Jak pojistit renovovanou škodovku

prohledat
31 příspěvků (zobrazeno 1 až 31) od 06.04.2009 do 15.04.2009, založil/a SOMALECEK (martin120)
řadit dle data
19:38:31
15.04.2009
Dymák
saskyn2 07.04.09 11:30:41 napsal:

když máš pak třeba 10procent spoluúčast a někde štrejchneš blatník

tak tě pošlou někam protože když je cena auta 60t, 10 procent je 6t, a to

blatník s prací a lakem akorát tak vyjde. Prostě to nestojí zato.

aha, takže spoluúčast se počítá z ceny auta131 tak proč to všichni počítaj z výše škody na vozidle?? asi novinka 3 3 3
20:01:21
11.04.2009
Probek 36 - zrušená registrace
a este k tej totalke,pri totalke sa z hodnoty vozidla odratavaju pouzitelne zbytky.Tak pozor na to
19:59:39
11.04.2009
Probek 36 - zrušená registrace
saskyn2 07.04.09 16:19:07 napsal:

David. 07.04.09 14:45:52 napsal: → saskyn2:

nemáš vůbec pravdu,to je na tobě zda si to necháš porplatit ze

svý pojistky,takhle mi to řekl jak pojišťovák tak pak jeden

likvidátor.Když to bude z povinnýho toho druhýho tak berou dolů

amortizaci,když ze svý pojistky tak dolů bonus,mínus spoluúčast a jinak

ale zaplatí díl v plné výši.

No já myslim že to je pěknej nesmysl, proč by to ta pojištovna měla platit

za někoho jinýho? Pojištovna ti proplatí to co stojí v pojistce –

v případě povinnýho ručení škodu způsobenou tvým vozidlem na jiném

majetku, v případě havarijního pojištění škodu způsobenou na tvém

vozidle bud tebou nebo někým kdo to tvé vozidlo řídil. Když ti to někdo

odře na parkovišti před samoobsluhou a ujede tak jo, ale jakmile je to

někdo určitý kdo má povinný tak to budou chtít po jeho pojištovně.

Aje ked do teba niekto napali a je na vine tak to mozes likvidovat zo svojej havarijnej poistky.Spoluucast a ostatne poplatky sa budu vymahat z jeho povinneho poistenia.To je bezny postup.Riesim to denne.Robim nieco ako likvidatora a vypocet skody zaroven 1
23:14:54
09.04.2009
Mr.Lumpy
-> krup: no že když se vyrobilo nějakejch vozů třeba 4000,- ks tak v současnosti je jich jen několik desítek a jsou jedinečné, tohle pojistit určitě lze ale škodovku kterých jezdí kvanta těžko

jinak jak píšeš určitě to levný nebude :-(
upraveno 1x, naposled 09.04.2009 23:15:32
15:06:44
09.04.2009
krup
-> Mr.Lumpy: asi mi uniká spojení..
08:37:40
09.04.2009
Mr.Lumpy
-> krup: jenže veteránů je hrozně málo (r.v. 1930 a pod) protože když se vyrobilo pár tisíc kousků tak to byla velkoserie
17:29:20
08.04.2009
krup
Mě se docela zamlouvá myšlenka otcova kamaráda .. měl asi 10 let škodovku, tu si nechal pojistit havarijně a nastřádal si bonus .. pak si koupil novou octavii málem za pul mega a to už je blbost nepojiostit a vzhledem k převedeným bonusům si teď prospěvuje ..

( což ale není odpověď na danou otázku .. )

Nicméně, mě bylo na infolince ČSOBpoj řečeno, že nic takového možné není - aby byla doceněna vložená částka do "renovace" vozu ..

