skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vyvaření prahů
-> Jozka: Mozek doporučuju nevypínat při žádný činnosti na autě...
to je najhorsie pri vyvarani , ze neni sa o co chytit.....to byvaju take hnilicky a to sa zle robi, lebo treba menit aj kus podlahy az po zive, zdrave.....inak oba prahy sa daju stihnut za den, ako neni ako cednik
-> p.b.: Ano, řezat a řezat, ale taky myslet, myslet... aby se to nerozlezlo a pak nemuselo léčit sešrotováním..

-> p.b.: No jen aby 

-> Kalibán123: Tak snad je jasný že nemůže naráz uříznout půl auta .)
-> p.b.: dodej ještě: a nebo jak to odvézt do kovošrotu protože to už nedá dohromady
To stejně bude těžce individuální, někomu budou stačit vyměnit jen venkovní plech, někdo bude muset měnit i výztuhu, někdo i kus podlahy, lemu, podběhu atd. Takže je fakt nejlepší vzít flexu a řezat, řezat dokud se člověk nedořeže zdravýho plechu. A pak začít dumat nad tim jak to zase dát dohromady .)
-> m8rinek: Takovouhle radu jsem kdysi dostal od odborníků, když jsem vyzvídal, kterak nejlépepe opravit vyrezlý uchycení Z ramen na 100/1000.. Zněla: Řízni do toho a pak uvidíš...

-> m8rinek: Možná nic složitýho pro tebe, ale pro člověka kterej viděl svářečku akorát na obrázku, tak to problém bude 

žiš marja, moc teorie, málo praxe, odkuchám práh, výztuhu, očistim, navrtám novou výztuhu naboduju, navrtám práh, naboduju, nic složitýho skoda110r.ic.cz/no2/.../2
1.jpg
Taky budu davat nové prahy za pár měsíců a už ted z toho nespím.Kdyby někdo měl nějaké fotodokumentace ohledně tohoto tak to sem nahoďte kdyžtak.dík 

to mě taky zajímá....
no me trapi navic jeste to ze v miste privaření prahu prohniva podlaha zevnitr,da se stim neco delat? predchozi majitele tam nanytovali plech,ale ono uz se to rozlezlo po cele delce a u spolujezdce uz je to zkrz,jinak je podlaha zdrava,da se to vyvařit nebo neco co vydrzi,opravdu nerad bych auto odepsal
ono vubec toho vaření asi bude vic..

-> SOMALECEK (martin120): no tak do té doby už chchi dávno dělat brrmmmmm
Nevím tak někdy v průběhu května to budu dělat

-> Karel.: kdy to chces delat? me to taky ceka :-) klidne bych ti s tim pomohl ale muzu az od pulky cervna po statnicich
-> Kalibán123: to není nejlepší nápad
podívám se na techweb, tam třeba něco bude

-> Karel.: Hele mám řešení návod je na fáčko tak z oranžády uděláme fáčko co ty na to? 

-> Qwert..: moc neumím, ale to se dá lehce naučit ne
-> Maxx: no právě, nějaký rady jak to dobře slísovat nebo nějakej postup?
-> Kalibán123: jaj to je ono tohle potřebuju

-> Maxx: no právě, nějaký rady jak to dobře slísovat nebo nějakej postup?
-> Kalibán123: jaj to je ono tohle potřebuju

hlavne to slicuj s dvermi ....
pokud umis delas s COčkem, tak to zvladneš...sedni si k tomu, priloz jak by to asi melo pasovat a uvidis sam, hlavne si to poradne zmer a az potom vyrez, ale nebal bych se toho
Chci se zeptat zda-li to zvládne člověk, který to nikdy nedělal.Nechci se vychloubat, ale myslím si, že nejsem úplný dřevo, tudíž si myslím, že by to mohlo jít. Ale zajímá mě názor někoho kdo to dělal........Na co si dát bacha, jak co dělat. Budu přitom měnit i kus podlhy, tedy vnější práh nebo jak se to jmenuje, včetně výztuh, prostě komplet Díky