Uzaviraci ventil na benzin (LPG auto)

prohledat
28 příspěvků (zobrazeno 1 až 28) od 30.12.2004 do 08.01.2005, založil/a Cafe-Racer
řadit dle data
13:49:26
08.01.2005
Cafe-Racer
Díky za reakce, zkusím ho rozebrat a případně vezmu nový. Taky mě překvapilo, že to vůbec jede, ale benzínu tam jde opravdu jen trochu (teď už je zřetelně cítit z výfuku) a auto jede podstatně líp než na samotné LPG.
17:30:53
06.01.2005
Luděk
-> PeterP136: no,ale aby to nebylo tím,že se dostává skrz ventil na benzínové hadičce LPG naopak zpět a dere se do benzínový nádrže s úmyslem jí zcela zaplnit4
16:55:50
06.01.2005
King
2 PeterP: To neplati jenom o lpg autech. Kamos mi mi vypravel, jak se mu vtirnul pri tankovani nejakej dedula a chlubil se (da-li se to tak rict), ze si vystaci s jednou nadrzi benalu na celej rok 9
16:41:05
06.01.2005
PeterP136
-> Luděk: To s tou prchavostou mas pravdu. To je asi aj dovod, preco benzin v lpg skodovkach po pol roku obvykle smrdi uplne inac nez na benzinkach :).
16:30:47
06.01.2005
King
2 Ludek: Ok, over empiricky, ja jsem se radsi presvedcil na vlastni bulvy :)
15:25:39
06.01.2005
Luděk
-> King2: OK,beru na vědomí tuto informaci a jak jsem níže psal,empiricky si to ověřím4
15:22:13
06.01.2005
King
2 Ludek: Moment, kterej ty povazujes za "uplny vyjeti benalu z plovakovky" je stav, kdy v plovakovce je placnu 1cm vysoka hladina zbytkovyho benalu. Do difuzoru, jde v ten moment tak chuda smes, ze uz nejde zapalit a at slapes na plyn jak chces, auto brzdi motorem. V ten moment se prepina lpg a spalujes smesku obojiho. Staci "uplne" vyjet plovakovku a hned odsroubovat vicko SEDRu a juknout se, ze tam toho benalu jeste dost zustalo aniz by to zpusobovalo "cukaturu" motoru.
14:39:09
06.01.2005
Luděk
-> King2: no to nevím,ale mám za to,že pokud přepneš z benzínu na LPG a máš v plovákový komoře sebemenší množství benzínu,tak to automaticky přestane jet.V každým případku si ale těsnost toho ventilu preventivně empiricky ověřím,popřípadě bude mít Tomáš SK konečně tři kýžené ventily do série1
13:00:17
06.01.2005
King
Ja si taky nevidim duvod proc by smes lpg+benzin se vzduchem nebyla "vybusna" - staci aby horela 4. Problem je kdyz lambda vysledny smesi je 0,8 a niz, coz je klasickej pripad kdy se s plnou plovakovkou prepne na lpg a zacnou dit veci :) Naopak kdyz se prepne jeste s malou hladinkou benalu v karbu, tak se mi taky subjektivne zda, ze to chvilinku tahne lip.
12:44:23
06.01.2005
Baghira
-> Luděk: Dá, ale...v nepatrném množství to jede možná i líp (vlastní zkušenost při dojíždění karburátoru a přepnutí na LPG)...a ve víc než nepatrném množství to způsobuje cukání, poskakování, chcípání motoru, apod. Ale kde je ta hranice netušim.
11:00:34
06.01.2005
Luděk
mě jenom není jasný,jak se dá jezdit na LPG s příměsí benzínu,když tahle směs je nevýbušná?Ovšem pravda je,že i mě neustále při provozu na LPG benzín ubývá,přisuzuju to ovšem jeho přirozené těkavosti4
10:40:37
06.01.2005
Tomáš SK
-> PeterP136: Ty si ale sikulka, ked dame nabuduce spicha, tak mi poradis 4
18:07:06
05.01.2005
PeterP136
-> Baghira: Take nieco tam mam. ETZtku, teda cele favo zapalko, a v ramci opravy prepatovej ochrany som tam prirobil jednoduchy imobilizer. Je fakt jednoduchy, ale zlodeja by chvilku potrapil. Ale len dovtedy kym by z najblizsieho fava nevytrhol ine etz a pri montazi do mojej skodovky by mu nedoslo ze mohol odist na tom fave :))).
23:23:47
04.01.2005
Baghira
-> King2: Stačí ETZka, v tom se žádnej "běžnej" zloděj 120tek nevyzná, zvlášť když je ještě odněkud někam vedenej kablik k vypínači a celý je to zamotaný el. páskou :-)...
20:30:59
04.01.2005
Tomáš SK
-> King2: Mas pravdu a skutocne to chce hafo kabla. Ja to mam zasa na lavej strane. Ani by si nespoznal, co to je, lebo je to spolu s celym motorovym priestorom zasrate od resistinu 12 Ale ako vravim, ochrana proti kradezi nie je primarny ucel toho odpojovaca, je to bezpecnostny prvok pre pripad vzniku poziaru. Inak tyc na volant by som si asi nekupil, na internete je kdesi aj postup, ako to aj amater dokaze dat dole. Inak co sa tyka bezpecnosti skodovky, tak myslim, ze sa da celkom dobre pomocou domo-robo uprav k standardnemu alarmu velmi dobre ochranit voci kradezi za male prachy.
