skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Maska Felicia
Tak takhle je tutovka od 9/94 do toho 8/95 (ten datum, je fakt ošemetný! Teď jsem si vzpomněl, kámoš má 4/96 a má ohnutý nosníky, takže z toho plyne-nevěřit všemu co je v knížkách napsáno...
Tahle chladičovka je na obě dvě varianty, jak na zesílenou (čert vem rozdíl toho spodního nosníku pod chladičem) tak i na nezesílenou. Spíše by se dalo říci, že je to taková mezivarianta 94kový chladičovky a nové 98+. Být prodejce, tak ty datumy snad smažu...
08.12.10 21:11:11 -> Marťan136LS: Hehehe...můj červený ďábel
Jasné, jedná se o výrobu 12.10. 1995 = je to po onom srpnu 1995 takže mám rovné spodní nosníky, atd...ZESÍLENÉ. (Ale chladičovka byla stejná jako na Favoritu, měla ten spodní podchladičový profil "jednoduchý")-t
y nové mají jiný spodní profil. Jak je patrné, koupil jsem chladičovku na nový model-šla by tam i maska Fe 98+, i nad touto variantou přestavby jsem přemýšlel, ale ruku na srdce, už bych v tom lítal penězi o pár papírů více, takže jsem to nechal na tu starou masku
... Ještě k tý chladičovce, prý se už jenom stěží dá sehnat chladičová stěna na model září 94/srpen 95 na "ohnutý nosníky". Jestli tam pásne na tento model i ta chladičovka co jsem kupoval, fakt nevím, ale dle mě by tam měla nějak jít (zádrhel vidim v tom slícování spodního ohnutého nosníku X spodní podchladičový profil).

-> waca: MPi už je, jenom si pro něj dojet a vykuchat si z toho elektriku... Pak vyřešit imo (nechce se mi ho tam cpát) a chtěl bych to udělat plug and play... - tj. na původní konektory a zásahy jenom v motorovým prostoru...
-> Stepan FUN: tož ale tebe nebo tvoje auto neznám osobně
Jinak jak říkám, ono je těch aut ještě víc, ty čísla jsou jen ty, co znám osobně, vím ale o existenci minimálně dalších tří... a nějaká Felina BMM přestavěná na MPi se zajisté taky najde 

-> Stepan FUN: možná i 7dmý, jestli se mi teda bude do toho chtít 

-> Jura_Favorit: Moje bude asi 6tý... Podle toho, jak rychle to stihnu realizovat. :-D
-> Jura_Favorit: Tak to jooo ale jinak je to pekny!!

-> OJOUCH: njn, ale jen blbec by s tím šel na legální STK 

-> Jura_Favorit: A co na technicky vzdyt to nemuze projit!!!
-> OJOUCH: je to přestavěná 136B, z výroby samozřejmě nic takového nebylo... ale budeš se divit, MPi fáček jezdilo/jezdí celkem dost, osobně znám 5 (tady na virtu jsou dvě - to v odkazu a ještě jedno), další je momentálně ve výstavbě a na netu se dají najít další kusy, neříkám, že je jich jako sra*ek, ale vyloženě unikát to není 

-> OJOUCH: určitě ne, je to přestavba
MPI jsou až od ´96 nebo ´´7 ?

-> Jura_Favorit: Oni davali do facek MPI???

-> Jura_Favorit: Aha
taky řešení.
Já jednu takovou Feldu kdysi ještě na učňáku viděl. Ale tehdá jsem nevěděl jak to bylo a kdy se jaká dávala (vyztužená/nevyztužená)

Já jednu takovou Feldu kdysi ještě na učňáku viděl. Ale tehdá jsem nevěděl jak to bylo a kdy se jaká dávala (vyztužená/nevyztužená)
-> Marťan136LS: Hmmmmmm nevidel!!
-> Marťan136LS: skoda-virt.cz/cz/.../5031
-havoc-solitaire-136glxi 

A viděli jste někdo MPI s nevyztuženou kastlí?
Spis co mely to tam daly. Tam to bylo hodne komplikovany pac do toho zasahovaly motory, vybava vozu pak se jeste pridal novy ksicht atd atd a dokud proste mely na sklade dily tak montovaly klidne ze starych. Asi tak nejak.
Ta moje je asi 7-8 mesic 96 LX BMM40kW a nezesilena kastle ale treba vzadu to melo stabilizator - asi jim taky prebyvaly
Ta moje je asi 7-8 mesic 96 LX BMM40kW a nezesilena kastle ale treba vzadu to melo stabilizator - asi jim taky prebyvaly

Tak koukam ze to v ty fabrice vyrabeli jak je zrovna napadlo!!!

-> Marťan136LS: No ja prave nemam mam normal nezesilenou takze zadny bagy zadny bentlerer naprava (tez uz je :o)) apod.
-> Kuladmin: a máš bag?
-> Kuladmin: Jsem si myslel. Ale kámoš má felicii 1995 LXi a vyztuženou nemá. Smím se zeptat vy máte na té bleděmodré vyztuženou kastli?
EDIT: vidím, že mi bylo odpovězeno ještě než jsem se zeptal :-D
EDIT: vidím, že mi bylo odpovězeno ještě než jsem se zeptal :-D
-> Jura_Favorit: a copak je od srpna 1995? že by modelovej rok 1996?

