Spodek auta

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 27.11.2004 do 29.11.2004, založil/a Tuxik
řadit dle data
15:01:28
29.11.2004
Tuxik
Diky moc za rady 6 Az sezenu garaz, tak se do toho pustim, zima se blizi a skodovka nema moc rada sul ... 8
14:57:23
29.11.2004
Pilot 105
-> Dale_Estelle: jj, jen jsem se ptal, jinak bych řekl, že jsou lepší barvy na bázi pryskyřic než asfaltu (náchylnost k praskání, ve větších vrstvách, horší přilnavost k podkladu) např. z vlastní zkušenosti vím, že tlumex lépe přilne k matné vrchní barvě než k leské.
09:33:28
29.11.2004
Dale_Estelle
-> Pilot 105: néé, nepletu si nic, ten plastizol tam pochopitelně je, ale na něm je gumoasfalt......je to i přímo na plechovce...mám ho ještě doma....to dělal táta, když jí koupil a každý 2 roky to kontroloval popř. obnovoval...
19:12:30
28.11.2004
Pilot 105
rozsah prací záleží pouze na vás, pokud je spodek zdravý, tak stačí obnovit nátěr tlumexem, body, rezistin car apod. (chce to vzít špachtli, zalézt pod auto a zkusit zda plastizol drží nebo ne, pokud ne tak je tam koroze)
19:08:31
28.11.2004
Pilot 105
-> Kočislav: nic proti tobě, ale tlumex nikdy nenanášej na holý plech, ba ani na základovku. Chce to odrezit (např. odrezovačem od Kitfortu www.kittfort.cz/, dobré je použít bezoplachový), potom antikorozní základ, vrchní barva a pak až tlumex, jinak ti to pod tim tlumexem shnije, má minimální antikorozní účinky (je to spíš na to aby ti barvu pod ním neomlátily kamínky a vytváří povrch odolný solím), stejné je to se všemi přípravky na bázi asfaltu
18:59:52
28.11.2004
Pilot 105
-> Dale_Estelle: co myslíš tím gumoasfaltem (mám tomu rozumět tak, že už někdo před tebou, odstanil plastizol z výroby a natřel auto gumoasfaltem), nebo je ten gumoasfalt natřený na plastizolu? Nebo si pleteš gumoasfalt s plastizolem?
18:42:51
28.11.2004
Kočislav
Já bych možná ten plastizol z výroby tam, kde je v dobrém stavu nechal a natřel bych jen to, co je opravdu třeba. Na plastizol by se neměl nanášet jiné než vodou ředitelné hmoty. Proto je přes ten plastizol přetírat běžný gumoasfalt, i když ten mi něpřijde moc odolný, lepší je tlumex, ale ten by bylo asi lepší nanášet na holý plech.
17:39:52
28.11.2004
Dale_Estelle
-> Pilot 105: mám celý spodek dělaný gumoasfaltem......na jaře hodlám dělat to samí co Tuxik, mám ten gumoasfalt sundávat, co myslíš? a myslíš že by to tam mohlo být nějak špatný pod tím?? podlahy jsou jinak jak z výroby....
18:49:05
27.11.2004
Pilot 105
pokud máš dost času a nemáš co dělat tak můžeš odstranit veškerý plastizol (to je ten plastický nátěr na spodku), všechno zbavit rzi a znovu natřít antikorozní základovkou+vrchní barvu+body www.bodycar.cz/vyrobky/bo dy_antikoro_1.shtml nebo tlumex plast nebo rezistin CAR, potom vystříkej dutiny rezistinem ML nebo body 900 nebo podobnými připravky (např. od motipu), pokud máš málo času projdi spodek auta, kde plastizol nedrží nebo se odlupuje, odstraň ho, očisti místo od rzi, natři základovkou+vrchní nátěr a potom celé auto zaspodu nastříkej výše zmíněnými přípravky. Vše se odvíjí pouze od toho kolik máš času a v jekém je stavu spodek auta.
17:09:10
27.11.2004
Tuxik
Zdravim,

mam (opet 6 ) dotaz: cim strikate (natirate) spodek auta ?

Je nutny ten srac co tam je (nejakej gumoasfalt ci co, vypada to hodne stare) seskrabat, nebo rovnou natrit dalsi vrstvu tam kde to drzi ?

Diky za odpoved,

sorry ze se porad na neco ptam, ale skudku mam kratce a jeste jsem mooc veci nikdy nedelal a tudiz vubec nevim jak na to... 5
Extreme Tyres