, kterej neumel ani zapsat do technicaku prestavbu.
-> Komár 1981: Situace je takova (prosel jsem ji), ze auto musi mit na prevod a ny vyzvednuti platnou STK. Takze pokud mas znacky v depozitu, auto psane na jineho majitele a jeste treba menis barvu a zadas o vymaz cisla motoru (jako ja), tak musis znacky vyndat. A to se ti podari jen,kdyz mas STK platnou. Takze se znazkama v depozitu jde myslim udelat jen poloprevod, ale dal nic. Takhle nejak mi to bylo prezentovano, kdyz jsem asi tyden byl tyden v kuse na DI a prihlasoval sveho Rapida. Ja mel situaci jeste horsi o to, ze jsem mel popsanej starej technicak a museli mi vystavovat cistopis. Jelikoz jsem mel Rapida dotazeneho z nemecka a postaveneho na 105M kovych papirech v dobe (v dobe, kdy to slo) a nejakej kreten udela pri zapisu "prestavby" pred 9 lety chybu, a nezapsali mi tam spravnou karoserii, mel jsem velkou honicku to prihlasit. Si ze me delali prdel, ze si budu muset poridit asi 105kovou kastli. Tak jsem je poslal do prdele, ze je to banda tupcu. Kdyz to 9 let jezdilo jako rapid, tak to jako rapid bude jezdit i dale. No ve finale nenasli v archivu ani jeden doklad o te puvodni prestavbe, tak mi to s kyselim xichtem museli vypsat. Na pockani. No ale stejnak jsem tam stravil skoro 5 dni. Kvuli nejakemu vylitemu mozku, kterej neumel ani zapsat do technicaku prestavbu.

11:32:52
11.04.2005
11.04.2005

Zazaa
-> mike: to je blbost poprve pro ulozeni do depozita po me ta baba dokonce chtela vedet duvod ..... a propadla STK s tim ze bude probihat oprava byla prave jeden z nich
ted duvod nechtej, ale kamos daval do depozita nedavno papiry s davno propadlou STK a zadnej problem
ted duvod nechtej, ale kamos daval do depozita nedavno papiry s davno propadlou STK a zadnej problem
11:15:27
11.04.2005
11.04.2005

Stal
-> Gryzly: Uz nic :) to bylo zcela vycerpavajici, dik moc.
-> mike: To se mi nezda, muj nazor je ze znacky tam muzes dat kdykoli bez ohledu na stav STK a EK.
-> mike: To se mi nezda, muj nazor je ze znacky tam muzes dat kdykoli bez ohledu na stav STK a EK.
07:34:16
09.04.2005
09.04.2005

mike
-> Stal: tak jestli ti končí technická v dubnu tak pochybuju,že ti povolí dát značky do depozitu. Já jsem byl na DI a tam mě informovali, že jinak by mi to nevzali pokud by mi za chvíli končila technická...
19:31:52
08.04.2005
08.04.2005

Komár 1981
jo. jak je to s prevodem auta, ktery ma zn. v depozitu??? museji se nejprve vyzvednout (plus ta masinerie s technickou) a pak po prevodu zase ulozit nebo to jde i se znackama v depozitu????
22:51:14
06.04.2005
06.04.2005

Gryzly
-> Stal: Já minulej tejden v pátek prvního dubna vytahoval bráchovy auto a motorku z depozitu. Takže dřív vložení i vytažení stálo 10 Kč ted je vložení za 100Kč a vytažení je zadarmo. Pokud dáváš SPZ do depozitu musíš jim mimo jiné ukázat doklad o pojištění. Nové je taky to že pokud vyndáváš vozidlo z depozitu (ukončení režimu dočasného vyřazení) musí mít vozidlo platnou STK a EK. A to bráchova motorka neměla, Takže na radu té maní na odboru dopravy musíš nejdřív auto pojistit a potom s ním zajet na emise a STK. tam ti do protokolu napíšou že nálepka nebyla nalepena. Pak přijdeš na odbor dopravy a tam jim navíc ukážeš ty protokoly z kontrol a oni ti na dopravce nalepí nové nálepky. Když jsem se ptal ženské jestli mužu jet na EK a STK bez SPZ a OTP tak říkala že to zákon nijak neošetřuje. To asi znamená že to nezakazuje ani nepovoluje. Jinak brácha má tu motorku právě u kooperativy a bez problému vždy na podzim vyoví smlouvu a na jaře ji zase uzavře a započítají mu bonusy. Eště nějakej dotaz?
21:50:07
05.04.2005
05.04.2005

