skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kolik stojí nový lak??
-> Labros: jj to vim, ale zive uz to tak dobry neni ;-) stoji o par boxu vedle me :-)
-> Majkl: skoda.stable.cz/cz/index.
php?id=4&i...
-> Labros: ja nerikam ze nejde, ale ze nesezene... nikdo ti (nezavisla lakovna) nebude strikat skodovku pod 2O OOO celolak s komplet praci...
jinak ja si na laku vzdycky neco najdu neboj :-)) jen doufam ze na svem ne :-)))))
jinak ja si na laku vzdycky neco najdu neboj :-)) jen doufam ze na svem ne :-)))))
Barva žlutá RS, profi práce v boxu, jen jsem to sám odmašlil, cena 12.500,- kč. Bylo to stříkáno minulý rok v listopadu

-> Majkl: zalezi jakou barvu das...akryl, metla nebo perlet...a najdou se i za min a taky hodne kvalitni prace...
-> Majkl: já vím kolik to stálo tebe, ale podle čeho soudíš, že to nejde levněji? Pokud se nejdná o nějakou perleť... Ještě jsi mi ani neřekl, jakou chybu má ten lak za necelých 10.000...
-> RaCa: jiank teda k tematu, me lak vyjde s praci s barvou asevsim cca 35000,-
-> Labros: ja jsem jen nazoru ze super lak na lestenku (pokud si cokoliv neudelas sam) nesezenes pod 20 - 25 tis.. ja platim vic ale zase ta kvalita je hoooodne vysoko...
-> Tuner#2: ale v pohode :-)) ja to neresim :-)
-> Tuner#2: ale v pohode :-)) ja to neresim :-)
jose, to se vyplatí

-> RaCa: auto s tim nastrikas ale pokud by si nekdy potom chtel davat opravdovy akrylat tak tuhle barvu bych nevolil a nasetril o tech par stovek za litr vice hlavne tady te stejne spotrebujes drabet vic nez kvalitniho akrylatu
myslite si ze tahle barva by mohla bejt dobra? je to akrylkombinacni vrchni leskla barva na karoserie a tak...litr za 250.- www.colorlak.cz/vyrobek.p
hp?id=VYR0000...
-> spartra: No jo, všechno de, na fištrooon tuzing káře stál lak taky flašku slivovice, ale bylo to fakt jenom o tom, že to auto bylo konečně v jedné barvě a nevypadalo jak papoušek. Jinak sme s kámošem kdysi šli do tak kurevského kšeftu, že sme se nechali přemluvit od jednoho kámoše na nástřik jeho shade 120. Barvu měl svoji, základ taky. Ovšem základ měl nitrocelulózový a barvu syntetickou. On tvrdil, že sou stejné. Takže to akorát ucpalo pistol a na autě z toho byl škralup jak na chladném kakau. Tak se to celé brousilo pod vodou. No týden práce a to sme dělali od rána do večera. Ve finále to vypadalo hezky a my sme vydělali dohromady za týden 500,- Kč (to sem jenom projel autem). Takže takoví skrblíci ať si to natřú sami třeba válečkem nebo smetákem
ty voe, takovejch pěněz, my jsme za to dali 500kč, barvu, jsme měli svoji, tužidla a ty sračky okolo, sme si to brousily taky sami

Mimochodem když sem toho wartburga přejel tempem, tak vypadal týden jak fáčko

-> JoseA: ale uznej na ty fotce to tak vypadalo .-)
-> VeTëV: Wartburga sem fakt nestříkal, ten měl svůj lak už od roku 1972
-> VeTëV: Přesně jak říkáš, záleží jestli máš auto na spotřeb, nebo jako show car. Já mám první variantu

Wartburg byl tak trochu domrdaný, už dojížděj jenom TK, blbě sa zamykal, tak sem ho nikdy nezamykal ani doma ani na parkovišti, tak sem si ho aspoň podepsal

