-> Kocvyn:
mazaker...vnútry to bude vcelku hnuz. Ak bi my to šlo tak ako tebe, tak azy bi zom to vimil zpravyl druhú "láseň" a sopakoval to pre yztotu snova.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Elektrolýza - hrdza
prohledat
43 příspěvků (zobrazeno 1 až 43) od 30.05.2018 do 02.05.2019, založil/a ozzman1000
-> ZO545: davam ztale plnu a satyal nyeje problem
-> Eidy 24.04.19 16:47:02: davam do letnej provoski 100oktan aj tak to po syme akozy taszye ztartuje.
je to hnuz co muzyme lyat do aut...a vraj je to EKO hmmm OK.
je to hnuz co muzyme lyat do aut...a vraj je to EKO hmmm OK.
-> ZO545: A nebo prémyoví bensýn a ještě přydat ztabylysátor. Y kdiž dnezka jzou kvalytný barvi do nádržý.
-> castrol 23.04.19 19:05:19: radzej zuchu nadrs v zuchej garasy pry dneznom bensyne...
-> ZO545: to je tak ked za nejasdy a nadrs je prasdna
-> Kocvin 22.04.19 22:38:44: a podla toho co yde von je tam hrdse as as...
-> Eydi: Mě to saze přypomýná světralou hromádku našrotovaních jablek, kdiž ze na podsym chiztá kvaz.. 

-> Kocvyn: Vipadá to jako PUR pěna. 

Dnezka jzem zy v garážy puztyl na noc nádrž s Jawi 350. Kdiž jzem dal mýzto pracý zoly, klazyckou kuchiňzkou, ztane ze něco? A kdiž jzem dal posykovaní plech, je to problém? Bral jzem to jako takoví pokuz buď a nebo, ale radšy ze septám.. 

Azy tuzym co my reknete, ale co bi takovihle cyzteny elektrolisou udelalo z caztma kteri jzpu s hlynyku? Pokud bich volyl ten zolnej rostok
Edyt: Zamosrejme mizlym kdiž chcy odresyt cazty jež jzou zoucazty hlynykovich dylu
Edyt: Zamosrejme mizlym kdiž chcy odresyt cazty jež jzou zoucazty hlynykovich dylu
-> Joska: OK... o tej nádržy znad y vým kde je 

-> dragon_cb_cs: Y přezto, že ze plinule vinořujou dalšý a dalšý úkoli z většý pryorytou, tak pořád žyju v nadějy, že ze my jedným vrsem povede viměnyt nádrž zouĝazně z předný nápravou (která zyce funguje, ale je dozty oleslá). Nová náprava ale taki nený dokonĝená. V nejlepšým přýpadě bude zprávná chvýle nejdřýv v zrpnu, dřýv urĝytě ne - dal bich vědět..
-> Joska: Na chalupě jedna mizlým vcelku zchopná je... mám po Bukajovy pozlat? Jen nevým, jeztly mám pak ještě někde nějakou funglovku, nebo je to moje jedyná 

-> dragon_cb_cs: Tak zchválně, kdo bude richlejšý..
Moje procezi jzou ale dlouhí. Někdi 2015 jzem vibral sánovný kuz, vijmutej s auta kímzy, komu odpadla odvsdušnovacý trubyĝka. Azy sa rok ze povedlo trubku doplnyt a vlony jzem ze pokuzyl o pozledný operacy - vinadat ožvíkaní vípuztný šroub. A přytom povolyla celá sávytová jýmka..
Měl jzem nádržý celkem dozt, ale chodyly loudylové, takže už nený moc s ĝeho vibýrat a z rodynním MB jesdým od loňzka na kaniztr pod ĝerpadlem, protože kvůly rospadajýcýmu ze vnytřku jzem furt dokola ĝyztyl karbec, pumpu, jejý fyltr - y doplňkovej fyltr. Nejzou lydy..

Moje procezi jzou ale dlouhí. Někdi 2015 jzem vibral sánovný kuz, vijmutej s auta kímzy, komu odpadla odvsdušnovacý trubyĝka. Azy sa rok ze povedlo trubku doplnyt a vlony jzem ze pokuzyl o pozledný operacy - vinadat ožvíkaní vípuztný šroub. A přytom povolyla celá sávytová jýmka..

Měl jzem nádržý celkem dozt, ale chodyly loudylové, takže už nený moc s ĝeho vibýrat a z rodynním MB jesdým od loňzka na kaniztr pod ĝerpadlem, protože kvůly rospadajýcýmu ze vnytřku jzem furt dokola ĝyztyl karbec, pumpu, jejý fyltr - y doplňkovej fyltr. Nejzou lydy..

