skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vymena LPG filtru
prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 27.10.2004 do 03.11.2004, založil/a Cafe-Racer
2 Cafe-racer: Vzdyj ja se za to stydim :) A az si pojedu pro novy membrany, vemu i lpg filtr. Ale pri poslednim cisteni jsem hubou zkusil jak lpg filtr propousti vzduch a nijak zvlast odpor neklad. Ono nejvic bordelu se ve filtru nachyta prvnich xxxxxkm po montazi novy nadrze (takovy kovovy piliny) a pri kazdym dalsim cisteni uz to neni tak strasny, teda pokud clovek necerpa vylozene nejakou sracku od podezrele levne "mobilky"....
140.000 km? Mne po tech 10 pripadal zralej na vymenu...
2 Cafe Racer: Tak to se mi ulevilo :) Ja ten filtrik vzdycky parkrat omlatim o beton a je zace cistonkej a konecne ho snad ted pri repasi reduktoru taky vymenim - prece jenom za 140 tkm pres nej protekla uz takova mensi cisterna LPG :)
King: dnes jsem to delal, dobre jsi mi poradil. Obzvlast tu kontrolu s jarovou vodou, vyplatila se. Filtr byl trochu zaneseny, vetsina bordelu se pochytala na magnet. Jeste chvili vydrzi, pak dam novy. Mam asi 10000 km prevazne na plyn od cerpaci stanice JET.
Tak co je s tim Cafe-Racerem? :))
mě stály membrány na jaře 800 bez DPH. a po 70 000km a 7dmi letech ještě docela v pohodě.
-> King2: Diky, tohle jsem potreboval. Kdybych se tu uz neobjevil, tak.... :-)
Rada c.1: Zmenit servis 1800 za membrany a revizi je ciste zlatokopectvi :) Repasni sadu nakupujou za cca 500 a vsechno se da stihnou za hodku....LPG filtr je ve spodni casti elmeg. ventilu lpg, na privodu od nadrze do mot. prostoru. Nedriv se musi zavrit kohouty na multiventilu nadrze, pak nastartovat na plyn a nechat motor bezet dokud se nevyjede vsechen plyn z trubek. Pak povolis sroubek na spodku ventilu (trosku to zasyci) a vyndas nadobku s filtrem. Pri montazi bacha aby vsechno spravne dosedlo a pro jistu zkontrolovat tesnost jarovou vodou...
V posledni dobe mi zacina zlobit volnobeh na LPG. Uz se mi to jednou projevilo, odvezl jsem to do servisu, zaplatil 1800 (membrany + revize) a pri odchodu mechanik poznamenal, ze jsem mel ucpany LPG filtr, ze membranam nic nebylo. I presto mi je vymenili, chytraci. Proto bych si ten filtr rad vymenil sam, neb stoji 80 Kc. Otazka: kde bych ho mel hledat a jak se meni? Predpokladam, ze nejprv uzavru ventily na nadrzi.... a dal? Predem diky.