-> JoseA: no hele moc pěkná práce, je vidět že jsi to nedělal poprvý
-> VeTëV: tak on lakoval hlavně toho warana ale jak fouknul vítr tak to nechtěně ohodilo trochu i to fáčko

-> JoseA: hele ty si lakoval celou ulici ne? kam se podivam kolem toho warana sude modry auta

-> JoseA: a nevypada to tak zle - no tak jasne na nejakej spotreb to staci - me to ceka v srpnu - garaz lak na spotrebni 120:-))

-> VeTëV:
To sice je, ale výsledek byl nad moje očekávání. Kdybych tedy dal 20 klacků za profi lak, tak bych sa teď křápal do hlavy jaký su kokot, protože by mi to steně hnilo aj přes ten drahý lak
Hold fáčko je fáčko

-> JoseA: ty vole to je marast .-))
bylo to spravované sprejama, hrozně flekaté, humus jak prase, teď to má aspoň celistvý lak, ikdyž to není žádný showcar
-> Esso: Na fáčko stačily myslím 3 litry, ale byly venku jenom světla, zrcátka, stěrače, kliky a nárazníky, zbytek zalepený. Oproti tomu jak to vypadalo je to zlaté.
-> JoseA:tyjo vypada to docela dobre...no ja to planuju taky jako povrchovou barvu...pod palubkou a v motoru to strikat nebudu...jinak diky za fotky a rady

-> JoseA: 4 litry jste zdelaly na to favo nebo na tu skudku???jen sem zvedavej kolik ostatni vyplacaj barvy :-))
-> kirri: No tak čekal sem spíš negativní hodnocení vzhledem k tomu, že to očividně nepatří na škodovku. Nicméně sa mě to takej docela líbí
-> JoseA: se tam ta maska celkem hodí až čumím
A můj favál sa krčí v pozadí (už tam pomalu zarůstá kopřivama)

-> RaCa: Zblízka tam najdeš občas nějakou ďubku, ale daleko dřív si všimneš těch zkurv. pupínkú po zimě, které mě serou. Stříkal to kámoš tak dvacet let starou pistolí, která je už dávno vyřazená, ale hold kdo umí ten umí, takže to zvládl v klidu aj s tu pistolů, stříkal mi už aj tu hnědo-žlutů shade a možu ti hodit aj foto jeho shade jak si nastříkal. Bezbarvý lak nemám, vrstvy jsou tři. K tomu bezbarvému laku, loupal se mi z kadetta (původní) bezbarvý lak, stejně tak kámošovi ze sierry. Když sem stříkal motorku sprejem, tak mi k tomu poradili přestříkat to bezbarvým lakem, ale potom to znatelně zmatnělo, ikdyž ten lak je lesklý, takže asi s tím neumím dělat, ale fáčko už je rok po nástřiku a vybledlé není vůbec. Navíc mám barvu ještě doma, takže na opravy ideální (semtam neco přetřu štětcem) A litr akrylátu taky kolem 700,- Kč, padly necelé 4 litry, ale pozor!!! Shade sme měli rozdělanou pořádně, ale z fáčka sem ani nezdělával dveře, tlačil mě čas, takže to je v podstatě rychlá a trochu omrdaná práce. Ale beru to tak že mi to stačí. Jinak ten lak je stejný jako původní, jen trochu oživěl a vnitřky dveří a sloupků jsou jenom vybledlejší.
No kdybych mel jeste resit lak na svym aute tak uz se vazne poseru... I kdyz sem si to taky chtel v garazi striknout, ale nechce se mi s tm srat... Bych to jedine striknul pres tu puvodn barvu... Ale nez za to dat 20 000,- tak si radsi koupim novou shade misto toho myho pekace!
->JoseA: co sem tak koukal na to tvy favo tak v tyhle kvalite by me ten lak uplne stacil..mas to pekny..kolik litru na to asi padlo? a kolik vrstev je idealnich..slysel sem 2-3 a navrch jeste bezbarvej
-> Labros: Ty tomu Majklovi taky pěkně dáváš :o))
-> RaCa: material na vse komplet te vyjde tak na 5000,- teda podle toho kolik budes kitovat a za kolik sezenes barvu ja treba kupuju akrylat za 700Kč litr a zatim spokojenost
-> RaCa: no jak tu pisou vsichni lak kolem 10-20 tis kc ale pozor samotny piskovani kdyz vezmu polovicku auta opiskovat tak si priprav dalsich cca 5-10 tisic..
-> Labros: ja som to mal za 8000 v r. 2002, síce to nie je bez chybičky, ale za tie prachy to ujde, farba je akrylát a technicky je to spravené dosť kvalitne, nikde sa to neolupuje, je to stále pekne lesklé atď. jediná dosť velká nevýhoda je, že si maník tú farbu namiešal doma "na kolene", takže keď si chcem teraz dostriekávať nejaké diely, je dosť problém trafiť odtieň :(
Já už si taky nechával lakovat jeden přední blatník za 1500 a oba zadní za 4200 ale to bylo i s vařením a kytováním.
Co jsem slyšel tak nejlevnější lak co si někdo nechával dělat byl za desítku a byl pěknej.
Ale vsadím se, že až se tu objeví Majkl tak nepřipustí že by lak mohl být levnější než 35.000
Co jsem slyšel tak nejlevnější lak co si někdo nechával dělat byl za desítku a byl pěknej.
Ale vsadím se, že až se tu objeví Majkl tak nepřipustí že by lak mohl být levnější než 35.000