lubosgls
tak jak to pises ty to myslim nejde to poviny ruceni ptatis dal, ale oni ti ty prachy vracej podrobne to ale nevim
18:15:52
05.04.2005
05.04.2005

Stal
Si myslim, ta zenska z pojistovny asi snupe koks, , tam asi jeste zavolam. Jinak dik za rady.
10:15:16
05.04.2005
05.04.2005

Pet
jj vlastně sis odpověděl sám. Prostě ulož značky oni ti daj ňákej papír a s tim di na pojišťovnu a musí to zrušit.
23:03:56
04.04.2005
04.04.2005

5ko
dobre si napisal poistovni staci ze das potvrdenie z policie ze si im dal znacky a oni ti musia pozastavit poistku, oni ta len xcu oJbat

22:23:17
04.04.2005
04.04.2005

Stal
Nsel sem na toto tema neco malo rok starych prispevku ale od te doby se mohlo leccos zmenit.
Tedy, memu autu konci ted v dubnu technicka a emise, mam v planu ho rekonstruovat, auto je jinak psany na meho tatu a chtel bych auto odhlasit, tudiz, zrusit povinny ruceni, znacky ulozit do depozitu na nejaky ten rok nez bude auto hotove, proste ho papirove "zrusit". Tata dneska volal do Kooperativy ale tam mu rekli ze ruceni mu s radosti zrusi ale ze pry musi pisemne podat zadost o zruseni a k ni prilozit doklad z DI o ulozeni znacek a z nejakeho srotaku doklad o ekologicke likvidaci vozu. Jinak pry nelze smlouvu zrusit.
Me to prijde vsechno jako pekna blbost, nebudu prece platit ruceni za auto ktery mi ted bude par let stat v garazi. Ve starsich prispevcich na toto tema bylo ze po dobu kterou budu mit znacky v depozitu se ruceni neplati, je tedy pozastavene. Ja si tedy myslim ze staci znacky ulozit do depozitu, s Kooperativou rozvazat smlouvu o povinnem ruceni a tim to hasne. Ale je to takovy zacarovany kruh, tak prosim poradte kde zakopany pes a kdo ma pravdu.
Tedy, memu autu konci ted v dubnu technicka a emise, mam v planu ho rekonstruovat, auto je jinak psany na meho tatu a chtel bych auto odhlasit, tudiz, zrusit povinny ruceni, znacky ulozit do depozitu na nejaky ten rok nez bude auto hotove, proste ho papirove "zrusit". Tata dneska volal do Kooperativy ale tam mu rekli ze ruceni mu s radosti zrusi ale ze pry musi pisemne podat zadost o zruseni a k ni prilozit doklad z DI o ulozeni znacek a z nejakeho srotaku doklad o ekologicke likvidaci vozu. Jinak pry nelze smlouvu zrusit.
Me to prijde vsechno jako pekna blbost, nebudu prece platit ruceni za auto ktery mi ted bude par let stat v garazi. Ve starsich prispevcich na toto tema bylo ze po dobu kterou budu mit znacky v depozitu se ruceni neplati, je tedy pozastavene. Ja si tedy myslim ze staci znacky ulozit do depozitu, s Kooperativou rozvazat smlouvu o povinnem ruceni a tim to hasne. Ale je to takovy zacarovany kruh, tak prosim poradte kde zakopany pes a kdo ma pravdu.