skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Přelakování auta
-> Jindas: Jo to každopádně..

-> Sp4rc0: Ale najdou se tady světlé vyjímky... 

-> Sp4rc0: Však máš,proto já tady už skoro nepřispívám(protože bych hned sklidil hafo kritiky),přispívám tady jen do nějakých témat a to ještě jen pro zábavu.
-> Jindas: Nemam pravdu?
-> Sp4rc0:

Opět se projevil virt..jako banda kokotů..
opet se nekdo slusne a normalne zepta a vy se muzete pos*at.. všichni akorát píču*ou protože h*vno věděj..

-> RON: 

-> Jumbo: Prostoru sice dost, ale zadělat to nijak nejde, takže mi do toho stejně nějaký ten bordel napadal. Celekem dost se tam práší....

-> Boomber: Aha tak ta barva je to co i nebylo cenově jasné 

-> RON: taky sem se tam málem udusil a v důsledku větrání mám bordel na kapotě... nebylo to ideální, ani trochu...
-> Jumbo: dobrá plynová komora :-D
-> Milan 136: jenže u vás je prvotřídní kvalita 

-> palinator: Někdy si to člověk vyzkoušet musí poprvé se mi to taky nepovedlo čeho se bát Samantusovi se zprvu taky nevedlo a ted stříká čim dál lépe
Na jakym jinym autě se to naučit aspon trochu...:) lepší pomeranč než díry (Samozrejmě se nebavíme o leštěnkách)..

-> aceboss: Kitování moc nebylo, jen pár drobných nerovností. Smirek, základová barva balakom 5kg, Univerzální syntetická barva na kov, 4 kg, ředidlo a pár drobností a byly to necelé 3 tis.
-> Boomber: Kit, tmel, plnič, barva ředidlo, tužidlo, smirek atd atd jen za 3000? To se mi nějak nechce líbit