-> RaCa: plnič sem použil jenom ve spreji, neboť na to nebyla pistol. Jinak sme to stříkali venku a hned pak zatlačili do garáže. V garáži bys zdechl bez odsávání i s respirátorem a pak by ti šel prach ze stříkání na auto. Venku sice na to sem tam sedne nějaká moucha, ale z toho si vůbec nic nedělej, nesedne hluboko do laku a jak to uschne, tak utřeš muchu hadrem a nezbude po ní ani náznak že tam byla, akorát na to nesmí jít jiný bordel a je to v pohodě a nesmí foukat vítr. Mě osobně to na fáčku stačí bohatě, daleko víc mě sere ta koroze, která se po zimě sem tam objeví v rožkách dveří a podobně
nojo..tak dvacitku bych do toho ted asi taky nedal...a jak je to s lakovanim v domacich podminkach?to znamena kompresor pistole ale zadnej box a jenom garaz...a na kolik tak vyjde plnic s lakem do ty pistole?? mate s tim nekdo zkusenosti?
no já jsem si Rapida obrousil sám úplně na plech, odstrojil a barvu jsem si dodal a stejně jsem zaplatil 20 000,- Kč a nalakovaný je to tak průměrně

třeba znám lakovny kde lakují kolem 15000 za auto a taky jsou lakovny co si vezmou 50000 ale to už je barvička jak svina
aha no, ale zbytek kastle je trochu víc než jeden díl ne???? Mě to příjde docela dost, záleží na tom, jak moc to chceš mít pěkné do detailu, na mojem autě poznáš z dvaceti centimetrů občas nějakou chybičku v laku, ale jako néé že by to bylo nejak poteklé nebo tak, šak v profilu mám aj detailní fotky. Ale letos to budu asi stříkat znova, ne kvůli laku ale kvůli drobné korozi
-> JoseA: díl jako dveře, blatník a tak...
-> Crestik: Jak díl??? Na kolik dílú teda rozdělí shade??? No mě vyšel na shade i na fáčko lak na pár stovek, ale samozřejmě to není profi. Nejak mne to ale nesere, na pohled je to velice pěkné a lesklé a jinak co? Sem tam nějaký ten kamínek odletí i na drahý lak a zrovna u shade bych nespoléhat, že se za nějakou dobu objeví nějaký ten pupínek, takže bych za lak na shade 20 tisíc nedal, pokud to nechceš mít fakt libovku jenom k vystavování, ale máš to auto i na jezdění jako já