skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Spára blatníku
-> radekp: silikon som daval pretoze som nezohnal ziadne gumene tesnenie medzi blatnik a kasnu (po celej stycnej ploche) a davat blatnik priamo na kasnu a doskrabat si pritom poriadne urobeny nater som nechcel. Silikon to utesni a zaroven oddeli. Hrdzi sa nebojim, kedze silikon je tam len ako tesnenie a nie ako sucast nateru.
Jak už jsem jednou psal, udělal bych to jako to má Majkl a nebo radekp. Obzvlášť s tvrdým podvozkem tam prostě vyvydrží nic. Mám tam taky spešl karosářský tmel a nevydrželo to.
-> Majkl: to vim - samozrejme em myslel jako to ze mu to tam nemuze drzet

Můj názor je,že silikon na karoserii vůbec nepatří.Viděl jsem ho na B sloupku u prahu a tam odlezl a držela se pod ním voda.Já mám ve spárách mezi blatníkama polyuretanový karosářský tmel.Spáru jsem mazal až po laku,takže jde vidět,ale vůbec mi to nevadí.Dělá se v černé,šedé a bílé
-> Majkl: Mne farba na silikone drzi :) Uz asi 4 roky. Na biely a sivy neutralny silikon isla zakladovka a na to lak. Viac casu ani chuti nebolo. Ale pravdu povediac netusim ci a ako je to popraskane. Viem len ze sa nic nelupe.
-> Majkl: jj barva na to chytne a ale brzo se oloupe měl jsem to takhle udělaný na rapidu, taky jsme pak to vyškrabal, vybrousil a stříknul nejdřív základem a pak vymáznul akrylovym tmelem a znova stříknul a zatim drží.

-> Syny: ono ze je neprelakovatelny neznamena ze na nej tu barvu nedas, ale ze tam nebude drzet pac je to mastny a mekky
-> sabre: to mi rekni jak si to dokazal kdyz silikon neni prelakovatelnej

SIGIL- šedá nebo bílá hmota na sváry přelakovatelná. V tubě do pistole nebo v plechovce ne štětec. Cenu si nepamatuju. Z mojí strany spokojenost. Myslím, že to seženeš v každých lepších barvách lakách.
Já to zamáznul silikonem a stříknul sprejem
-> Vojta: mno tak takhle nak to budu potrebovat...
Ja to mam takhle asi 3 roky nebo uz i vic...takovy celkem dost drahy sajrajt v tube pruzny bily prelakovatelny, nemecka vyroba ..nepamatuju si jiz od koho to je :( ale drzi to super.
body 999 nie je tmel ale lepidlo. Takze nestvrdne uplne (aspon nie tak rychlo ako tmel ale trva mu to aj roky) a pri schnuti meni objem aj ked alo ale meni, takze ak to niekto tmeli len 999 tak nech sa nedivi ak to praskne. Navyse sa neda brusit kedze nestvrdne.
Tom.t 07.09.07 22:28:07 napsal:
a co body 999?
aj ja som pouzil toto
a co body 999?
aj ja som pouzil toto
Díky moc všem
ja to nemam zalakovany a nikam me to nevadi...
já jsem měl tu spáru nastříkanou a až po laku jsem tam dal bezbarvý silikon.

Ja začal na lepení a dotěsňování dílů ke kastli používat polyuretanové tmely od Emfi - viz:
www.topplast.cz/?p=produc ts...
Je přelakovatelný a po dvou letech na autě zatím nejeví známky nějakého praskání (a to i v té spáře na blatníku).
Navíc se s tím velmi dobře zatěsňují spoje guma-kov a v pohodě s se s tím dají lepit i gumové díly na kastli (lepil jsem tím gumové opěrky kolen na nádrž motorky)
www.topplast.cz/?p=produc ts...
Je přelakovatelný a po dvou letech na autě zatím nejeví známky nějakého praskání (a to i v té spáře na blatníku).
Navíc se s tím velmi dobře zatěsňují spoje guma-kov a v pohodě s se s tím dají lepit i gumové díly na kastli (lepil jsem tím gumové opěrky kolen na nádrž motorky)

Moje zkušenost je taková, že lakovat úplně holou spáru a pak tam teprve nacpat nějaký karosářšký tmel a jednou za čas to opravit. Mě to totiž prasklo celé s kusem laku a oprava bude už vždy vidět

Ja pouzil Poulyrethanove lepidlo nebo jak set o pise...je to prelak..mam to tam uz asi 4 rokem a zadne popraskani..nikde nic..parada..
-> Max: a pak až zatuhne tak tu sparu muzu klidne projet štetečkem barvou ju ? nedáš foto jak vypada takovej tmel ? a kolik cca to stoji, dik

máte na mysli spárovací karosářský tmel
je buď v kartuši do pistole na tmely nebo v plechovce,ale to používaj většinou jen klempíři.
Je to pružná,lhece brousitelná hmoéta na bázi kaučuku (žádný silikon),je přelakovatelná.
aplikoval jsem to na několik 120cítek a drží to v pohodě. Kdyby někdo pasoval už nalakovaný blatníky,tak zbytky jsou otřít technickým benzínem,ale nesmí to moc zatuhnout.
Jinak se to používá na sváry,spoje atd...

je buď v kartuši do pistole na tmely nebo v plechovce,ale to používaj většinou jen klempíři.
Je to pružná,lhece brousitelná hmoéta na bázi kaučuku (žádný silikon),je přelakovatelná.
aplikoval jsem to na několik 120cítek a drží to v pohodě. Kdyby někdo pasoval už nalakovaný blatníky,tak zbytky jsou otřít technickým benzínem,ale nesmí to moc zatuhnout.
Jinak se to používá na sváry,spoje atd...
hele a nebude to preskat porad? vono je sice pekny ze ten tmel je pruznej ale kdyz ta barva je tvrda tak to bude praskat porad , ne? nekamenujte me pls:)
No tím bych to asi nedělal.Je to dost drahá a řekl bych že body bude lepší.Ale dělal sem s tím spáry mezi baltníkama a předním čelem a kastli.Jo a dá se to i brousit.Blbě ale dá
Zítra teda nahodim foto

-> CERHY: vyfot da se to treba pouzit i na svary? nebo tim zatahnout spary jako to je v originale? podlaha kufr a tak..
Ne medvědí hovno karosářký lepidlo.Lepí to jak sviňa a je trochu i pružné.Můžu vyfotit obal

No stejně to trochu praská,ale to asi všechno.To tak rovnou zavařit..
-> CERHY: soudalu? to mylsis medvedi hovno?
a co body 999?
-> kapa120: Jo, jo 100% to musí bejt přelakovatelný
Chceš to přelkovávat??Mě se osvědčilo karosářské lepidlo od soudalu..
Čau chlapi, chci se zeptat jaký tmel používáte do spáry mezi předním blatníkem a sloupkem u škodovky. Vyzkoušel jsem lecos, i tmel na karoserie od Wurtha a stejně popraskal. Jaké jsou vaše zkušenosti? Díky.