-> Jarda/felda:
Si s tim ještě rozbiješ držku...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
chemické odlakování doma ?
prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 05.04.2013 do 07.06.2013, založil/a Jarda/felda
Předtím se odstraňuje starý popraskaný lak v lázni koncentrované H2SO4 a pak neutralizované. myslíte že by to šlo ?
-> ZdenoR: to je pěkná cena, já volal do tý firmy a chcou 300 za kolo 

-> ZdenoR: to je hezký řešení jenže taková firma je 50km odemně to máš 4 cesty a hned je to dalších 500,- k ceně odlakování 

Něco podobného jsem ted řešil. Lakostan vycházi kolem 150kč a padne na jedno kolo. Tak že jsem je dvezl na firmu cálnul 200 za kolo a do druhého dne byly hotové navíc doma čisto.
-> Jarda/felda: LAKOSTAN, takovej rosol se napatlá a pak dolů vodou, záleží jak starej nátěr (navíckrát kdyžtak + škrábáníčko)
hydroxid sodnej na hlinik urcite ne, navic pokud to je nejakej komaxit tak ten timhle louhem dolu nejde
právě že potřebuju sunsat barvu z hliníkových disků, brousit se mi to nechce a pískovat je moc taky nechci 

možná dost přesně nechápu co myslíš ale používali jsme nedávno nějakej odstraňovač starých nátěrů (starej) a normálně se to natřelo, zdrclo se to a celý se to seškráblo dolů až na kov... dobrá věc
Jak píše -> Zazaa: , doma budeš mít problém dosáhnout potřebných parametrů - nejde jen o složení lázně, ale taky o její teplotu a rozptýlení - praktické zkušenosti přímo s tímhle nemám, ale čekal bych, že při průmyslové aplikaci to bude mít co nejvyšší teplotu a snahou bude co největší aktivní plocha - takže kropení nebo "mlha".
zalezi ceho
sodnym louhem se da cistit zelezo (louh ho nevezme) ... hlinik to zere
treba takova kyselina dusicna zas nezere hlinik ale ostatni
zaklad uspechu bude pohyb te lazne .. s tech chemickach se to kropi, no a taky ta lazen je varici
celkove nic moc na to to delat doma a je to svinstvo .... ja bych se s tim patlal jen v nejvyssi nouzi :)
sodnym louhem se da cistit zelezo (louh ho nevezme) ... hlinik to zere
treba takova kyselina dusicna zas nezere hlinik ale ostatni
zaklad uspechu bude pohyb te lazne .. s tech chemickach se to kropi, no a taky ta lazen je varici
celkove nic moc na to to delat doma a je to svinstvo .... ja bych se s tim patlal jen v nejvyssi nouzi :)
dalo by se to něčim udělat ? počítám že rozumně naředěnej hydroxid sodný a oplach vapkou by to dost vzali