( ale zajímalo by mě, jak to řeší veteránisté .. myslím, že takové pojistně produkty jistě budou, ale pravděpodobně je nenabídne žádná z "obyčejných" pojišťoven, co se zaměřují na masy .. a taky samozřejmě, daný produkt bude pak patřičně účován .. )
19:50:54
07.04.2009
Peklo-Evo-Luboš
a muzu si nějak pojistit LRu? Aby kdyz mi ji nekdo na prejezdu bouchne, nebo pri testovaci projizce sestreli , jsem z toho neco malo dostal? :-)
19:06:18
07.04.2009
David.
-> saskyn2: jinak máš pravdu že dnes by se to už z havarijního nevyplatilo na škodovku,to jsem psal že to nemá cenu pojišťovat, ale u nějaký ciziny za 300,500tis. ano
19:04:30
07.04.2009
David.
-> saskyn2: je na tobě zda si to hodíš na svojí pojistku,jasně mi to říkali v pojišťovně a body v tomhle případě nemají na to si myslím vliv když viník bude jasně ten druhej.Je to opravdu na tobě jakou pojistku budeš čerpat která bude výhodnější.Už dostkrát se stalo že viník to nechtěl nahlásit a ten dotyčný aby mohl jezdit tak to vzal ze svýho havarijního.
16:30:15
07.04.2009
saskyn2
-> David.: A navíci kdyby to šlo takhle udělat tak když si připočteš spoluúčast, to že ti vezmou bonusy a že za škodu nad 50t je -5bodů, což nevim jestli maj pojištovny nějak propojený s policajtama a že když je je to z povinnýho tak máš nárok na zapůjčení náhradního vozidla po dobu opravy, což může hodit dalších 20t, tak by se ti to z tý havarijky steně nevyplatilo
16:19:07
07.04.2009
saskyn2
David. 07.04.09 14:45:52 napsal: → saskyn2: nemáš vůbec pravdu,to je na tobě zda si to necháš porplatit ze svý pojistky,takhle mi to řekl jak pojišťovák tak pak jeden likvidátor.Když to bude z povinnýho toho druhýho tak berou dolů amortizaci,když ze svý pojistky tak dolů bonus,mínus spoluúčast a jinak ale zaplatí díl v plné výši.

No já myslim že to je pěknej nesmysl, proč by to ta pojištovna měla platit za někoho jinýho? Pojištovna ti proplatí to co stojí v pojistce - v případě povinnýho ručení škodu způsobenou tvým vozidlem na jiném majetku, v případě havarijního pojištění škodu způsobenou na tvém vozidle bud tebou nebo někým kdo to tvé vozidlo řídil. Když ti to někdo odře na parkovišti před samoobsluhou a ujede tak jo, ale jakmile je to někdo určitý kdo má povinný tak to budou chtít po jeho pojištovně.
16:10:29
07.04.2009
saskyn2
David. 07.04.09 14:47:45 napsal: v případě že se někdo do někoho „trefí“ tak by člověk musel mít doklad od toho že tam má třeba dva měsíce starý světla,blatník,dve­ře apod. pak mu ty díly uznají a nahradí v plné výši,jen to nesmí být totálka…no to právě že ti jako totálku udělaj, aby nemuseli platit ty nový věci, jelikož by jejich cena a cena práce téměř vždy přesáhla cenu auta
15:58:28
07.04.2009
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> David.: No ja som len pisal, ako to mam spravene u nas na Slovensku, samozrejme, ze u vas to moze byt uplne inak
14:47:45
07.04.2009
David.
v případě že se někdo do někoho "trefí" tak by člověk musel mít doklad od toho že tam má třeba dva měsíce starý světla,blatník,dveře apod. pak mu ty díly uznají a nahradí v plné výši,jen to nesmí být totálka...
14:45:52
07.04.2009
David.
-> saskyn2: nemáš vůbec pravdu,to je na tobě zda si to necháš porplatit ze svý pojistky,takhle mi to řekl jak pojišťovák tak pak jeden likvidátor.Když to bude z povinnýho toho druhýho tak berou dolů amortizaci,když ze svý pojistky tak dolů bonus,mínus spoluúčast a jinak ale zaplatí díl v plné výši.

Jinak pro všechny:

pojišťovat škodovku je blbost já jí už dva roky pojištěnou nemám havarijně,už jsem tu jednou psal jak jsem obíhal pojišťovny,Koperativu,Čes kou pojišťovnu,Allianz a je nevím kde jsem ještě byl.Pojistit by mi to pojistili ale max. na tržní hodnotu což v té době bylo asi tak 15tis.Kč s tím že kdybych si to nechal ohodnotit od odhadce(což by mě stálo tak 3-5tis.) tak by mi to prý možná ohodnotil tak na 25.tis s tím že kdybych tento odhad přinesl tak by mi to pojistili na tuto částku ale třeba již po roce by ta cena opět klesla a muselo by se to nechat přehodnotit,což nemá při 25tis. a ještě kdyby náhodou něco cenu. a pojistit auto třeba na 50,60.tis. nejde to mi řekli ve všech pojišťovnách že NELZE pojistit auto na vyšší hodnotu než má a to jsem se bavil s likvidátorama a ne ženskýma na přepážce a šli se na to auto podívat a nikde by mi víc jak těch 20tis za to prý nedali.
14:35:25
07.04.2009
saskyn2
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): No tak u nás se píše jen jestli tam jsou hliníkáče, typ ne, rádio se píše, jestli je na cd. Jinak si musíš připojistit nadstadartní výbavu, pak se tam píše i typ a rozměr kol, typ rádia a podobně, ale to je nad rámec havarijky a to se ještě zase připlácí aspon u Český.

