skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ako sa dostať ku zavodeniu?
-> pistaa: jj to je pravda
-> suri: :D i moje neni take ako by mohlo, ale i na MSR su videt skvosty v forme "lepenych" ramov cize MSR a ani SAMS nezaruci kvalitu a bezpecnost aut.. i tam su taky co ich poznaju a na tom zaklade ich pustia na trat.. i tam neni rovnaky meter..
-> pistaa: ja mam prave opacnu a niektore auta na kw nekomentujem ale tvoje to nie je
-> suri: jasne Gemo ma vraj velmi negativnu skusenost, ja som to tak tragicky s MSR nevidel..
-> pistaa: ale netreba hned odjebat zato ze sa mi to nepaci
-> bond007: To co bys chtěl jezdit si asi musíš rozmyslet sám. Mě osobně se líbí když auto jede aspoň trochu smykem, takže kopce a okruhy by nebyly nic pro mě. Takže by mě zbylo rallye
Pro začátek klidně zkus to co jsem psal níž, svezeš se pár závodů s minimální počáteční investicí a máš možnost si trochu osahat co by se ti asi líbilo. Navíc tam zase uvidíš spoustu aut a to tě třeba nasměruje...

-> Gemini: nebavte sa tu prosim a neporovnavajte budme radz ye je aspon nieco. ak bz nebolo MSR nebude BERG a opacne.. co bolo prv.. vajce.. sliepka__ jaydci su fazn tam i tam.. vid posledne Banovce nie??? ja som spokojny i ked berg to uz prehana..
-> suri: ano tam kde sa jazdi europa , tam je ot fajn.....inac o hovne, sami vedia ze keby ze sa nespojili s KW tak by skoncili.....lebo 35 jazdcov preteky nezaplati.....
-> Gemini: netvrdil by som je pravda že niektoré preteky sú nie bohviečo ale nájdu sa aj krásne napríklad balog 2008 bolo tam zo 7 RSies s toho polka s ČR krásna 120tka J.Indru z čr a naša 120tka
1000MB Marek Turňa a kopu pekných áut
a ja som zase videl kw a ďakujem neprosím
1000MB Marek Turňa a kopu pekných áut
a ja som zase videl kw a ďakujem neprosím
-> suri: moze ak chce byt vzdy na stupni vitazov bez zdravej konkurencie....ja som PAV MSR isiel a stacilo, dakujem, neprosim
-> Gemini: aj Majstrovstvá môže jazdiť -> bond007: najlepšie máš kúpiť hotové auto lebo so stavbou vlastného sa to môže pekne predlžiť
Najde sa este niekto kto by doplnil este nieco?
-> Gemini: Dakujem za vycerpavajucu odpoved:)) toto som potreboval vediet
ako sa dostat ? treba chodit na preteky, treba sa motat po depe, treba sa pytat ale neotravovat.....tam si aj vyberies s cim by si chcel jazdit......tak sa to stalo mne, videl som ako jazdia Sormanovci na starych skodovkach a o 3roky som mal auto v depe vedla nich.....
vyber si co chces jazdit bud vrchy alebo rally , neda sa to sklbit......vrchov bude KW + Tatrydunajcup tak akurat, serial MRC Minirallycup tak to je vsetko vychod a cca 5-6 zavodov....
auto sa oplati kupit hotove, alebo za 1000,- a investovat donho min 100 000,- i ked je pravda ze do prvych mojich zavodov ma auto stalo 22 000,- , ale tych 100 000 rataj aby bolo konkurencie schopne.....
dalsie vydavky su samotne preteky, ides na cely vikend zavodit a kempovat zaroven cize potrebujes obrovske auto plne veci, na spanie, jedenie, varenie, naradie, nahradne diely, sady pneu atd atd
startovne na den 1000-2000 , poistenie, hovadiny, benzin na den cca 500, doprava na preteky tam a spat...... auto s taznym, dvojnapravovy vlek......nie je to sranda... a sponzori nie su....
vyber si co chces jazdit bud vrchy alebo rally , neda sa to sklbit......vrchov bude KW + Tatrydunajcup tak akurat, serial MRC Minirallycup tak to je vsetko vychod a cca 5-6 zavodov....
auto sa oplati kupit hotove, alebo za 1000,- a investovat donho min 100 000,- i ked je pravda ze do prvych mojich zavodov ma auto stalo 22 000,- , ale tych 100 000 rataj aby bolo konkurencie schopne.....
dalsie vydavky su samotne preteky, ides na cely vikend zavodit a kempovat zaroven cize potrebujes obrovske auto plne veci, na spanie, jedenie, varenie, naradie, nahradne diely, sady pneu atd atd
startovne na den 1000-2000 , poistenie, hovadiny, benzin na den cca 500, doprava na preteky tam a spat...... auto s taznym, dvojnapravovy vlek......nie je to sranda... a sponzori nie su....
-> all: tuto temu som zalozil na to aby som sa dozvedel o moznostiach zavodenia. S vasimi skusenostami a napadmi sa chcem dopracovat ku najlepsiej alternative. Co by som mal zacat jazdit na zaciatok a s akym autom.
-> bond007: ccheš skúšať všetko a koľko máš aút? ked počítaj že na rallye iný motor tlmiče pružiny pneumatiky suché mokré a tie na pár závodoch zarevú
ja by som chcel jazdiť PAV MSR medzi profíkmi prvé somchcel KW ale vdaka bohu že som sa rozhodol ako som sa rozhodol ....
ja by som chcel jazdiť PAV MSR medzi profíkmi prvé somchcel KW ale vdaka bohu že som sa rozhodol ako som sa rozhodol ....
www.amaterrallye.cz/
Tady se svezeš za pár peněz i se seriovým autem. Jezdli jsem prakticky stejný pohár (Rally Sliperry Cup), ale tam už je dobojováno. Celkem jsem se vyřádil i se seriovým Rapidem. Dá se tam celkem zajet i výsledek a když budeš mít dobré soupeře, je to fakt i super sport. Já například vyhrál závěrečný závod v Sosnové v naší třídě (seriovky do 1400 ccm) o 0,2 s!
a celou sezonu jsem se tam s jedním klukem přetahoval fakt o desitinky, vyjímečně i o vteřiny.
Tady se svezeš za pár peněz i se seriovým autem. Jezdli jsem prakticky stejný pohár (Rally Sliperry Cup), ale tam už je dobojováno. Celkem jsem se vyřádil i se seriovým Rapidem. Dá se tam celkem zajet i výsledek a když budeš mít dobré soupeře, je to fakt i super sport. Já například vyhrál závěrečný závod v Sosnové v naší třídě (seriovky do 1400 ccm) o 0,2 s!