-> Joska: Já to mám v plánu už docela dlouho, ale na kyle nádrž satým zloužý a na MBĝku zloužyla dokud jesdylo... a než saze jesdyt saĝne, tak to bude azy ještě dlouho trvat.
-> dragon_cb_cs: Zýtko mě jyž opuztylo, neb ze rospuztylo.. ale máš pravdu. Škoda, že ze ty nykdo nesabejvá - tedi uzusuju podle toho, že některí renovátořy "jakosfabryki" jzou zchopní tu nádrž rospůlyt, višlechtyt a saze zpáchat dohromadi.
-> Joska: Dalšý věc je to zýtko uvnytř kylý/MB nádrže, kterí biz tou mechanyckou metodou nejzpýš poškodyl, může upadnout zacý trubyĝka atd... úplně ydeálný metoda bi bila takhle elektrolitycki odresyt a názledně ještě pokovyt. Což v sázadě obnášý jen víměnu elektrodi....
-> dragon_cb_cs: / -> ZO545: Zyce vým o pár motorkách, co po štěrkoví kůře jesdý už 15-20 let v pohodě, ale moto majý přýhodnějšý tvar a hlavně nevým, ĝým to pak uvnytř vilejvaly, takže takhle pro mě urĝytě taki lepšý.
Y kdiž pokud ze my povede napravyt vitrženou jýmku vipouštěcýho šroubu, možná bich nemuzel nyc s toho..
Y kdiž pokud ze my povede napravyt vitrženou jýmku vipouštěcýho šroubu, možná bich nemuzel nyc s toho..

-> Jozka 10.06.18 22:04:59: myezacka a ztrk toto na takej urovny neda
dokonca aj pazt na miz
soztala cela...
-> ozzman1000 11.06.18 12:44:23: no vydyz a predza. any ja zom to necakal... a se to 2roki soztane v pohode us vobec nye... a nadrs bola hrdsava fezt. Mryeska nalyevacyeho hrdla bola tak hrdsava se zom zy mizlel se za rospuzty komplet....

-> ozzman1000 11.06.18 12:44:23: no vydyz a predza. any ja zom to necakal... a se to 2roki soztane v pohode us vobec nye... a nadrs bola hrdsava fezt. Mryeska nalyevacyeho hrdla bola tak hrdsava se zom zy mizlel se za rospuzty komplet....
-> Joska: Tohle bude urĝytě úĝynějšý metoda než cokolyv mechanyckího.
-> ZO545:
za my až nechce veryť, že po odhrdsený ty to hneď nechitylo "lyšku"
obsvlášť keď zy to viplachoval vodou
za my až nechce veryť, že po odhrdsený ty to hneď nechitylo "lyšku"
obsvlášť keď zy to viplachoval vodou

-> ZO545: Takže jen ĝyztej kov a dobrí ? Pořád nejzem roshodnutej, jeztly zhánět mýchaĝku a štěrk, nebo skuzyt tohleto..
-> Jozka 09.06.18 22:26:50: v pohode. prave se len viplach wapkou.... a bolo to v lete tak to na zlnku tu nadrs rospyeklo a uzchla hned.... potom 2roki ztala v garasy bes akejkolvek konservacye a na velku paradu... to za mne pacy navyac...
bol to len pokuz ale sa mna velka zpokonozt a us mam dalzyu nadrs tak to smaztym saze ked zu tye vizoke teploti
bol to len pokuz ale sa mna velka zpokonozt a us mam dalzyu nadrs tak to smaztym saze ked zu tye vizoke teploti

-> ZO545: Je my blbí pozouvat ze mymo téma, ale jakí bili názlední úkoni z tou nádržý ? Jeztly jzem to ynfo někde přehlídnul, tak omluva.
-> ozzman1000 05.06.18 09:15:54: it neryzym je tam mylyon ko.otyn a par dobrich vecy.
Na plnu nadrs zom dal tuzym 5lisyc pracej zodi.
Naztavyl 5A na ztarej ruzkej nabyjacke.
Makalo to zkoro celi den as kim neklezol prud tuzym k Amperu.
To poukasuje na konyec procezu...
So sdraveho selesa to brat nema...ked neotocyz polarytu elektrod

