skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vyvarenie/výmena podbehov - Ba a okolie
-> fifekSK: Zvládol by som to aj ja len by to možno trvalo dlhšie.
-> isti: bohužiaľ ešte nie
som za všetky návrhy, keď niekoho poznáš (aj seba) budem len rád...

-> fifekSK: Takže by to bolo klasická vyvárka.Prahy a možno aj podlaha,zadné lemy a asi je to zrelý aj pod prednými blatníkmi.To by malo zvládnúť polovica virtu,ešte ti nikdo neponúkol?
-> castrol: Jo, u tý 742 by to tam ani moc nechybělo..
-> fifekSK: presne tak to je
-> Jozka: teraz som opat v miernom pomykove
ten stred s dierou nie je nebodaj na hever?

-> Jozka: alebo nedávať vôbec ale to necháme na želanie zakaznika
-> fifekSK: 25 je jen kousek trubky a pásek ohnutýho plechu - dle mě lepší vyrobit podomácku, v provedení druhovýrobním, který jsem viděl (možná jsou ale i lepší), bych si to na auto nedal, přece jen se může stát, že do toho ten hever někdo dá..
-> fifekSK: takze len prahove nosniky .... to nie je az tak narocna oprava ako vymena podbehu
Tie diely co mam som nasiel tu (diki moc za link rsvancara)
skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../96-stredni-ca st-karoserie
Ak spravne vidim, ja mam diely 4, 22 a 24. Chapem (okrem ineho) spravne, ze potrebujem aj 25? Alebo este dalsich kopec veci?
Diki moc!

skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../96-stredni-ca st-karoserie
Ak spravne vidim, ja mam diely 4, 22 a 24. Chapem (okrem ineho) spravne, ze potrebujem aj 25? Alebo este dalsich kopec veci?
Diki moc!
Nazdar ludia,
ano, nebol som tu aj kvoli tomu, ze hladam zvaraca kade tade, dalej, ze som netusil, ze sa prispevky celkom rychlo nakopia a aj kvoli tomu, ze tu mame kapitalizmus a ako pracujuci dostavam pravidelne na fekal
Trochu sa to mozno stratilo v preklade, ja som vzy pod podbehmi poznal toto a to mi dal aj Turza ked som si to vypytal, hla
www.bazar.sk/fotogaleria/ .../6353410-podbehy-s-105- 120l
Pokial su to prahy, sorry, ale snad je dolezite si tu pomoct a nie sa chytat za slovicka. To co je na fotke su len dva diely, ja mam dalsie styri (dve perforovane vystuhy a dve tzv. "Eska"). Hned ako sa to bude dat, moze vam pofotit stav podbehov/prahov a tie diely co vlastne mam..
ano, nebol som tu aj kvoli tomu, ze hladam zvaraca kade tade, dalej, ze som netusil, ze sa prispevky celkom rychlo nakopia a aj kvoli tomu, ze tu mame kapitalizmus a ako pracujuci dostavam pravidelne na fekal

Trochu sa to mozno stratilo v preklade, ja som vzy pod podbehmi poznal toto a to mi dal aj Turza ked som si to vypytal, hla
www.bazar.sk/fotogaleria/ .../6353410-podbehy-s-105- 120l
Pokial su to prahy, sorry, ale snad je dolezite si tu pomoct a nie sa chytat za slovicka. To co je na fotke su len dva diely, ja mam dalsie styri (dve perforovane vystuhy a dve tzv. "Eska"). Hned ako sa to bude dat, moze vam pofotit stav podbehov/prahov a tie diely co vlastne mam..
-> minno: hlada inde zvaraca 

-> rsvancara: on už to má asi hotové, lebo od 24.7. tu nebol

Protože ty zadní se nejlíp mění i se zadními blatníky :-D. Jinak se k tomu pořádně nedostaneš a je tam kotevní místo zadního pásu, takže by to mělo být přivařeno dobře (když už se to dělá)...
Takže chceš vyměnit toto (přední podběh)
skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../4176-kryt-pre dniho-kola-pravy
Nebo toto (zadní podběh)
skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../5198-kryt-kol a-vnejsi-pravy
a někdy je napadené i
skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../5203-kryt-kol a-vnitrni-pravy
skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../4176-kryt-pre dniho-kola-pravy
Nebo toto (zadní podběh)
skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../5198-kryt-kol a-vnejsi-pravy
a někdy je napadené i
skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../5203-kryt-kol a-vnitrni-pravy
-> minno: sak toto su tie veci 

-> darklord: len či on nemyslí podbehmi práve prahy 

To by mozno chcelo fotky, ono ked sa uz maju menit komplet podbehy, tak by to chcelo niekoho kto sa trochu tej karosarine rozumie, tam by som mal strach o celkovu geometriu karoserie, to neni ako prevarenie prahov...
Ahoj ľudia,
som tu celkom nový a aby som nespamoval, snažil som nájsť podobný príspevok, ale v konečnom dôsledku neúspešne. Mám škodovku 105L r.v. 1987 a ako to už so škodovicami býva, pôvodné podbehy (alebo teda aspoň jeden) sú v dosť dezolátnom stave. Kúpil som si u Turzu v Bratislave sadu úplne nových podbehov (dúfam, že to je kompletné) a chcel by som to dať niekomu zvariť. Na vyvarenie/zvarenie by boli možno aj iné časti škodovečky, ktorú by som chcel dávať postupne nejako dokopy. Síce nejaké skúsenosti so zváraním mám, nie som úplne technický typ a nevyznám sa na 100% do škodoviek - preto by som chcel staré podbehy odstrániť a osadiť nové podbehy, popr. dať aj iné veci na zvarenie/vyvarenie niekomu, kto s tým má skúsenosť a hlavne to spraví kvalitne.
Nepozná niekto takého priamo v Bratislave alebo okolí?
Nemám problém nechať škodovku u niekoho dva aj tri týždne, hlavne nech je robota 100%ná. Rád si nechám od nejakého fandu poradiť aj v iných veciach ohľadom motora, karosérie a vlastne všetkého čo sa týka škodovice 105 L. Anyone help?
som tu celkom nový a aby som nespamoval, snažil som nájsť podobný príspevok, ale v konečnom dôsledku neúspešne. Mám škodovku 105L r.v. 1987 a ako to už so škodovicami býva, pôvodné podbehy (alebo teda aspoň jeden) sú v dosť dezolátnom stave. Kúpil som si u Turzu v Bratislave sadu úplne nových podbehov (dúfam, že to je kompletné) a chcel by som to dať niekomu zvariť. Na vyvarenie/zvarenie by boli možno aj iné časti škodovečky, ktorú by som chcel dávať postupne nejako dokopy. Síce nejaké skúsenosti so zváraním mám, nie som úplne technický typ a nevyznám sa na 100% do škodoviek - preto by som chcel staré podbehy odstrániť a osadiť nové podbehy, popr. dať aj iné veci na zvarenie/vyvarenie niekomu, kto s tým má skúsenosť a hlavne to spraví kvalitne.
Nepozná niekto takého priamo v Bratislave alebo okolí?
Nemám problém nechať škodovku u niekoho dva aj tri týždne, hlavne nech je robota 100%ná. Rád si nechám od nejakého fandu poradiť aj v iných veciach ohľadom motora, karosérie a vlastne všetkého čo sa týka škodovice 105 L. Anyone help?