skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Konzervácia plechov (nd)
-> ajok: Znam malo lidi, kteri umi se stetcem tak, aby nebyly nikde videt tahy. A vsechno jsou to stari maliri/nateraci. I kdyz to udelas ridkou barvou, tak tam ty tahy stejne budou. Jen je tolik nevidis "na prvni dobrou".
-> StepaNoFUN 21.06.24 05:11:45: když to uděláš řídkou, tak tahy vidět nejsou... nebo striknout
-> ajok: protoze jinak bys musel vybrousit tu barvu tak, aby nebyly videt ty tahy stetcem.
-> charon 20.06.24 06:22:37: proc kybl tmelu?

-> ajok 19.06.24 19:22:39: Používám něco podobnýho, ale dát to na blatník, kterej budu někdy v budoucnu lakovat by mě teda nenapadlo. Protože to je pak buď to komplet obrousit a nebo na to dát kýbl tmelu. Pro skladování na suché půdě bych to taky fouknul obyč základem.
-> Boco: tak zred A00 v technickym benzinu, natri to tim. To reznout nebude ani ve vode. Ale s tim pak nechces manipulovat a odmastit to bude taky boj.
Idealne nastrikat nejakym dobrym zakladem a na suchy pude se tomu nema co stat.
Idealne nastrikat nejakym dobrym zakladem a na suchy pude se tomu nema co stat.
-> ajok: Máš prosím odkaz na nejký kontrétny výrobok? Ideálne ak by sa to dalo striekať
-> Jarda/felda: tip na nejaký konktrétny? Obávam sa že po čase to začne aj tak hrdzavieť pokiaľ to nebude zabalené v nejakom papieri a pod. čo je v prípade plechov nereálne
-> Boco 17.06.24 23:40:07: když byla možnost, tak jsem vše dával zinkovat, měl jsem to za flašku, teď už bohužel tu možnost nemám, tak natírání vše řídkým zinkovým epoxidem...
konzervační olej
Ahojte
tak ma napadlo či niekto nedá tip, čím ošetriť/nakonzervovať plechy ako blatníky, dvere, kapoty auta na dlhodobé uskadnenie na povale (půdě) rodinného domu. Niektoré sú nové a niektoré použité.
Napadá ma nastriekať to voskom na dutiny a pod, ale možno máte lepší/lacnejší tip?
tak ma napadlo či niekto nedá tip, čím ošetriť/nakonzervovať plechy ako blatníky, dvere, kapoty auta na dlhodobé uskadnenie na povale (půdě) rodinného domu. Niektoré sú nové a niektoré použité.
Napadá ma nastriekať to voskom na dutiny a pod, ale možno máte lepší/lacnejší tip?