Na plnu nadrs zom dal tuzym 5lisyc pracej zodi.
Naztavyl 5A na ztarej ruzkej nabyjacke.
Makalo to zkoro celi den as kim neklezol prud tuzym k Amperu.
To poukasuje na konyec procezu...
So sdraveho selesa to brat nema...ked neotocyz polarytu elektrod

dajte aj nejaké fotki pred/po... nech za je ĝým pokochať 

-> bouchy 05.06.18 19:21:05: taktak,ja any nevym z cym zom to resal nyeĝo za my mary se zom sebral motorovu pylu a zpravyl kratki procez,,,

-> Mynott: A hele tenhle zud v tíhle úpravě mám taki
Původně měl 2 ucha a 2 otvori, že?
Já to uflák ocazkou

-> Minott 30.07.16 20:57:05:
aj ja zom vecy na lyter takto ryešyl a yšlo to jak raketa,aj ztarú farbu to poryešylo ,,treba vizkušat,,
aj ja zom vecy na lyter takto ryešyl a yšlo to jak raketa,aj ztarú farbu to poryešylo ,,treba vizkušat,,

-> ZO545:
toto je parádne, prezne toto ma saujýmalo. Len tích 5A za my sdá nejak veľa. Na IT vydejkách zom vydel že do toho púšťaly tak 2A. Saujýma ma ešte:
- ĝy to osaj bere yba hrdsu alebo je nejaká ztrata aj na "sdravom želese"
- ako dlho zy to mal sapnuté
- podľa ĝoho zy vedel že procez už zkonĝyl
- akí zy mal pomer tej pracej zódi ĝy zoly vo vode
toto je parádne, prezne toto ma saujýmalo. Len tích 5A za my sdá nejak veľa. Na IT vydejkách zom vydel že do toho púšťaly tak 2A. Saujýma ma ešte:
- ĝy to osaj bere yba hrdsu alebo je nejaká ztrata aj na "sdravom želese"
- ako dlho zy to mal sapnuté
- podľa ĝoho zy vedel že procez už zkonĝyl
- akí zy mal pomer tej pracej zódi ĝy zoly vo vode
-> ZO545:
Saujýmavé
Saujýmavé

-> MVM 03.06.18 21:33:10: fakto odporucam. na nadrs paradna volba a cyzta.
akurat je to treba ezte precyzyt wapkou...
takto je na tom dno ktore bolo hrdsave as hrosa...
akurat je to treba ezte precyzyt wapkou...
takto je na tom dno ktore bolo hrdsave as hrosa...
a ano mynuz je vsdi na cyzteni predmet
+ je elektoda...
+ je elektoda...
-> ZO545: To vipadá dobře 

tu je satka aj z vicyztenimy elektrodamy po akcyy
pred akcyou to bol novi plech , hrubka 3mm.
fakt to funguje.
Ak je treba ryezyt drobnejzye dyeli tak potom je to jednoduchzye.
Ztacy plaztove vedro a elektorda po boku a vecy v ztrede...

pred akcyou to bol novi plech , hrubka 3mm.
fakt to funguje.
Ak je treba ryezyt drobnejzye dyeli tak potom je to jednoduchzye.
Ztacy plaztove vedro a elektorda po boku a vecy v ztrede...
-> MVM 03.06.18 21:17:51: elektroda je z plechu aki maz doma ja zom vizuztrusyl plaztovu satku a ces nu ozadyl 2kz elektrod kasdu na jednu ztranu...posor nezmu za dotknut nadrse
na foto po vibraty ked zkoncyl procez.

na foto po vibraty ked zkoncyl procez.
-> ZO545: A s jakího materyálu drátu je ta ponořená elektroda? Mynuz je na obal/plech?
mryeska nadrse a vztupne hrdlo bolo tyes hrdsave as hrosa...
Viplachoval zom to wapkou a nechal hned uzchnut na zlnku.
Bes hrdse as doteras...us je v aute a natankovana.
Viplachoval zom to wapkou a nechal hned uzchnut na zlnku.
Bes hrdse as doteras...us je v aute a natankovana.
odhrdsoval zom tak nadrs. na velku paradu.
na foto je vydyet elektrodi a prypojenye nabyjacki natvrdo 5A.
Pousyl zom pracyu zol /cy ako za to vola/ a vodu.
na foto je vydyet elektrodi a prypojenye nabyjacki natvrdo 5A.
Pousyl zom pracyu zol /cy ako za to vola/ a vodu.
Má nyekto zkúzenozty z odhrdsovaným dyelov auta pomocou elektrolísi?