střecha zadní okno cabrio

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 13.12.2009 do 21.12.2009, založil/a JoseA
řadit dle data
21:35:52
21.12.2009
JoseA
Ahoj, tak odepsali mi z obou firem, ceny mají srovnatelné. V jednom mailu se rozepsal někdo trochu víc a to že na kabriolety lidi berou převážně 1mm měkčenné pvc, vyjímečně 2mm. Původně sem chtěl minimálně 2mm, ale měřil sem to původní, co praská a je silné 1mm. Zase aby ten 2mm materiál nebyl moc tuhý na ohyb. Auto je z roku 96, takže do těch patnácti let mu moc nechybí, střecha je už celá horší. Ještě nemám ani vymyšlené, jak tam to "okno" dostanu 8
20:35:07
16.12.2009
Zazaa
-> U-Geen: to budu asi ja ... :)

resil sem jen okno a matros sem kupoval v tom portaflex.cz ... rekni ze to chces na veterana na okno a oni budou vedet, na dve okna to i s dopravou bylo nejak do litru

chtel sem to lepit, ale nesehnal sem nic ci by to dokazalo slepit, na svareni sem nemel technologii a navic sem to delal na aute takze nakonec sem to obsil (ten sev je schovanej pod lemem takze to neni videt)
17:49:09
16.12.2009
colaczech
-> JoseA: zkus si zajit nekam,kde vyrabeji autoplachty - myslim plachty na navesy kamionu atd. A ptej se po pruhledne folii, slídě, slídová folie. Dělají se z toho okna treba na prodejni stanky, party stany atd. Tloustka toho materialu byla tusim 1mm ale delali jsme i ty zavesy do prumyslu a tam byla tloustka okolo 3-4mm.

Driv jsem v takove firme delal a parkrat jsme delali strechy na ofroady, tusim nejake suzuki jimmy. Delalo se to ze stejneho materialu jako autoplachty, tzn. cerna leskla plachtovina, do toho se vevarila slidova okna, pridelali cvoky a ruzne uzavery, ktere se vypreparovali ze stare strechy. Vyhoda takove strechy je ze je levnejsi oproti te site z latky a hlavne je to 100% nepropustne(marerial je defakto guma s vnitrni vyztuzi z latkovych vlaken), je to tvarove stale, nesmrstuje se to vlivem chladu a tepla, a je to barevne stale.

Nevyhoda je ze kdyz je zima(opravdu zima -10) tak je strecha trochu tuzsi ale nikdy se nelame, nepraska- plachtovina, jinak slida po case tvrdne a lame se(ale to uz musi byt hodne stara pocitam tak 15let, podle tech origo strech).Vzdycky kdyz jsem opravovali slidove okna na stancich bylo to z toho duvodu, ze byli porezane a prodrane, nikdy ne tvrde a popraskane. A jeste se musi pocitat stim, ze je to tvdsi nez latka, hur se z toho vytvari detaily, ale to zalezi na tom kdo to dela a jak je sikovny.
00:06:52
14.12.2009
JoseA
-> U-Geen: A nevíš jestli to obšíval nebo jenom nějak nalepil? Já bych to nejrači nalepil ať se to udělá na natáhlé střeše, ale nevím jestli je to reálné.

Tak sem poslal e-maily s dotazy do firem:

www.plasticport.cz/

www.portaflex.cz/cz/.../a rticle.aspx
23:54:51
13.12.2009
U-Geen
Kamarad pouzil tusim takovej ten matros co se pouziva na pruchody ve skladech, je to pevne, oderuvzdorne a asi ne moc drahe, ale nevim, kde to sebral. Zjistim.
23:48:29
13.12.2009
JoseA
Potřebuju opravit střechu na cabriu, střecha je trochu pořezaná a plast fungující jako okno praská asi stářím. Materiál na střechu mají v obchodech co sem byl jenom tenkou koženku, ale ta prej stejně propustí časem vodu, dále nějaký tenký materiál na kočárky, ale fakt byl tenký. Takže asi jedině obvolávat nějaké čalouníky co?

A co se týká té střechy, tak sem kromě nějakých igelitů objevil v jedné prodejně s kobercy super gumu pod koberce, dost silná a přitom průhledná. Bohužel průhledná, ale protiskluzový vzor s nějakými výstupky proti pohnutí na podlaze. Hladké byly jen okraje a to se mi hodně líbilo, myslím že by to bylo ideální, ale nevěděli, kde by šel podobný materiál sehnat uplně průhledný a hladký. Zkoušel sem ho v rukách ohýbat a tahat a zdálo se to být dostatečně pevné a přitom pružné, takže by to mohlo být super. Jinak ještě mi nabízeli nějaký plast, asi plexi, tabule asi 100x65cm za nějakých 1300Kč, ale to hodně pružilo, což by nebylo pro skládání střechy vhodné. Nevíte někdo kde se aspoň shánět po něčem vhodném?
Extreme Tyres