-> bond007: rallye a vrch moc dokopy nejde.. to ej protiklad i na ram i na vykon motora i vahu i tuhost karoserie.. a ak mas kompromic nevyhras ani tam ani tam ..
-> aDAm: Uz som naznacil ze by som skusil amaterske rally,vrchy aj kw berg by sa snat dalo.
-> bond007: tak ještě bys moh dojít k tomu jaké závody chceš jezdit
Dosli sme k tomu ze ku zavodeniu sa da dostat. Ake auto by ste zvolili?
-> aDAm: pocitat s tym treba ze za nieco rozbije zadrie otrhne to uz je to riziko.
-> bond007: kamos jezdi KW Berg Trophy, jezdi to s cerem trosku poladenym a zajizdi hodne dobre cas, podjizdi i lepsi auta a snad skoro na vsech zavodech stal na bedne. Jinak kdyz zacal tak to po par zavodech hodil do svodidel a auto bylo v prdeli takze bys mel pocitat i s tim ze to rozbijes
-> charon: rallycross a seriovy auto na to zapomen.. se ti rozpadne po dvou kolech-)
Tak s auokrosem se se kapku upsal, já si to pletu s timhle: home.tiscali.cz/rallyecro
ss/index.htm To bych rád vyzkoušel pro začátek
-> jate-line: Jsem zvědavej kolik bude letos vlezné.
-> Fén - Neznalej a neodborník: Proto asi Berg vůbec nepojedu, jestli to nezmění....moc peněz a málo muziky...

No mě je celkem jedno, co bych jezdil, jd jen o to, sehna co se dá jezdi a za jakejch podmínek No budu se do oho muset pustit a přes vánoce něco najít a pak zkusit stihnou postavit auto ...
-> jate-line: KW Berg smrdí už delší dobu. A jak teď čtu propozice tak za chvilku to bude úplně stejné jak MČR. :o(
-> charon: Jo tak to jo a s autokrosem zkušenost nemám
-> bond007: První by se mělo začít s tím čím budeš jezdit a jestli u vás v okolí jsou takové podniky, které se může kdokoliv zůčastnit...

