skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozdíly mezi Garde a Rapid
Tak dneska jsem na Slovensku viděl další Gardečko 1984 a opět mělo ten prolis až k té hraně. Možná to bude poznávací znamení BAZ 

Nehledáte za tím něco co tam není? Co když rozdíl vzniknul na lince díky kvalitě dílů, svařování a následného dorovnávání karosérií?
-> rafilik: Jediný rozdíl, který vidím z fotek, je, že to oranžové nemá ocvaklou lištu na pertl střechy...
Je to levý zadní roh střechy. Obě Gardečka jsou z roku 83 ale to oranžové je vyrobené v BAZ a to červené je z AZNP. Možná nějaké odlišnosti ve formách ?
-> rafilik:
A nejsou jiný lišty?
A nejsou jiný lišty?

Tak jsem to dnes porovnal a je tam opravdu rozdíl. Střecha u Garde má ten prolis souběžný s okapničkou delší , zatímco u Rapida končí stejně s lištou.
-> Enggik 08.03.15 21:05:14: -> Nwkt: Katalog uvádí pro kupé pouze jeden typ střechy - ve "střední části karoserie" se dle katalogu liší jen podlaha a zadní blatníky...
-> Enggik: Podle mě jo. Ale střechu nemám.. Tak ti to neověřím 

-> Nwkt: Liší se skutečně i ty okapničky?? U sedanu jo, ale u kupátek si nejsem jist že tomu tak je, ale přiznám, nikdy jsem to nezkoumal a rád se nechám poučit 

Okapničky, kufr podlaha, chladičovka, tunel 4q/5q (ale i nějaký G mají 5q tunel). různý prolisy ve sloupkách, zadních torpédech a dalších
Ahoj,
Mám mám možnost koupit total shnilé Garde a k tomu celkem hezkého Rapida (co se týče karoserie). Zajímalo by mě jaké jsou všechny rozdíly v skeletu (kromě zadních lemů a předního čela)
Děkuji za odpověďi ;)
Mám mám možnost koupit total shnilé Garde a k tomu celkem hezkého Rapida (co se týče karoserie). Zajímalo by mě jaké jsou všechny rozdíly v skeletu (kromě zadních lemů a předního čela)
Děkuji za odpověďi ;)