-> Jura_Favorit: Nemame pac ja mam 96 a mam nezesilenou

Pac nezesilene byly defakto dve

Pac nezesilene byly defakto dve

-> Kuladmin: -> Milan 136: a další...
Co říká literatura:
Od počátku výroby vozů Felicia až do konce roku 1994 byly vyráběny pouze karoserie v provedení neupraveném pro zástavbu airbagů. V lednu 1995 započala souběžně i výroba skeletů upravených pro zástavbu airbagů, klimatizace, motorů VW, případně dalších mimořádných výbav. Výroba prvně jmenovaného provedení skeletů skončila v červenci 1995 v souvislosti s doběhem výroby modelů Forman, Forman Plus a Favorit Pick-up. Od srpna 1995 jsou již všechny karoserie se zesíleným skeletem.
Máme jasno?
Co říká literatura:
Od počátku výroby vozů Felicia až do konce roku 1994 byly vyráběny pouze karoserie v provedení neupraveném pro zástavbu airbagů. V lednu 1995 započala souběžně i výroba skeletů upravených pro zástavbu airbagů, klimatizace, motorů VW, případně dalších mimořádných výbav. Výroba prvně jmenovaného provedení skeletů skončila v červenci 1995 v souvislosti s doběhem výroby modelů Forman, Forman Plus a Favorit Pick-up. Od srpna 1995 jsou již všechny karoserie se zesíleným skeletem.
Máme jasno?
-> Marťan136LS: Todle ma vystuzenou karoserii.
skoda-virt.cz/cz/.../7550
-red-line-cervena-tma
majiteli auta se omlouvám za použití, ale tato má jakou? vyztuženou nebo ne? Je to jednobodovka, ale mám pocit, že má vyztuženou. Nebo se mám objednat na oční?

majiteli auta se omlouvám za použití, ale tato má jakou? vyztuženou nebo ne? Je to jednobodovka, ale mám pocit, že má vyztuženou. Nebo se mám objednat na oční?

-> OJOUCH: Tutove je to prestavba. Nebo nekdo blbe zapsal rok vyroby.
Edit: aha ale i tak je to nejaka blbost. Si myslim ze to zborily nebo v ramci zaruky apod se to preskladalo do nove kastle.
Edit: aha ale i tak je to nejaka blbost. Si myslim ze to zborily nebo v ramci zaruky apod se to preskladalo do nove kastle.
-> Kuladmin: Je na puvodnich papirech jeste z M.B.
-> Milan 136: Je mame ji od 2003 je to byvala telecom taky jsem tomu nechtel verit! Manzelka ji nabourala a kdyz jsem kupoval chladicovku tak mi chlapek daval tu prvni a taky tomu nechtel verit!
-> OJOUCH: A neni to nahodou dovoz a postavene na papiry z jine, ze starsi? Pac v 95 urcite o zesilene kastli jeste ani neslyseli.
-> OJOUCH: airbag=zesílená kastle. určitě to je 95?:)
1,6 měly v pickupech hodiny? Já myslel že 1,6 = otáčkoměr na přístrojovce.
Nechci se hadat ale segra ma feldu 95 a je to ta zesilena nosniky vedou primo rovne a nejsou ohnuty jako u facka!!! (ma erbeg) jednobod
-> alpin: ale ked je tam stara kapota a maska tak as nie
-> castrol: volakde som cital ze medzi pred a po fejslifte je rozdiel v zamku kapoty, nebol upraveny potom na pick-upoch?
neznáte někoho třeba i na virtu kdo má pickup 1,6 ? nikde jsem ho ješte nevidel...
-> alpin: prace je tam dost chladicova stena,kapota,naraznik,sve
tla...
-> suri: a vymena predku je plug and play alebo je to aj nieco o rezani pasovani a zvarani ?
-> suri: Tak přece jsem nakonec měl pravdu. Jj, tak zesílené byly i v roce 1997 takový ten "mezimodel" už MPI ale ještě starší maska a tmavošedý interier. Ale mám pocit, že jsem viděl i jednobodovku se zesílenou kastlí a prý to bylo až od roku 1997 tak nevím no
-> Marťan136LS: áno , všetko , motor vstrekovanie , elektrika , výbavy všetko je faceliftové , len tá maska zostala
Ale třeba aj interier je světle šedý u těch pickupů po roce 1998
-> Milan 136: to ja vim ale s novou tvari je krasnej
pickup nikdy nebyl facelift. kastle je zesílená, ale čumák starej...já mám 2001 poslední model
-> Gabe666: byla sbazaru
jj tudle feldu si stavel znamej a musim rict ze se mu povedla. jen skoda ze ji prodal
-> Matulo: nikdy , od začiatku po koniec mal starú masku , aj Milan136 má tuším 2000? a všetko je to stará
-> suri: Ked to ty povies tak tebe verim! Ale videl som uz aj u nas v TT facelifty… Inak je to skoda lebo by bol pekny taky Pickup! Hrabal som sa este doma v starych Truckeroch a nasiel som vydanie 3/1999 kde je test Pickupu 1,6mpi a 4/1999 kde je test Vanplus 1,9D a ako tu viaceri pisete tak tiez maju stary predok... Sorry bol som v domneni ze sa vyrabali aj faceliftovane...