skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
opiskovat karoserii ?
prohledat
78 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 24.11.2006 do 31.03.2008, založil/a M a r c e l
tak konec mesice se nam trochu protahl, ale je opiskovano garde.plivnik.cz/cabrio
-> MerHanz 11.10.07 13:00:34: tak to me celkem moc nedesi B-)))-> aDAm: radsi bych se drzel toho, ze je to GARDE, ono to GARDE je, Rapid je jen vyvozni nazev tak me kua chlapi neserte a nebudte jak muj tata, i kdyz ten tomu dodńes rika eRko B-)))
mimochodem, koncem mesice by to melo jet na piskovani, tak pak podam reference ...
mimochodem, koncem mesice by to melo jet na piskovani, tak pak podam reference ...
-> Nwkt: tak vidis ;)
-> Nwkt: Tak vidis

-> Syny: Hnidopichu, Rapid 120G

-> Nwkt: V papirech mas Rapid

-> aDAm: Garde

-> zdenekz: ne rapo cabro
-> Nwkt: velorex džínový? ten nedře,ten leští?
-> Gryzly:

-> Nwkt: spíš hadra nejde pískovat, co?
Sejki 11.10.07 14:11:54 napsal:
MerHanz 11.10.07 13:00:34 napsal: kamarád si nchával pískovat skelet na kupátko a vpoho, akorát neopískovali střechu pač by se prej mohla pokroutit bo tak něco.
Presne tak :) Je to slabej plech a mel bych z toho lavor :-DTak to by mě netrápilo, střechu stejně nemam
MerHanz 11.10.07 13:00:34 napsal: kamarád si nchával pískovat skelet na kupátko a vpoho, akorát neopískovali střechu pač by se prej mohla pokroutit bo tak něco.
Presne tak :) Je to slabej plech a mel bych z toho lavor :-DTak to by mě netrápilo, střechu stejně nemam

