ja mam daku powermatku za 10tsk aj s 5kg cievkou a repasovanou flasou co2. 160A pri 5% co znamena, ze chladna dokaze ist na 160A kludne pol hodinu v kuse a potom sa interval zacne skracovat :). Dobre prehanam, ale 20minut som to zhavil s par sekundovymi prestavkami na nadychnutie sa menej toxickeho ovzdusia meter od zvaru :) a az potom zacala vypinat, aspon som sa isiel vyvetrat :).
Jedine co slovincom zazlievam je cievka nalezato. Pri preprave po hrbolatom terene pada drot cez zavity a potom sa zasekava. A este je kvoli tomu prilis siroka a nizka takze sa blbo prepravuje aj s flasou. Ale inak je taka jednoducha ze sa na nej snad nema co pokazil. Hlinikove trafo a usmernovac a uz len elektronika na podavanie drotu, ktoru ide v pripade nudze nahradit potenciometrom.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Einhell Sga nebo Blue
-> Čokin: jo a zvládne to i 1.0 drát
Co říkáte tady na tohle výrobce jsou Italové máte stím někdo zkušenost????
-> Čokin: Mám nějakou obyč samozatmavovací kuklu myslim od einhella a je to dobrý a zatím když tak mám opačný problém než psal Kapřík faster spíše se zatmaví najednou sama ale stačí se otočit nekam ke svetlu a zas zpět a je to v pohodě
-> spartra: Ja mam v dilne jenom ctyrkolikovy 

-> Čokin: Tak mě ten einhell vyhovuje.. Až si vydělám nějaký prachy tak koupim něco "pořádnýho"

takže koupil jsem 190d blue einhell, lepší je vyměnit hned bowden za ocelovej, cca 100kč
občas vypadávala hadička u pistole na co2, jelikož se neprodává jako nd, musí se sehnat ten plastovej bazmek jinde, cca 20kč
jediná nevýhoda 4 kolíkový zásuvky na 380
občas vypadávala hadička u pistole na co2, jelikož se neprodává jako nd, musí se sehnat ten plastovej bazmek jinde, cca 20kč
jediná nevýhoda 4 kolíkový zásuvky na 380
Čokin 27.01.09 16:47:36 napsal:
→ Kapřík faster: Už se to loupe

tak to gratuluju

→ Kapřík faster: Už se to loupe

-> Kapřík faster: Už se to loupe

-> Tampajs: Asi tak rozhodně bych dal na rady zde zmińovaných uživatelů, kteří jednotlivé modely mají vyzkoušené praxí.
Přece jen taky už bych nerad předělával u Einhella znovu kladky z plastu na kov, raději koupím už něco co funguje tak jak má.
Přece jen taky už bych nerad předělával u Einhella znovu kladky z plastu na kov, raději koupím už něco co funguje tak jak má.
-> Tampajs: nojo ale ono je lepší rovnou koupit něco se už se "dolaďovat" nemusí

-> Čokin: jo to znám
Výztuhy nápravy jsem vařil taky jen v brýlích...a pak to tak vypadalo.. za dva dny jsem měl celej obličej sloupanej

Já měl obidvě a 190ka je přecijen zas někde jinde :) to že má nějaký mouchy? aco to se doladí.. Mám ji už víc jak půl roku
A 170ku sem měl rok

-> Kapřík faster: Já ted svařoval jen v brýlých protože jsem nějak nemohl najít kuklu a říkal si že to je jen pár svátu na půl hodky, ale večer jsem si připadal jak kdybych se opaloval u moře ve slunečních brýlých............celý ksicht spálený

-> Čokin: no slyšel jsem, že když kupovat tak radši nějakou lepší. U těch nejlevnějších se stává (co mám z doslechu), že občas se zatmaví malinký okamžik po začátku svařování..takže si takhle občas blikneš...(prostě, že má určité "zpoždění"). Ale jinak je to parádní věc
Já mám klasiku a stojí to za prd

když už jsme u toho sváření má te někdo skušenost se samostmívací kuklou popřípadě co doporučujete?
-> Sušenka: a mrkni ještě sem
skoda-virt.cz/cz/.../1034 28-nd-einhell
skoda-virt.cz/cz/.../9909 6-cocko-do-15000-kc
skoda-virt.cz/cz/.../1034 28-nd-einhell
skoda-virt.cz/cz/.../9909 6-cocko-do-15000-kc
-> Sušenka: Iskravar 163 je jen na 3x400 V. Proto jsem ho nechtěl protože potřebuju mašinku na 230V. Jinak je to dobrá mašinka. Má ho tu Matess z Techwebu tak se ho můžeš poptat.

-> Fén - Neznalej a neodborník: No každej den ne, ale pro představu jsem vytočil asi deset pětikilovejch c. Takový to domácí žvýkání
-> saskyn2: Taky záleží jak často za ty dva roky byla v provozu.
Mam Einhell SGA 190/3 Akorát jsem hned na začátku na základě doporučení prodejce vyměnil bovden za devadesát korun, nechápu proč to tam nedávaj rovnou. Mam jí asi dva roky a naprostá spokojenost
No po precteni toho fora jsem - byt se tam clovek opravdu dozvi spoustu veci - dospel k nazoru, ze v cenove kategorii kolem 10 kkc je to uplne jedno. Tu radu Blue jsem vyloucil, ted tu tedy zbyvaji moznosti Iskravar 163 (pry lepsi nez 170) a Einhell SGA 170 a 190. SGA 170 vitezi cenou kolem 7500, Iskravar je kolem 11, SGA jeste tak o 1500 drazsi, ale zase je i na 400 V a ma sest stupnu. To zas bude boj :P
-> Sušenka: teď tu kdosi řešil problémy s tím Einhellem... tou 190tkou. Problémy s bowdenem, nahovno redukčáky, nesehnatelný náhradní díly atd.. Takže do toho bych nešel. Když se budeš nudit tak si pročti tohle forum.. www.svarforum.cz/forum/vi
ewforum.php?id=8&p... Dozvíš se tam spoustu věcí o svářečkách a co brát a co ne. Já se na tomhle základě rozhodl pro Iskravar MIG170L. Zatím spokojenost...
svareciagregaty.cz/index. php?_a=viewPro...
svareciagregaty.cz/index. php?_a=viewPro...
-> Sušenka: Rozhodoval jsem se přesně mezi těmahle dvěma a vyhrála to 190D blue
-> petr s: Nj, jenze podle parametru je to prakticky stejny, to mi k rozhodovani moc nepomuze 

-> Sušenka: najdi si iskravar a popřemýšlej
www.svartop.cz/zbozi/224-
bt-gw-190-d-blue-einhell
www.svartop.cz/zbozi/1-eu ro-sga-170-einhell
Máte někdo představu, jestli se nějak liší ty řady SGA a Blue? Protože ta SGA 170 vychazi skoro tolik, co Blue 190 (navíc s lepším příslušenstvím).
www.svartop.cz/zbozi/1-eu ro-sga-170-einhell
Máte někdo představu, jestli se nějak liší ty řady SGA a Blue? Protože ta SGA 170 vychazi skoro tolik, co Blue 190 (navíc s lepším příslušenstvím).