Havarijní pojištění se u škodovky rozhodně vyplatí v případě že ji chceš prodat. To si jí pojistíš třeba na 25t, pojistné bude třeba 5, pak jí někomu prodáš bez papírů, nahlásíš to na fízlárně a vyinkasuješ 25t z pojištovny, tak vyděláš o 20 víc, žádná ekodan3 ale je to maličko pojistnej podvod se sazbou až 12let1
13:04:17
07.04.2009
-> saskyn2: no u nas sa do havarijky pise komplet vybava auta, pri hlinikacoch znacka, aj typ a rozmer, takisto radio, hudba a podobne "doplnky" a na to sa potom prihliada aj pri likvidacii...

ale ako pises, je dobre mat svojho likvidatora a hlavne svojho poistovaka.. a pripadnu opravu riesit rozpoctom a svojpomocnou opravou, vtedy sa stane, ze clovek na tom nakoniec aj zarobi...

Najvacsi problem je ked ta zostreli nejaky blbec ktory je bud nepoisteny alebo ma povinne u nejakej neochotnej poistovne... u nas su zname velkou neochotou uhradit skodu Ceska poistovna - Slovensko (teraz uz Generalli) a Kooperativa....
13:00:12
07.04.2009
saskyn2
Jo a pak taky záleží na drobnostech - ted tady kamarád rozmajznul superba, škoda cca 190t, platil havarijku, nedostane nic, měl propadlou technickou8
12:48:26
07.04.2009
saskyn2
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Jenže jde o to že když tě někdo sestřelí tak ti bude ta tvoje pojistka úplně k ničemu, a na to tu byl původní dotaz. Ta dohodnutá suma je cena auta, nikoliv to co ti vyplatěj při totálce, tam se ještě odečítá zbytková hodnota auta. A to je tu ještě spoluúčast. Jinak taky na erko možná koukaj jinak než na obyčejnou 120ku.

Pojištovny se snažej ušetřit jak se dá, třeba když máš normálně havarijku a na autě třeba elektrony za 100t tak ti sice při nehodě zaplatěj elektrony, ale pouze v tý ceně jaký se tam dávali z fabriky a nikoho nezajímá že tyhle stály 10x tolik. Podle mě je pojištovat škodovku naprostej nesmysl.

Lepší cesta je ušetřit něco na povinnym ručení(rozdíl u škodovky může být až 3000), a třeba si ty prachy šetřit na případnou nehodu, pak je dobrý mít svýho oblíbenýho likvidátora, kterej dělá pro všechny pojištovny a kterej ti v případě nehody za flašku něco připíše, pak v případě že se to vyplácí z povinnýho ručení tak má poškozený možnost zapůjčení náhradního vozidla po dobu opravy - z toho se podle typu auta dá vymáčknout až 20t a v neposlední řadě si to opravit sám, pak je cena opravy taky někde jinde, ale pojištovně dát fakturu ze servisu(každej druhej servis jí za nějaký drobný rád vystaví)
12:23:42
07.04.2009
VeTeV
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): tak ja zkusim nekdy nahodit na bussinesu jak to je :-)))
12:02:30
07.04.2009
Ale samozrejme da sa to, minimalne na slovensku to ide, mam tak auto poistene, na dohodnutu sumu, dohodnute zmluvne podmienky, samozrejme ze ide o havarijnu poistku, nie povinnu. Vela ludi si pletie povinne poistenie s havarijnym... z tvojho povinneho tebe skodu nikdy neuhradia, vzdy sa hradi skoda, ktoru sposobis. Ak ty vyletis sam na ceste do priekopy a zrusis auto na totalku, tak ti pomoze len tvoje vlastne havarijne positenie.

Ako som uz spominal, mam havarijnu na Erke, s bonusom za 10 rokov bezskodoveho priebehu platim fakt malo (netusim kolko, raz rocne mi to odide z uctu,a le je to suma, ktoru neriesim) a ak si kupim dalsie auto, tanto bonus mozem automaticky preniest aj na havarijnu poistku noveho auta.

CHpodte sa spytat nejakeho seriozneho reprezentanta poistovne, ktory ma nejake skusenopsti a dokaze vyrobit poistku na mieru klienta.

