skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pískování
-> Max: tak to berou ty lidi na hul pokud to prodavaj za takovou cenu ja tam jezdil pro pisek pro slevarny a pro rumplovani koralu a fura na matyska(8t)vysla neco prez 3500,- KC
já jsem kupoval písek tady :
katalog.seznam.cz/41/.../ 81-sklopisek-strelec.html? sekce=2129
pytel (myslim 50kg) stál asi 80-90Kč. už nevim přesně. člověk si vybere zrnitost jakou chce.
Ale je fakt,že je to hrozná práce. Vůbec to neubývá. Kamarád dělal podsedadlák,řidítka a nějaký drobnosti na motorku před komaxitem a dělal to 2 dny :-( Návíc je z toho hrozně bordelu,což se jasný :-)
katalog.seznam.cz/41/.../ 81-sklopisek-strelec.html? sekce=2129
pytel (myslim 50kg) stál asi 80-90Kč. už nevim přesně. člověk si vybere zrnitost jakou chce.
Ale je fakt,že je to hrozná práce. Vůbec to neubývá. Kamarád dělal podsedadlák,řidítka a nějaký drobnosti na motorku před komaxitem a dělal to 2 dny :-( Návíc je z toho hrozně bordelu,což se jasný :-)
Díky za info, já se nejdřív podívám u nás ve kšeftech a kdyby nic tak bych se dyštak ozval.
Ted jsem viděl opískované věci korundovým pískem a je to bomba, krásné jemmné a hlavně strašně rychlé, ale to bylo ve firmě co v to dělá opravdu ve velkém, jinak ro Tebe asi bude nejlepší a nejlevnější zajet někam kde se pískuje a něco málo podle toho co budeš dělat od nich koupit nebo jít do hornbachu, obi atd a tam koupit křemičitý písek se kterým se zasypává zámková dlažba, je stejný jako písek na pískování ale tady to bude asi dražší. Jinak když toho nebudeš chtít nákladák tak Ti ho můžu nechat, nějak se domluvíme.
A kde na to prodávejí ten písek, je to něco specielního, nebo by to mohli mít ve kšeftech typu Horbach a OBI ? A co to cca koštuje? Diky
mám pískovací pistoly Sander (s nádobkou dole) a pískovat se s tím dají jen malé plochy (disk bych s tím nezkoušel, je to hrozně na dlouho), ale například brzdiče s tím šli perfektně (víte kolik tam je prohlubní).
Co já vím tak tu s tím pytlíkem používají umělci, kameníci , aj. , co dělají se sklem,kamenem, kovy ..., používají jiný písek, jinak při cenách písku se ta asi nevyplatí, ale to je na každém jak to chce mít, jinak vyjímečně souhlasím s black dragons - : pískovat se dá i s normálním pískem který se přeseje přes síto, dělám to tak taky když mi dojde ten bílý, který je lepší jelikož je tvrdší a ostřejší.
KOukal jsem na to, nemáte někdo zkušenosti s tou pistolí se sáčkem na zachytávání prachu? vyplatí se to, nebo by stačila ta obyčejná.
kekypetra, pilo105: diky za rady!
jako panove nevim co tady mluvite o kompresorech za 30 tis...ja mam doma kompresor co pamatuje mojeho pradedu tlaci sotva 8 baru nadoba na 300l naplni ji cca za 10min a obycejna piskovaci pistole za 1000kc necham ususit na slunci pisek proseju a jde se piskovat a je to parada.. jen doporucuju na hlinik zluty pisek a na zelezo bili je tvrdsi ...