-> bond007: První by se mělo začít s tím čím budeš jezdit a jestli u vás v okolí jsou takové podniky, které se může kdokoliv zůčastnit...
-> jate-line: Takovejch těch ilegálních akcí se účastnit nechci. Mě napadl autokros, tam by se mohlo dát zabodovat i s víceméně sériovkou a hlavně by to mohlo být dobrý pro nasbírání zkušeností a naučení se ovládat auto.
Posázaví se jezdí kousíček od nás, nicméně je o jen jednou za rok a zrovna v období, kdy u nás v práci stojí fabrika a dělají se různý víceméně radikální změny do zařízení a neni šance se odtamtud dostat ani abych se šel kouknout jako divák ...
Posázaví se jezdí kousíček od nás, nicméně je o jen jednou za rok a zrovna v období, kdy u nás v práci stojí fabrika a dělají se různý víceméně radikální změny do zařízení a neni šance se odtamtud dostat ani abych se šel kouknout jako divák ...
-> jate-line: Na zaciatok by to bolo super amaterske preteky. Naucit sa zavodit a zistit co vo mne je:))a na to by mi tych 100t aj mohlo stacit
-> petr s: Kw berg pro příští sezónu hodně zpřísnil, k nesmyslnému pojištění přibyl taky poplatek za přejímky, zvýšili nevratný vklad do závodů(čísla), takže to už začíná smrdět profesionalitou spojenou s buzerací ohledně povinné výbavy...auta a jezdce....
-> charon: U vás se jezdí přece Posázaví a Světlá ne? Možná bych začal spíš tam....než nějaké vesnické ilegální akce...
-> charon: Vrchy máš nejlevnější najdi si KW berg Šíma sprint
Mohl bys se připojit s otázkou? A co takový ty vesnický "sranda podniky"? Nevíte někdo, kde by se o tom dalo dozvědět víc? Zatim se mi nic moc zjisit nepovedlo asi hledám blbě ...
Popravdě bych osobně chtěl zkusit vrchy, ale myslim, že pro začátek a na zkoušku je to příliš náročný, nejen finančně ...
Popravdě bych osobně chtěl zkusit vrchy, ale myslim, že pro začátek a na zkoušku je to příliš náročný, nejen finančně ...
-> bond007: Já jezdím amatérské podniky (rally, slalomy, vrchy), dostal jsem se k tomu náhodou.... a zkušenosti jako mechanik z Mčr (ten v té červené šiltovce), takže cokoliv poradim....
-> bond007: Se 100 na rally zapomen to je tak na 2 soutěže
Ked sa na to dam tak by som sa zameral na rally a vrchy. Skusit chcem ale vsetko.-> jate-line:
A zapomněl jsem dodat, že bez sponzorů bych odjel prd...
-> petr s: Já radši účtenky od všeho zahazuju, startovné si nepamatuju a ten volny čas nepočítam...
Je to droga

-> jate-line: Ale tobě to kolem 100 vyjde
-> bond007: ještě jsi nenapsal o co by přesně šlo, rally, vrchy, slalomy, okruhy atd.... musiš vědět do čeho jdeš.
-> bond007: : 100t je tak na licenci,3-4 pronájmy na sprinty nějaké N2ky,a zbytek ubytování,benzín na seznamovací jízdy,atd ,plus bude třeba ještě něco bokem na kauce,ale radím se na tuhle úroveň rovnou vykašlat a jezdit nějaký šímasprint atd,tam to ještě trochu voní nadšením.
-> bond007: Ano startovné máš kolem 1000 na den záleží jak¨jaké si pořídíš auto
Povedzme 100t na sezonu by som zvladol da sa nieco s tym vymysliet?
-> bond007: Podle mne je nejednoduchší začit jako mechanik.Dostaneš se k tomu co tě baví a co chcš zkusit.Poznáš jak to chodí u závodů a zjistíš, že to povolání je srovnatelné s kolotočářem (slova mého otce).
-> bond007:
Jednoduše
Podíváš se kolik máš peněz
koupíš auto a základní vybavení
přihlásíš se na závody
zaplatíš startovné a když se zadaří tak vyhraješ
Jednoduše
Podíváš se kolik máš peněz
koupíš auto a základní vybavení
přihlásíš se na závody
zaplatíš startovné a když se zadaří tak vyhraješ
-> bond007: koľko máš peňazí nato určených?
-> bond007: V dnešní době se začíná pohledem do peněženky.