U nas clovek moze dostat zlavy a bonusy aj v pripade, ked na tej idetej adrese (v jednej domacnosti) je poistenych viac aut s roznymi drzitelmi alebo ked mas v danej poistovnu uzatvorenu zivotnu poistku, pripadne poistenie domacnosti, zodpovednosti za skody a podobne...

Treba patrat a otravovat v poistovni a nenechat sa odbyt prvou babou za okienkom
11:43:54
07.04.2009
VeTeV
todle jsem se v praci taky bavil a na tu moji hujdu to proste je nesmysl - a to jsem se snazil nejak obejit pojistovaci systemy :-)) ono by to asi slo, ale otazka pomeru cena placena vs cena mozna vyplacena proste hraje jasne na to, ze to je nesmysl 4
11:37:35
07.04.2009
Majkl
-> saskyn2: jj temer zbytecny.. ja se ptal v pojistovne na kolik maximalne me to muzou pijistit a kdyz zadala skodovku 130 (136 tam ani nemela) a dala maximalni vybavu a vse maximalni a extremne zachovaly stav atd atd tak ji vylezlo asi 35000 a platil bych asi 10 000 rocne nebo kolik :)
11:30:41
07.04.2009
saskyn2
No kluci já si myslim že tady mícháte hrušky s jabkama, původní otázka zní jak pojistit renovovanou škodovku když nějakej jouda do mě na první křižovatce vletí. Odpověd zní nijak. Protože at to máš pojištěný na kolik chceš, tak peníze se budou vyplácet z pojistky toho joudy a bude je vyplácet jeho pojištovna, z tvé pojistky nedostaneš ani korunu, leda že by to byla tvoje vina, kdyby někoho náhodou napadlo že by to kvůli tomu hodil na sebe tak by měl ještě vědět že DN se škodou na jednom z vozidel nad 50t=5 bodů dolu. Kdyby to byla tvoje vina, tak ti to normálně proplatěj, ale budou se kroutit jak svně. To že má někdo dohodnutou cenu auta na 60t neznamená že 60t při totálce zaplatěj. Zaplatěj cenu auta 60t- zbytková hodnota, samozřejmě zbytková hodnota bude u takového auta taky vyšší než u obyč popelnice. Jediný kdy zeplatěj celou hodnotu auta je jeho odcizení, nebo uplný zničení - např. požár. Jinak Matěj má pravdu že většina pojištoven nemá zapotřebí řešit nějaký starý auta, takže to vůbec nepojistěj a zbytek když už tak hodí pořádně mastný pojistný a to ještě nemluvim o spoluúčasti, když máš pak třeba 10procent spoluúčast a někde štrejchneš blatník tak tě pošlou někam protože když je cena auta 60t, 10 procent je 6t, a to blatník s prací a lakem akorát tak vyjde. Prostě to nestojí zato.
11:05:25
07.04.2009
Matsoft
-> SOMALECEK (martin120): pojisti ti to napriklad Kooperativa, ale musej to auto videt. tohle ale resi akorat havarijka.. a priprav si ze tte to vyjde minimalne na 6000/rok
10:42:56
07.04.2009
-> Syny: -> Nwkt: A kto v poistovni vam to povedal? baba za prekazkou alebo niekto s lepsimi vedomostami? Ked si chcem dojednat nejake "specialne" postenie, nemozem to hladat na nete alebo na prepazke ale musim ist za niekym vyssim....

priklad zo zivota - myslis, ze keby si prisiel za babou na poistovnu a chcel poistit farmu na chov Cmelakov (snad je to aj po Cesky tak) proti nejakej chorobe, co by ti povedala? No asi ze sa to neda.... ale ono sa to da, len musis najst ludi, ktori sa v tom vyznaju
15:54:40
06.04.2009
Syny
-> Nwkt: "... ze mi kaaabrrro havarijne nepojisti." 3
15:51:33
06.04.2009
Nwkt
"Mě česká řekla ...."
09:29:49
06.04.2009
Zisti si, ci nejake poistovna robi havarijne poistenie na dohodnutu sumu. Ja mam erku poistenu na sumu 60 000 Skk pri totalke
07:53:51
06.04.2009
SOMALECEK (martin120)
Pouštím se do renovace své škodovky, napadlo mne, že do auta utopím cca 50kkc, složím a nějakej jouda do mě na první křižovatce vletí. Přijde pojišťovák a 22let starýho auta mi dá třeba 3 litry a prohlásí to za totálku. Jak pojistit auto po renovaci tak, aby pojišťovna zaplatila opravu?
Extreme Tyres