Konkrétně mě by bohatě stačilo něco jednoduššího právě na pískování mylých míst přímo na karosérii, kterou je třeba problém dopravit k někomu kdo pískuje a navíc je to i zbytečné. Velké a na pískování náročné díly bych si nechal stejně udělat průmyslově. Díky všem za info, kdyby ještě něco někdo věděl, tak sem s tím
Na domácí prostředí je pískování větších věcí nepoužitelné- vlastní zkušenost. Mám malou pískovací pistoli která vypadá hodně podobně jako stříkací pistole na barvu s nádobkou dole. Výrobce udává stálý tlak alespon 8 atm. tzn. že na těch 8 atm. musí kompresor spínat a foukat bud stále nebo dofukovat na 12-13 atm. Nebo více, záleží na typu. Nicméně i tohle jsem zkoušel ale ta tryska má průměr asi 8 - 10 mm a jde to HROZNĚ pomalu, má to malý kužel rozptylu písku ,zkoušel jsem kola ale je levnější to naložit a odvézt k normálnímu pískaři než se s tím trápit( čas, energie, písek po sečtení všeho jsem došel k tomu že mě opískování 13 " plecháče vyšlo bez elektřiny na 380,-) , někde jsem tady už dříve psal že je to dobré třeba namalá místa,vyrezlé fleky na blatnících , dveřích, prazích, jelikož ten písek to místo očistí komplet od rzi ale neomlátí zdravý plech čehož se nedá dosáhnout s bruskou , já ji konkrétně používám na sváry jelikož i po vybroušení svárů zůstává trocha nečistot(mastnota, saze z sváření, aj.) které pak dělají neplechu v laku a to místo se může začít loupat, takže pokaždé ty sváry přebrousím vypískuji a mám to čisté. Jinak se dá tahle pistole použít na krásná kouzla se sklem , kamarád co dělá airbrush s tím dělá ornamenty , monogramy , obrázky, aj. Používá svoji vyzkoušenou technologii, bohužel nemohu prozradit jeho výrobní tajemství. Celkem vzato je tahle pistole jen pro hobby . fa. KH TRADING prodává další typ, májí web stačí se podívat , dělají spoustu užitečného nářadí, hodně u nich nakupuji, který má přisávací hadici ale u ní je rovnou napsáno pro průmylsové použití ale tam jsou parametry kompresoru někde úplně jinde. Je to přesně jak píše Pilot 105 - otázka je kdo má kolik peněz a chce investovat. Na jednorázové použití je asi nesmysl kupovat průmylovou pistoli, když se tomu někdo bude věnovat tak pak se asi investované navrátí .
Koukni sem www.schneider-druckluft.c
z/, je to špička ve stlačeném vzduchu, takže tomu odpovídají i ceny, dá se pořídit i levněji, ale já si raději připlatím za kvalitu.;)
nebo jinak - mam doma tu piskovaci pistoli, co se dava ke kompresorum z OBI zadarmo... ma cenu ji pokouset?
jasny, ten kompresor se bude muset bejt ve stavu no... :-) no o tech pistolich prave jeste nic nevim - mozna bych si nejdriv poridil bez prisavani...
kolik myslis ze je tak cena rozumny bez prisavani a ty s prisavanim?
kolik myslis ze je tak cena rozumny bez prisavani a ty s prisavanim?
-> Sita: Otázka je v jakém bude stavu.;)
Kolik do toho chceš investovat? Na kola ti bude stačit i pistole s nádobkou, ale na barák asi ne.:o)
Kolik do toho chceš investovat? Na kola ti bude stačit i pistole s nádobkou, ale na barák asi ne.:o)
pilot105: chci s prisavanim materialu - jaky parametry teda ma mit?
pilot105: puzitej s temahle parametrama sezenes i pod 10...
-> Sita: Pokud chceš nějakou pistoli s přisávání materiálu, tak ti to stačit nebude.
Hlavně k tomu potřebuješ výkonný kompresor s plnícím výkonem alespoň 250 - 300 l/min. Což je otázka 20 - 30 tis.
taky by mne to zajimalo.
planovana aplikace je hlavne na piskovani naprav, hlinikovych kol (jeste se zajimam o piskovani omitky z baraku, ale to ma cas ;-)
hadil by se mi treba link na nejakou rozumnou pisk. pistoli, ale i potrebne parametry kompresoru (min. objem nadrze, min. pracovni tlak, atd...)
Co treba starsi kompresor Orlik:
typ PKS-17,jednoválec: výkon 17 m3/hod., objem tlak.nádoby 0,15m3, jmen.výtl.přetlak 800 kPa, přetl.rozsah automat.cyklu 580-860 kPa .... stacil by mi na to piskovani?
planovana aplikace je hlavne na piskovani naprav, hlinikovych kol (jeste se zajimam o piskovani omitky z baraku, ale to ma cas ;-)
hadil by se mi treba link na nejakou rozumnou pisk. pistoli, ale i potrebne parametry kompresoru (min. objem nadrze, min. pracovni tlak, atd...)
Co treba starsi kompresor Orlik:
typ PKS-17,jednoválec: výkon 17 m3/hod., objem tlak.nádoby 0,15m3, jmen.výtl.přetlak 800 kPa, přetl.rozsah automat.cyklu 580-860 kPa .... stacil by mi na to piskovani?
Máte někdo nějaké skušenosti s pískováním v domácím amatérském prostředí? Jaká na to existuje pistole, jak to vypadá a nějaké technické udaje. Díky za každé informace.