-> DeLorean:
Jinak, není to otázka víkendu, ale několika týdnů. Odstrojení zhruba 1-2 dny. Broušení 2 dny. Základ, broušení, základ, broušení skoro týden. Pak nechat alespoň 3 dny pořádně vyzrát a pak lak, 1 vstva denně, vždycky zbrousit jemným šmirglem a pak nechat týden pořádně schnout a tvrdnout, aby se při skládání hned nepodřelo, ale i tak se musí opatrně.
Teď už skládám a v neděli to chvi mít hotové a to budou přesně 4 týdny.
Jinak, je to moje první vetší lakování, před tím to bylo pár drobností- JAWA Pionýr, vozík, pár čerpadel atd.
Důležité je si správně nastavit kompresor, aby to nedávalo moc barvy a neprskalo, nestékalo atd.
Jinak, není to otázka víkendu, ale několika týdnů. Odstrojení zhruba 1-2 dny. Broušení 2 dny. Základ, broušení, základ, broušení skoro týden. Pak nechat alespoň 3 dny pořádně vyzrát a pak lak, 1 vstva denně, vždycky zbrousit jemným šmirglem a pak nechat týden pořádně schnout a tvrdnout, aby se při skládání hned nepodřelo, ale i tak se musí opatrně.
Teď už skládám a v neděli to chvi mít hotové a to budou přesně 4 týdny.
Jinak, je to moje první vetší lakování, před tím to bylo pár drobností- JAWA Pionýr, vozík, pár čerpadel atd.
Důležité je si správně nastavit kompresor, aby to nedávalo moc barvy a neprskalo, nestékalo atd.
Boomber 31.08.11 16:06:51 napsal:
3
vypadá to dobře náhodou
3
vypadá to dobře náhodou
konečně pár lidí co pomáhaj :-)
Tak jsem to tady pročítal a nechápu, že se do něj hned musíte navážet. Mám pocit, že poslední dobou je to tu samý mudrlant, co jen kritizuje ale nedokáže napsat pořádnou radu.
Z vlastních zkušeností můžu říct, že se dá auto nastříkat bez problému v garáži s levným kompresorem z Globusu s regulací tlaku a obyčejnou pistolí. A to i obyčejnou syntetickou barvou Balakom (samozřejmě i základ a vše přebrousit). Takže celý lak (bez práce) vyšel asi na 3000,- Kč výsledek je velice pěkný. Skoro nikdo nechce věřit, že to je syntetika. Má to sice vady a není to jak od profi lakýrníka, ale vypadá to pěkně. Samozřejmě z blízka jde vidět drobný pomeranč, který se bude ještě leštit o občas nějaká muška, ale to se nedá nic dělat, když člověk nemá peníze na profi lakýrníka a nemá pořádný prostor.
Důležité je, že to vypadá pěkně a hlavně je na tom konečně nová vrstva barvy, aby to nehnilo. Původní lak byl totiž kompletně KO, ale kastle zdravá.
Z vlastních zkušeností můžu říct, že se dá auto nastříkat bez problému v garáži s levným kompresorem z Globusu s regulací tlaku a obyčejnou pistolí. A to i obyčejnou syntetickou barvou Balakom (samozřejmě i základ a vše přebrousit). Takže celý lak (bez práce) vyšel asi na 3000,- Kč výsledek je velice pěkný. Skoro nikdo nechce věřit, že to je syntetika. Má to sice vady a není to jak od profi lakýrníka, ale vypadá to pěkně. Samozřejmě z blízka jde vidět drobný pomeranč, který se bude ještě leštit o občas nějaká muška, ale to se nedá nic dělat, když člověk nemá peníze na profi lakýrníka a nemá pořádný prostor.
Důležité je, že to vypadá pěkně a hlavně je na tom konečně nová vrstva barvy, aby to nehnilo. Původní lak byl totiž kompletně KO, ale kastle zdravá.
-> DeLorean: nebát se toho tady je tolik lidí co remcají nevím jak u Vás v pardubicích či v Praze ale u nás na Moravě jsou kluci kteří dokažou pomoci a jsou i tu na virtu a nebo je taky možnost si pronajmout garáž na 3 měsíce nebo na půl roku to je jedno když vemeš že měsíc pronájmu výjde na cca 1300kč a tak si to tam můžeš udělat sám nebo ti někdo přijede pomoci. škoda že nemáš chalupu tam by se to zajisté taky dalo udělat za nějakých slušných podmínek.
-> Vojta P.: Za díl - 1 díl karoserie...

-> Kaprof:
Jasný, ale ten, kdo to stříká, musel taky mít pistoli, potažmo smirek někdy v ruce.
Jasný, ale ten, kdo to stříká, musel taky mít pistoli, potažmo smirek někdy v ruce.
-> palinator: Zda to nebu tím, že auto se venku lakukuje dokud nelétá hmyz tedy brzo ráno
Když se tak může dělat celá Karosa a T815 tak bych z auta neměl strach.
Když už se bavíme o těch cenách u mě to dělá jeden lakýrník(který lakuje ve fabrice konstrukce a kontejnery) fuškou za 4000,- za práci ,material je zvlášt

Když už se bavíme o těch cenách u mě to dělá jeden lakýrník(který lakuje ve fabrice konstrukce a kontejnery) fuškou za 4000,- za práci ,material je zvlášt

-> Milan 136: nějak hodně ne
takle..nerad bych kecal, možná je to bez základu a přípravy..ale stejně k nám nepojede tak co 

-> Vojta P.: u nás je díl 10T

-> DeLorean: jinak u nás je za díl 700, je to tuším včetně všeho..takže si spočítej kolik má favál dílů a máš cenu
Nevím tedy jak po republice, ale tady u nás na jihu jsem schopen na 20000,- nechat nastříkat i s přípravou celý auto standartní velikosti - podle mě velice pěkně. Kloogie viděl výsledky. Navíc minulý měsíc kamarád lakoval Caddy za 15000,- i s přípravou a vypadá to moc pěkně.
-> palinator: Ono taky záleží na okolnostech..Třeba filcek má kilo (snad si to pamatuju dobře) střikany venku taky tušim a rozhodně to špatně nevypadá 