17:14:10
04.01.2005
King
2 Tomas SK: Spravne, pokazdy kdyz ho pozoruju, musim se tlemit :) Stejne kdyz vidim souseda jak si fabii za 300tkc zamyka pakou na volant za 3 stovky. Svara mel takhle "zabezpecenou" feldu a zlodej byl natolik slusny, ze mu ji z volantu sundal bez poskozeni jak paky tak interieru a zamcenou mu ji polozil na zadni sedacku. Nastesti je asi nekdo prekvapil a tak rano nasel auto i paku :)Ale nezda se mi, ze by to byl odpojovac baterky, protoze pak musis mit tazeny (aspon v jeho pripade) tlusty lano od baterky min. 2m k tomu odpojovaci (ma to nekde nad zapal. civkou) a lano zase ke starteru. Takze i blba napadne, ze je potreba to nejdriv proklemovat, kdyz uz to kradu :) Klasickej odpojovac za zadnima sedackama uz mi prijde jako advanced ochrana, protoze nad tim uz se musi premejslet nebo aspon lezt pod auto - odpojovac v mot. prostoru - to ma ten corkar ouplne bezpracny :)
16:33:59
04.01.2005
Tomáš SK
-> King2: Hehe, teraz neviem, ci si z toho cepicara robis srandu alebo nie 6 Ale ten "zamecek" je odpojovac, stoji to okolo 260Sk a je to dobre predovsetkym v pripade poziaru, ked sa hned odpoji elektrika - teda v pripade, ze to ma clovek namontovane niekde pri saltpake. Ja to mam na rapide tiez, dlho som to ignoroval, ale ked som zistil, na co sa to da pouzit, mal som to ako najnizsi sposob ochrany auta pred ukradnutim. Inak vysoko to ocenujem odvtedy, co susedovi v noci vyhorelo auto kvoli skratu v elektroinstalacii.
14:16:40
04.01.2005
King
2 Tomas SK: 1:0 pro Slovac :) Ale 2-3 ventily jsou uz dobra paranoia. Me ale predevcirem odboural jeden pacient z vedlejsiho vchodu - cca 35let, nalestena S120 evidentne po cepicarovi a pred a po kazdy jizde se hrabe v pravy casti motoru resp. odemyka/zamyka tam nejakej zamecek. Dost mi to vrta hlavou jestli treba nejakym retezem zamyka klinak. Neda mi to spat, budu s nim muset hodit rec :)
13:24:09
04.01.2005
fine_ray
-> Tomáš SK: 3 1 3
10:56:32
04.01.2005
Tomáš SK
-> Cafe-Racer: Takze rada znie: "Predat ventil Tomasovi SK" 1 Take dva-tri ventily zapojene v serii by potencialneho zlodeja dost nastvali,ze? 3
09:41:47
04.01.2005
King
Ano, stary lehce netesnici ventil jsem prodal Tomasovi SK jako ventil pro imobilizer(tam lehka netesnost nehraje zadnou roli :) Cimz jsem ziskal cast financi na nakup noveho, takze to je rada i pro Cafe racera :)
21:53:20
03.01.2005
Tomáš SK
-> King2: ... a predal 1
09:21:22
03.01.2005
King
2 Peter: On ten ventil samozrejme i v mem pripade rozebrat sel, ale u me treba vymackany gumovy kolecko dosedalo na vymackyny plastovy sedlo, evidentne nevymenitelny a vule pohyblivejch casti ventilu byla uz takova, ze jsem to radsi vzdal....
09:18:20
03.01.2005
King
2 Cafe-racer: Ten ventil je, co vim, neopravitelnej a pri cene za novej jsem to nejak neresil. Novej ventil LOVTEC jsem kupoval za 290, jestli za to nekdo chce 700, je na case zmenit lokal :) Jinak popisujes presne stejnej problem, jakej jsem resil nedavno i ja - jinak dodavam, ze nejlip se tesnost toho ventilu diagnostikuje na bezici motoru na miste, kdy se odpoji hadicka z vystupu a po par minutach behu cerpadla by se na vystupni trubicce nemela obevit ani kapka benalu.
01:51:12
02.01.2005
Gryzly
Podle mě je tam kulička kterou když otočíš tím šroubkem tak vytlačíš ze sedla a ona se otevře.
09:26:54
31.12.2004
PeterP136
-> Cafe-Racer: Tak to vyskusaj, proste vyber hadicku z karbu a uvidis ci pri beziacom motre z neho bude nieco vytekat. Ak ano, tak jedine ho skusit nejako rozobrat. Ono ked ho niekto vo vyrobe poskladal, tak ho musi ist aj rozobrat, akurat zalisovane veci budu nazad bez vhodneho lepidla alebo par skrutiek navyse mozno neposkladatelne.
21:56:53
30.12.2004
Baghira
V om ti neporadim, neměl jsem ho ještě rozkuchlej, ale pokud bys ho měl kupovat novej, tak se spíš vyplatí jít do el. benzínovýho čerpadla. Když je vypnutý, tak je zavřený taky a myslim, že funguje líp než to mechanický...
19:13:37
30.12.2004
Cafe-Racer
Je mozny vymenit v tomhle ventilu nejaky tesneni? Dlouho jsem badal, kam mi mizi benzin, kdyz na nej vubec nejezdim. Az mi doslo, ze na nej jezdim, i kdyz nechci. Ten ventil asi spatne zavira, novy pry stoji cca 700 Kc. Takze bych ho rad pretesnil.
Extreme Tyres