Presne tak :) Je to slabej plech a mel bych z toho lavor :-D
Presne tak :) Je to slabej plech a mel bych z toho lavor :-D
kamarád si nchával pískovat skelet na kupátko a vpoho, akorát neopískovali střechu pač by se prej mohla pokroutit bo tak něco.
-> Syny: no ja to mam v planu proste hned jak to vyleze z piskovani cele nastrikat odrezovacem, zakryt plachtou a odvezt domu. tam to nechat 2-3 dny doschnout a pak venek zacit strikat zakladovkou a z vnitrku zacit vyfoukavat pisek a resit vnitrky ...
Panove a jak pak stihate vse nabarvit po tom opiskovani cely kastle?
-> M a r c e l : Tady v šumperku mají pískovačku kde pískujou celý vagony, akorát nevím jak maj jemnej písek.
A u galvanickýho niklování je několik problémů. jednak sehnat vanu kam by se vlezlo auto se 4,2m délkou a taky by se všude po vnitřku musely nastrkat elektrody aby to pokovilo i vnitřek.
S mastnýma flekama, nebo odrezovačem problém nebude, před začátkem pokovování to jde do stahovací lázně a to funguje jako chemický odrezovač a odmaštovač.
A u galvanickýho niklování je několik problémů. jednak sehnat vanu kam by se vlezlo auto se 4,2m délkou a taky by se všude po vnitřku musely nastrkat elektrody aby to pokovilo i vnitřek.
S mastnýma flekama, nebo odrezovačem problém nebude, před začátkem pokovování to jde do stahovací lázně a to funguje jako chemický odrezovač a odmaštovač.
-> Majkl: este jsem to nedodloubal a mam tam par blbinek na dovareni co chci udelat pred piskovanim...
garde.plivnik.cz/cabrio
garde.plivnik.cz/cabrio
-> M a r c e l : jak to tvoje psikovani, uz to dopadlo?
-> ondie: tak uz jenom proto, ze kdyz tm budes chtit neco nekdy nekde opravit, tak bude problem...
-> M a r c e l : a včem je problém,že to na tom zinku hůř drží ? ..co nějakou základovku na lehké kovy,nebo zinkovaný věci,určitě něco takovýho je..
-> Esso: nj, ale ty jsou strikany v tovarne, ne u lakyru jaky my si muzem sehnat, dovolit...
-> M a r c e l : s vysavanim pisku preju hodne stesti dostat to z kastle a ze vsech dutin je docela problem.
Jinak strikat na pozinkovanou kastly by to nikomu nemelo vadit novy auta maji taky pozinkovane karoserie.
Jinak strikat na pozinkovanou kastly by to nikomu nemelo vadit novy auta maji taky pozinkovane karoserie.
-> Fifa: tak s naterem celeho opiskovaneho auta odrezovacem pocitam to udelam jeste ten den co to privezu, hned jak z toho vyluxuju pisek B-)))
pouziju odrezovac HOKR, mam s nim super zkusenosti...
zarovy pozink neni na kastli mozny, rekl bych ze by se pokoutila, leda tak galvanicky, a tam je otazka co to s tim odrezovacem udela, pac pri zarovem se to ruzne odmastuje vypeka chladi atd, takze tam by ho vlastne odstranili pred tim pozinkovaim, u galvanickeho postup nevim a nevim jestli by nevadilo ze uz je to nejak osetrene, myslim ze vadilo. a druha nevyhoda je u pozinku asi to, ze malokterej lakyra na nej bude chtit strikat, aspon myslim ze to tak bude. ...
pouziju odrezovac HOKR, mam s nim super zkusenosti...
zarovy pozink neni na kastli mozny, rekl bych ze by se pokoutila, leda tak galvanicky, a tam je otazka co to s tim odrezovacem udela, pac pri zarovem se to ruzne odmastuje vypeka chladi atd, takze tam by ho vlastne odstranili pred tim pozinkovaim, u galvanickeho postup nevim a nevim jestli by nevadilo ze uz je to nejak osetrene, myslim ze vadilo. a druha nevyhoda je u pozinku asi to, ze malokterej lakyra na nej bude chtit strikat, aspon myslim ze to tak bude. ...
opískuj, taky ted nechávám postupně pískovat erko, zatim díly , pak kastle, ta je to tiž teprv na cestě domu
pokud bys to nestihl rychle osetrit po piskovani nejakym nastrikem tak podle me staci to striknout lehce odrezovacem, vydrzi to pak v poho a s lakem nebo zinkem by to nic delat potom nemelo. Lakoval jsem i zinkoval(jen zarove) na odrezovac a v poho.
-> pistaa: Zaujem urcite bude, ked budem erku raz renovovat, tak urcite tymto sposobom. Lenze to nebude tak skoro, najskor mozno o rok, skor viac, ale aspon viem, na koho sa obratit, diky za ochotu
ak ej zaujem pomozem vybavit zbehnem tam s tebou
CCa 8KM od Noveho Mesta nad Vahom - SR
-> pistaa: mozes sem dat kontakt, kde ti to auto pieskovali?
trochu jsem s tim pohnul, takze bych teoreticky ke konci tydne 10.-16.9. mohl mit ten zazrak pripravenej na opiskovani
-> M a r c e l : ok napisu ti maila...
-> Majkl: jeste ho nemam, ale urcite ti ho poslu jakmile to budu vedet, ja mam taky doodstrojino a skrabu, snad to pristi tyden doskrabu.
jsem s tim clovekem domluvenej, tak mu reknu ze bych Te tam taky rad poslal, jestli bude souhlasit...
kdy to budes mit pripravene? chce to tak 3 dny , tyden predem zavolat...
melo by to byt nekde na kladensku, muzu zajistit odvoz na podvalu (800,- za pujceni vleku a naftu do brachovyho auta...)
kdyztak mi posli mail, icq, nebo sms, tady to resit nebudem, moc sem nechodim...
jsem s tim clovekem domluvenej, tak mu reknu ze bych Te tam taky rad poslal, jestli bude souhlasit...
kdy to budes mit pripravene? chce to tak 3 dny , tyden predem zavolat...
melo by to byt nekde na kladensku, muzu zajistit odvoz na podvalu (800,- za pujceni vleku a naftu do brachovyho auta...)
kdyztak mi posli mail, icq, nebo sms, tady to resit nebudem, moc sem nechodim...
-> Majkl: mne robili skelet 100ky za cca 2500 skk + 4ks blatnikov kompletne za 800sk a tak dalej
-> M a r c e l : fakt ? nemuzes mi poslat kontAKT? UZ MAM KASTLI POMALU ODSTROJENOU A oskrabu to behem tydne a rad bych taky odvezl na komplet piskovani... dikes moc bys mi pomohl ted akorat neco shanim...
-> M a r c e l : jo kapoty a dvere se vetsinou delaji tak jak psal Kubina jen na lemech...
tak uz vim, je to teda zase nekde jinde, ale je to jistotam maji zkusenosti se skodovkama, delaji pro jednoho sberatele, je to nekde v okrese Kladno, bez kapot, dveri a blatniku 2,5k, s dvermi kapotami a blatniky cca 4k
jemny pisek
jakmile odloubu spodky tak to tam vezu, pak se pochlubim jak jsem dopadl ...
jemny pisek
jakmile odloubu spodky tak to tam vezu, pak se pochlubim jak jsem dopadl ...
-> ondie: jeste nevim, jeste jsem tam nebyl ...
nám tim suchým ledem čistily v práci tiskařskej stroj zajetelenej od barev a všeho možnýho a pak se blejskala jak psí kulky,ale pánové nějak neodhadly tlaky a udělaly škodu za 60 000

