skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak poslat pneu poštou
Já taky posílal 15 kola, tedy pneu i disky 2 x 28 kg a vyšlo to na 287 Kč i s pojištěním na 30000 v případě ztráty a šlo to až do Brna, tady od nás a měl to tam druhý den dopoledne.
-> Breakz: ne stačí do folie 

má to cenu vůbec balit do krabice?
Já posílal kola i s gumama, svázaný po dvou a přípaltek za neskladný nechtěli. Platil jsem asi 400, za 2x 28kilo.
-> Hurdis: A taky nevím, jestli to bude u jednotlivé zásilky levnější, než těch cca 150 u České Pošty. Normálně by takový balík stál tak 70Kč, ale to ty firmy posílají stovky balíků.
-> Hurdis:
Aha, to jsem netušil.
Aha, to jsem netušil.
-> 1560: Bude, ale jako fyzická osoba si nevyřešíš dobírku, takže platba na účet, nebo složenkou. Důvěra musí být přenesena na jednu či druhou stranu s ohledem na to, zda se platí před nebo po dodání.
-> 1560: nevim možná, ale chce to poslat jako obchodní balík, prej už mu takhle přišli 2 gumy..
Nebude lepší nějaké PPL nebo tak?
-> Breakz: Jak píše Pavel, když to nebude mít pravoúhlý tvar, tak se doplácí za "neskladné". Takže to musíš zabalit do kartonu tak, aby z toho byla pravoúhlá krabice. Stačí jen symbolicky, aby to vypadalo. To že to pak stejně pošťáci v autě nahází na hromadu a ty rohy smáčknout dokulata, to už je pak jedno.
jestli nechceš doplácet 400 za neskladný balík tak do přiměřeně velký krabice a bude to tak do 150 za poštovný
Máte někdo zkušenosti s posíláním pneumatik přes českou poštu? prodávám teď 2 zimní gumy a týpek bydlí 180km daleko, tak mi napsal jestli by nešlo poslat je jako obchodní balík.. kolik to tak výjde a jak je zabalit? stačí do streč folie? díky