-> DeLorean:
Na zahradě jsme jednou domorobo stříkali a nikdy více.. samá moucha a kvalita kdesi v nedohlednu.
A co se týče tvé vztahovačnosti zde-> DeLorean 30.08.11 21:02:45: , tak to není žádný rejpání, ale může opět vzniknout diskuze, jestli nový nebo nenový auto a jestli šetřit nebo leasing.
Na zahradě jsme jednou domorobo stříkali a nikdy více.. samá moucha a kvalita kdesi v nedohlednu.
A co se týče tvé vztahovačnosti zde-> DeLorean 30.08.11 21:02:45: , tak to není žádný rejpání, ale může opět vzniknout diskuze, jestli nový nebo nenový auto a jestli šetřit nebo leasing.
-> aceboss:
jo kdyby byla aspon ta zahrada jenže já bydlim v centru prahy a mezi autama v ulici kde se parkuje od každýho bokem 20cm tohle nejde
jo kdyby byla aspon ta zahrada jenže já bydlim v centru prahy a mezi autama v ulici kde se parkuje od každýho bokem 20cm tohle nejde
-> palinator: potes koste 

DeLorean 30.08.11 20:38:47 napsal:
Mno vidim to na to že to necháme být aby tu nevznikali zbytečně kvůli
mě dlší konflikty .....já nechám auto bejt dojezdim to jeste tak rok pak ho
nechám sešrotovat a koupim si na leasing nový radši než tady něco
zbytečně řešit
OK a sem už tím pádem chodit nemusíš
PS: Taky jsem rok zpět lakoval coupatko a řešil lak však realita byla jinde než představa. Oblep skla brzo ráno to stříkni na zahradě na plachtě a máš vytasráno.

Mno vidim to na to že to necháme být aby tu nevznikali zbytečně kvůli
mě dlší konflikty .....já nechám auto bejt dojezdim to jeste tak rok pak ho
nechám sešrotovat a koupim si na leasing nový radši než tady něco
zbytečně řešit
OK a sem už tím pádem chodit nemusíš

PS: Taky jsem rok zpět lakoval coupatko a řešil lak však realita byla jinde než představa. Oblep skla brzo ráno to stříkni na zahradě na plachtě a máš vytasráno.

