skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Blavaci - pneuservis - pomoc
00:19:58
18.10.2009
18.10.2009

haso
-> sliwowitz: jo viem kde myslis
diky za typ

00:01:37
18.10.2009
18.10.2009

sliwowitz
-> haso: skus p. dujsika (dufam ze som neskomolil meno) pod terasou na jungmanovej... ceny ma myslim normalne, ked nema moc roboty tak sa s nim da aj pokecat... minule som mu doniesol asi 25 plechacov a ochotne pomohol vybrat najmenej hadzave, ktore sli na lak... :)
21:37:57
17.10.2009
17.10.2009

haso

19:08:52
15.10.2009
15.10.2009

haso
-> pistaa: a to je kde pistinko?
15:34:06
15.10.2009
15.10.2009

pistaa
-> haso: dones to mas to u nas zadara ze si to ty
19:36:27
14.10.2009
14.10.2009

haso
-> jarda.u1: vies a toto je presne to...ty to robis lebo to chces robit a asi v citroene robili taky ktory to robili len preto ze asi nic ine robit nevedeli tak do toho zacali mlatit...
ale mne to bolo uz jedno, mna to auto skoro zabilo ked som to mal na zdvihaku a kopal som do kolesa a podkopol som jemne hever a kleslo to asi o 5cm dole a bol som pod celym autom...tak som vyskrabal sa von, sadol do auta ze to kaslem ze radsej zaplatim nez byt mrtvy...a teraz si to chcem prezut sam a pekne to premazat a vycistit nech sa mi nestane to iste co minuly rok
ale mne to bolo uz jedno, mna to auto skoro zabilo ked som to mal na zdvihaku a kopal som do kolesa a podkopol som jemne hever a kleslo to asi o 5cm dole a bol som pod celym autom...tak som vyskrabal sa von, sadol do auta ze to kaslem ze radsej zaplatim nez byt mrtvy...a teraz si to chcem prezut sam a pekne to premazat a vycistit nech sa mi nestane to iste co minuly rok
19:26:16
14.10.2009
14.10.2009

jarda.u1
-> haso: tak s timhle problemem se taky casto potykam.Kdyz kolo nejde ani poklepanim prez pneumatiku,tak vetsinou necham na jednom steftu lehce chycenou matku,nastrikam stred odrezovacem a prinesu si 2m pajcr (pacidlo) a to zapru mezi napravu a pneumatiku.Potom s citem pacim a zaroven si pootacim kolem a kolo jsem vzdy sundal.Nesmi se sila prehnat,protoze by se disk mohl deformovat.
19:18:49
14.10.2009
14.10.2009

haso
-> jarda.u1: tak no davali to dole v citroen servise, a je to na aute ford fusion
a ked sa tie kolesa nahadzovali pred zimou tak to bolo vo ford servise nahadzovane a "zahadne" secky kolesa zahrdzaveli na strediacom kruzku...zaujimave jak ty servisaci pracuju
tak som to chcel dat dole normalne, neslo...ani jedno...doslo sa do servisu, dvihlo sa to, 3 kolesa isli tak ze clovek zozadu do toho kopol a to posledne neslo, nicim, tak nezostavalo nic ine len do toho dat riadnu supu...a ked uz boli secky 4 kolesa dole tak som do nich hucal nech to riadne ocistia a namazu tak snad teraz tie letne hliniky pojdu lahko dole...
vravim mam stymto skusenost taku ze uz auto do servisu na prezuvanie kol nedam nakolko vidis jak to dopadlo...
za tie prachy co si vypytali by som na to mohol vyliat cele WD40 a prebrusit to do lesku a oni v podstate nespravili nic len vymenili kolesa

a ked sa tie kolesa nahadzovali pred zimou tak to bolo vo ford servise nahadzovane a "zahadne" secky kolesa zahrdzaveli na strediacom kruzku...zaujimave jak ty servisaci pracuju

tak som to chcel dat dole normalne, neslo...ani jedno...doslo sa do servisu, dvihlo sa to, 3 kolesa isli tak ze clovek zozadu do toho kopol a to posledne neslo, nicim, tak nezostavalo nic ine len do toho dat riadnu supu...a ked uz boli secky 4 kolesa dole tak som do nich hucal nech to riadne ocistia a namazu tak snad teraz tie letne hliniky pojdu lahko dole...
vravim mam stymto skusenost taku ze uz auto do servisu na prezuvanie kol nedam nakolko vidis jak to dopadlo...
za tie prachy co si vypytali by som na to mohol vyliat cele WD40 a prebrusit to do lesku a oni v podstate nespravili nic len vymenili kolesa

19:15:37
14.10.2009
14.10.2009

jarda.u1
-> haso: pokud to neni moc,tak se to vyrovnat da,ale tezko soudit na dalku.Kde ti to sundavali a na jakem aute?Takhle aspon vidis,kde byla zanedbana udrzba,priste to chce ocistit a namazat naboje kol a disky ve stredove dire.
19:15:08
14.10.2009
14.10.2009

peti
-> haso: toto sa mi stalo na skodovke , ked som si nevsimol ze mam stary disk a dal som ho na prednu napravu ked je strediaci kruzok, neslo to dole nijako, jediny sposob bol ze som troska povolil matky , rozbehol som sa, stocil volant a zaflekoval, hned to povolilo

19:12:11
14.10.2009
14.10.2009

haso
-> jarda.u1: podotykam ze to auto bolo normalka v servise zdvihnute a neslo dat dole prave zadne koleso a to sa to skusalo prestriekavat hocicim, taktiez najprv iba jemne kladivko nic, kopanie, nic, buchanie nic, tak nakoniec roztocenie kolesa a drb drb drb drb drb asi 5kilovym kladivom a je to take pozohybane ten lem rafku a vravim ze neviem co stym...ci sa to da nejak vyrovnat alebo jak...
keby to bola skodovka tak to neriesim a vyhodim disk...
keby to bola skodovka tak to neriesim a vyhodim disk...

19:10:55
14.10.2009
14.10.2009

jarda.u1
-> haso: tak az pojedes kolem,tak se stav

19:10:14
14.10.2009
14.10.2009

jarda.u1
-> haso: aha,takze jsi uhodil do disku,taze pokud je zkriveny,tak ho vyrovnej a pak radsi nech prevazit.Do disku nesmis mlatit kladivem
19:09:48
14.10.2009
14.10.2009

haso
-> jarda.u1: praveze to dostalo dost ze supy do disku nakolko neslo dole...a prave ide o to ze ci este vyvazovat tamto alebo ist rovno do druheho disku...skratka chcel by som to s dakym prekonzultovat kto ma na mna cas a nebudem pre neho len dalsia otravna figurka pocas jeho 8hodinovej prace
19:08:18
14.10.2009
14.10.2009

jarda.u1
-> haso: pokud bylo predtim vyvazene a neuhodil jsi do disku nybrz do pneumatiky a pokud ani zadne zavazi pri demontazi neupadlo,tak se s kolem nemohlo nic stat.To by se ti jinak musela rozhodit vyvazenost kola pokazde,kdyz projedes diru,nebo prejedes zeleznicni prejezd.

19:07:08
14.10.2009
14.10.2009

haso
-> jarda.u1: respektive tresol som do toho takym fest ze tazkym kladivom na par miestach takze je ten lem rafku slusne pozohybany a radsej by som to prekonzultoval s niekym kto by ma rovno poznal a otvorene mi povedal ci je to OK alebo nie, nez s nejakym debilom pre ktoreho budem dalsi otravny zakaznik
ako nas v skole ucia: robotnici za masinou vzdy si vedia len spocitat tri veci: kolko dostanu na vyplatu, kolko piva vypili a jak okradnut zakaznika...
ako nas v skole ucia: robotnici za masinou vzdy si vedia len spocitat tri veci: kolko dostanu na vyplatu, kolko piva vypili a jak okradnut zakaznika...
19:05:23
14.10.2009
14.10.2009

haso
-> jarda.u1: ide o to ze mozno ho vobec nebude treba vyvazovat...len som skratka do neho treskol kladivom parkrat ked som ho daval dole...
a myslim si ze ked stym pridem do normalka servisu, nahodi to na vyvazovacku tak si bude mysliet ze som totalny debil a aj ked bude vyvazene tak ma bude presviedcat ze neni a to radsej za tie prachy pojdem na pivo nez zbytocne vyvazovat to comu nic nieje len preto ze technik si povie ze to je zle a ja sa nevyznam
a myslim si ze ked stym pridem do normalka servisu, nahodi to na vyvazovacku tak si bude mysliet ze som totalny debil a aj ked bude vyvazene tak ma bude presviedcat ze neni a to radsej za tie prachy pojdem na pivo nez zbytocne vyvazovat to comu nic nieje len preto ze technik si povie ze to je zle a ja sa nevyznam

18:37:01
14.10.2009
14.10.2009

jarda.u1
-> haso: jedno kolo vyvazit ,to te snad nezabije,ne?Kolik to muze stat u vas?
18:19:52
14.10.2009
14.10.2009

haso
chalani nerobite niekto v pneuservise? potreboval by som hodit jedno koleso na vyvazovacku a zistit ci je to OK alebo nieje a pride mi zbytocne za to platit servisu ked by sa to dalo tak nejak bokom bol by som radsej...za nejaku kofolu/pivo...
diky
diky