skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
hliníkový drát do svářečky
prohledat
2 příspěvků (zobrazeno 1 až 2) od 01.02.2009 do 03.02.2009, založil/a VooDoo- Ondris
Novej dvoukilovej (cívka o velikosti 5kg ocelovýho) drát stojí do 1000,- Kč... Zbytek bohužel nemám. Teď jsem akorát jedno klubo dodělal a zase tak často to nepoužívám. :-( Ale svářet s tím není žádná sranda. Záleží na tom, co máš za mašinu (hračky do 10tis typu OBI jsou na tohle nepoužitelný), pak potřebuješ argon, k tomu redukčák (argon má jinej závit), teflonovej bowden do hořáku, jiný kolečko do podavače, jiný průvlaky... Já osobně mám AWECO Procar 190 (cena cca 25tis) a použití na svařování AL jsem konzultoval přímo s výrobcem. Upravovali jsme podavač, předělávali hořák... (cena cca 7tis.) A stejně ani přímo výrobce mi nezaručil, že to s tím půjde. Na 190 to dávali prvně, takže to byl vlastně pokus. Povedlo se to, ale výkonově je to na hranici. A sváření hliníku metodou MIG stejně není nic moc. Musíš začátek svaru předehřát, jinak Ti to začátek neprovaří a když tam dáš víc proudu, tak se to zase při delším svaru propadá... Na drobný opravy nebo domácí použití je to dost velká investice...
Chci se zeptat jestli případně někdo má možnost sehnat klubko tohodle svařovacího drátu. Nový nechci protože bych se nedoplatil tak jestli máte možnost nějakýho zbytku. Vim že to neni běžná věc ale skusim se tu zeptat