Ja nevim ale pokrouceni zadnich blatniku bych se nebal jsem si nechaval piskovat ted plech co je v palubce a ten je fakt uzouckej a temer bez pokrouceni jen v jednom miste ale kdybych chlapovy naridil at jde na to sakra opatrne tak by se to asi nestalo...
-> M a r c e l - GARDE: můžu vědět na kolik by to tak vyšlo?.. kolik si řekli za kábro ?
tak se mi rysuje dalsi moznost - tryskani suchym ledem, ale je to drahy.
jak to piskovani co jsem sehnal, plus jeste druhy, tak to tryskani, oboji jsou dilny kde delaji auta, terany, takze to umi a je to ozkousene, tudiz auto nepomackaji, me jde jen o zadni blatniky, strechu nemam B-)
jak to piskovani co jsem sehnal, plus jeste druhy, tak to tryskani, oboji jsou dilny kde delaji auta, terany, takze to umi a je to ozkousene, tudiz auto nepomackaji, me jde jen o zadni blatniky, strechu nemam B-)
-> Milacek: mno já vim nejlepší je to nedělat ve vlhku
havlik 26.11.06 22:00:19 napsal: -> K.o.l.d.a.: ale nemusí má se co nejdřív ale dvě hodiny sou málo myslim že do 24 to bohatě stačí Tak tk.Já to dělal celej rok jako HPP.Do 24 hod je to v poho,ale bacha na vodu pak to kvete tak rychle že to ani svět nežral...Takhle mi zrezla základna na jeřáb do Německa a fakt fofr

Jo v tom Tursku to uměj pěkně jemně, nechal jsem tam mimo jiné pískovat blok motoru u kterého mi bohužel ulomili vyústění na víčku ventilů... Ale levný tam moc nejsou. Lenvěji ale taky hruběji dělaji na Kladně v bývalém areálu Poldovky (Koněv) znám tam 2 firmy...
osobně bych pozinkoval jen nový plechy jinak ne
-> M a r c e l - GARDE: no ten pozink yb se dal mozna zjistit . me to kdysi nabizel kamos ze by me to zjistil - myslim ez firma ZKRAT - tam zinkujou podle vahy - tzn kolik kil azeleza dodas tak tolik to bude stat - kdyby byl zajem mozna bych neco zjistil :-)
dej pak vedet s tim piskem - jak to dopadlo atp - celkem zajimava vec
dej pak vedet s tim piskem - jak to dopadlo atp - celkem zajimava vec

-> venni: Záleží čim to pískujou. Jestli broky, nebo písek, pak jaká frakce písku atd. Táta teď dělal nějakou pískovnu u Litoměřic a tam prý pískujou vagony, nápravy na vagony a lokomotivy, traverzy a konstrukce a maji tam na to broky, tam dat auto tak z toho máš opravdu jenom pokroucený cosi... Jestli v tý Marcelově pískovně mají i jemnej písek, tak bych se toho nebál...
-> M a r c e l - GARDE: RAMI tak to je ono!!! Páni a řikáš velkej pískovací box?? Tak to je hezký a nevíš jaký maji ceny?
Nechal bych opískovat jen spodek a podběhy.Slyšel jsem že si jeden chlápek nechal opískovat erko i s plechařinou a výsledek byl promačkaná střecha a blatníky
ale nevím kde mu to dělaly.