palinator 30.08.11 20:58:46 napsal:
→ Nwkt:
→ castrol:
→ DeLorean:
A pokračování bude tu:
skoda-virt.cz/cz/.../1513 28-novy-auto-1
ne?
chjo ty si nedáš pokoj že ?
→ Nwkt:
→ castrol:
→ DeLorean:
A pokračování bude tu:
ne?
chjo ty si nedáš pokoj že ?
-> Nwkt:
-> castrol:
-> DeLorean:
A pokračování bude tu:
ne?
-> castrol:
-> DeLorean:
A pokračování bude tu:
ne?
-> DeLorean: huraaa
-> DeLorean: Konečně rozumná řeč
Mno vidim to na to že to necháme být aby tu nevznikali zbytečně kvůli mě dlší konflikty .....já nechám auto bejt dojezdim to jeste tak rok pak ho nechám sešrotovat a koupim si na leasing nový radši než tady něco zbytečně řešit
-> TTomas: aha, já myslel že spíš shání někoho, s kým by to udělali spolu (viz -> DeLorean 30.08.11 00:11:48: ). Což je podle mě normální přístup. Já si neumim nalakovat ani nehty a taky jsem asistoval u dvou našich aut (jedno z toho světe div se v profi lakovně - výsledek můžeš vidět u mě v kartě). Je pravda, že častování idioty neni uplně běžný ale některý reakce tady jsou ještě horší
-> DeLorean: tady máš odpovědi www.skoda110r.cz/article.
php?id=506 www.skoda110r.cz/article.
php?id=508 www.skoda110r.cz/article.
php?id=689 Pokud si nečetl - tak ti to doufám hodně pomůže...
Cituji: "ale nemám vlastní prostory ani zkušeností stím proto hlédám někoho kdo by byl schopný to udělat a za kolik". Ani ja nikde nepsal, ze chces profi lakyrnika. Jen nekoho kdo ma zkusenosti a zazemi. Nektere reakce tu musis brat s rezervou - jsme na foru, ale nikdo az na tebe tu neni vulgarni.
TTomas 30.08.11 20:22:27 napsal:
→ Luky.: Vsichni se mu zde nejak +- slusne snazili
vysvetlit, ze lakyrnik s vlastnim prostorem a zkusenostma neni zadarmo. Nakonec
z nej vyleze, ze si to nejradeji nastrika sam bez zkusenosti a ze jen shani
garaz. V dalsim prizpevku uz jsem nekolikanasobny idioti…to mi neprijde jako
standartni…
o profi lakýrníkovi nepadlo ani slovo a ze nemam zkušenosti taky nikdo neřekl..............a že sem nadával ???? tak jako na pooznámky jako polej si to barvou a máš to bo tak nejak když chce člověk slušně poadit si nemyslim že sou vhodný
→ Luky.: Vsichni se mu zde nejak +- slusne snazili
vysvetlit, ze lakyrnik s vlastnim prostorem a zkusenostma neni zadarmo. Nakonec
z nej vyleze, ze si to nejradeji nastrika sam bez zkusenosti a ze jen shani
garaz. V dalsim prizpevku uz jsem nekolikanasobny idioti…to mi neprijde jako
standartni…
o profi lakýrníkovi nepadlo ani slovo a ze nemam zkušenosti taky nikdo neřekl..............a že sem nadával ???? tak jako na pooznámky jako polej si to barvou a máš to bo tak nejak když chce člověk slušně poadit si nemyslim že sou vhodný
-> Luky.: Vsichni se mu zde nejak +- slusne snazili vysvetlit, ze lakyrnik s vlastnim prostorem a zkusenostma neni zadarmo. Nakonec z nej vyleze, ze si to nejradeji nastrika sam bez zkusenosti a ze jen shani garaz. V dalsim prizpevku uz jsem nekolikanasobny idioti....to mi neprijde jako standartni...
Tomaso435 30.08.11 20:19:46 napsal:
→ castrol: ani ne extra jenom tech 25 vyhodim rači za
jiný další auto, nebo dvě i tři auta a ne posranej lak :-Dto ma tiez nieco doseba
→ castrol: ani ne extra jenom tech 25 vyhodim rači za
jiný další auto, nebo dvě i tři auta a ne posranej lak :-Dto ma tiez nieco doseba

Luky. 30.08.11 20:17:03 napsal:
Jste jak malí. Já když nechával lakovat „závodního“ rapida,
prostory jsem měl vlastní, vykitováno jsem měl, lakýra fouknul plnič a pak
barvu. Od práce si vzal asi 1800, barva stála nevim kolik. Neni to perfektní,
ale když se nejde po detailech, je to více než dostačující. Asi něco
takovýho DeLorean sháněl. Je těžký to pochopit?
presne neco takovýho sem myslel jako .....nemusim to bejt supr lak jen když to aspon bude sjednocený v jedný barve a nebude to na každym kusu plechu jinej odstín jako to mám ted tod celý
Jste jak malí. Já když nechával lakovat „závodního“ rapida,
prostory jsem měl vlastní, vykitováno jsem měl, lakýra fouknul plnič a pak
barvu. Od práce si vzal asi 1800, barva stála nevim kolik. Neni to perfektní,
ale když se nejde po detailech, je to více než dostačující. Asi něco
takovýho DeLorean sháněl. Je těžký to pochopit?
presne neco takovýho sem myslel jako .....nemusim to bejt supr lak jen když to aspon bude sjednocený v jedný barve a nebude to na každym kusu plechu jinej odstín jako to mám ted tod celý
-> castrol: ani ne extra jenom tech 25 vyhodim rači za jiný další auto, nebo dvě i tři auta a ne posranej lak :-D
-> Tomaso435: no jasne tomaso bude zasa extra
-> Lukaso358 30.08.11 20:15:57: